ırak türkistanı   

adana çık aradan

1. bugün ırak devletinin kerkük -musul-süleymaniye-erbil gibi illerini kapsayan bölge. kuzey ırak olarak da bilinir.

neden ?niye? ne oluyor? diyenler için ;

(bkz: kuzey kürdistan)
    (isildur, 27.10.2008 01:07 ~ 01:11)

2. ben kendisine "ırak kürdistanı" diyorum. böyle olunca bölücü olmaktan da kurtuluyorm. pro-emperyalist tavır sevdalıları sizi. koyayım da büyük abiniz pışpışlasın ardınızı.
    (ellaam, 27.10.2008 01:15 ~ 01:16)
  3. "pe ka ka" ya "pe ke ke" diyenlerin zoruna gitmiş türklere ait bölgenin ismi.

hazır "büyük abilerden" söz açılmışken 19. yüzyıl kürt isyanları ile birlikte son olarak barzani ve talabaninin hangi abilerce desteklendiğini irdelemek lazım. sonra bakarız pış pışa...

(bkz: anladın sen onu)
    (isildur, 27.10.2008 01:23)
  4. ahua ahua ahua...bak hele sen. pekekeye pekeke diyenlerin zoruna gitmiş tanımlamaymış. bebeğim benim. koyun güdenler, çoban sikmeye kalkışıyor. iyi sayılır tabii. ama adamı yerler. pışpışlamadan yerler. barzani ve talabaniden söz açan, kendisini istanbul fatihi sanıyor amına koyayım. şimdi sen bu bebişlere, türkiyedeki kürt hareketini anlat, abd işbirlikçisi barzaniyi anlat, abd ve nato işbirlikçisi akp'yi, ordu'yu filan anlat, kar etmez. bunların yandan yemişleri, "kerkük türklerindir" diyerek, adıyla sanıyla bölücülük yapıyor, genelkurmay başkanının ağzından ırak'ın fiilen bölündüğünü kabul edip kırmızı çizgileri derdest ediyorlardı. he tosunlarıma. babanızın kucağında iğfal edile edile nerden geldiğinizi de unuttunuz lan. anladınız onu siz.
    (ellaam, 27.10.2008 01:28)
  5. siz millete abd işbirlikçisi barzaniyi değilde amerikanın kucağında orgazmdan orgazma ulaşan türkiyedeki kürt hareketini anlatın bu satırların yazarı o tip hikayelerden daha çok hoşlanıyor.amerika sıçma dediğinde götünün deliğine pamuk tıkayanlar yok mu? ahh onlar...bir de asıl komik olan sağa sola "her boktan haberim var, herşeyi ben biliyorum" diye çemkirlarin(en azından o havada olanların) kafasının basmadığı birşey var. "kerkük türklerindir" diyenleri bu sözlükte en çok eleştirenlerden biri benim. en azından bu zihniyette olanları diyelim. diyeceğim o ki bir boka benzemez kalıplarınızla başkasına bilgiçlik taslamayın ,taslamayın ki "adamı pış pışlamadan yerler" dedikleriniz sizlere her kuşun etinin yenmeyeceğini göstermesin!

genelkurmay başkanının ağzından her çıkanı kural kabul ediyoruz da benim mi haberim yok ? yoksa genelkurmay başkasını sizlerin duyunca mutlu olduğunuz bir konuda paralel fikir beyan edince mi sözü kıymetli oldu ?hayır başka şeyler söyleyince adamlara etmediğiniz hakaret kalmıyorda!

güzel bir laf var "siktiğimizide sikildiğimizide unutmayız" diye,bence türkiyedeki kürt hareketini inceleyenler en azından canla başla savunup birilerini iğfal edilmişlikle itham edenlerin bilmesi gerek bir söz. kendi sikilmişiliklerini bir yana koyup (ki hali hazırda devam etmekte bu süreç aposundan -pkk'sına,barzanisine) başkaları için kafa yormasınlar. zira "ulusal hareketlerini" amerikanın piyonluğuna bağlamış koca koca adamlardan bu sözleri duymak komik geliyor.

not:artık şehirlerde yaşıyoruz(modern dünya) "ahua ahua ahua" gibi sesleri çıkartan neanderthallerdi.homo sapiens olmak güzeldir, deneyiniz...
    (isildur, 27.10.2008 01:46 ~ 01:47)
  6. eh, "kerkük türklerindir"cilere "kıl" olup sarkazm taslayanlar da var buralarda. ama ironiler dönüp göte giriyor. eyvahlar olsun.

"en çok ben eleştiriyorum" ekolünü seviyorum. ben de bu tarikata üye olmak için, deniyorum: "bebeğim, ırak'ın bölünmesine kim sevindi? ırak'ın bölünmesini savunanları bu sözlükte en çok ben eleştiriyorum". orgazmik bir durum. ohşş.

berdevam: "bebeğim, kürt hareketini kim canla başla savunuyor? bu sözlükte kürt hareketini en fazla eleştiren yazarlardanım." güzel bir laf var, "sikilmiş götün davası olmaz" diye. eti yenmeyen kuşlar, hala "ulusal" hareketlerin ikili karakterini görmezden geleceklerse, bunları ismail beşikçi de paklamaz. bunlara kalsa, leyla zana kürtlerin üç önderi arasında talabani ile barzaniyi sayınca, "tüm kürdistan" birbirlerine eşitleniyor. ama ne dedik başka bir yerde, ırak'tan türkiye'ye, suriye'den iran'a farklılıklar vardır, ulusal hareketlerin karakterleri değişir diye. ironi yapayım, kuş oldukları için anlamıyorlar (ehe ehe ehe[modern tavır]).

yazıp bitiriyorum: türkiye'deki kürt hareketinin, yahut daraltalım, "son kürt isyanı"nın, başından beri kaypak zaminde yol aldığını; nesnel zorunluluklar kadar öznel tercihlerin de kürt hareketini sağa ve emperyalist merkezlerde diplomasi arayışlarına iteceğini, daha 1993 dönemecinde söylemiştik. fakat neymiş; "1993 dönemeci" imiş. ulusal kurtuluş mücadelelerinin, daraltalım, kürt ulusal hareketinin, ezelden beridir kucakta dolaştığı fikri ise, söyleyen ironi yapmıyorsa, ahmakçadır. ahmaklarla "hayır kürt hareketi başka türlüydü" tartışmasına girmek yerine, onların suratlarına filan tükürürüz, yağmurla tükürük arasında ayrım yapabilecekleri umuduyla.

hamiş1: "neanderthal kılıklıları bu sözlükte en çok eleştiren yazarlardan biriyim."
    hamiş2: ne güzel demiş ahmet haşim ve ekşisözlük...
    (ellaam, 27.10.2008 02:03)