belki ilginizi çeker
  1. · kuantum ışınlanma
  2. · molecular transportation
  3. · ışınla beni scotty
  4. · olsa güzel olacak şeyler
  5. · 50 sene sonrası olabilecekler
  6. · icat edilmesi gerekenler
  7. · dört gözle beklenen icatlar
  8. · şimdi ankara dayız
  9. · ışınlanma
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  3. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  4. · çok istenip de olunamayan meslekler
  5. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  6. · beşiktaş
  7. · yasaklanması gereken şeyler
  8. · ipod usb power adaptor
  9. · rock lee

ışınlanmak  

1. zamanı gelince bu da olcak..genelde yürümekten pestili cıkmış zihniyetin sitem dolu bir lafıdır..off ya ışınlasalar beni şimdi şuraya buraya diye sesler yükselir ortamda..ama icat gerçekleşse de türkiyeye 30 yıl sonra gelir..böyle belli miktarlarda kotalar yatırılır bankalara sonra da ışınlama kontör kartları çıkarılır güzel akbilimiz gibi..mor renge de boyanır bir güzel, arkasına da "ışınla beni istanbulum" diye yazılır (hani ben istanbulluyum yazan zihniyete nispeten) .. hatta bu kartların cracklerler bi de..iş iyice zıvanadan çıkar, yürümediği için olusan şişmanlık bu sefer dert olur..bu böyle arap saçı gibi çözülmez bir hal, ülkede kaos yaşanana kadar gider..ama ne hikmet neye kısmet??..belki türk mühendisler bulur da yaşarız valla..(ama daha çok gibime geliyorr)
    (zeus, 01.04.2004 01:30 ~ 01:30)
  2. quantum teleportation(kuantum ışınlanma) ile ilk adımları atılmış olay.
    (sid meier, 01.04.2004 01:41 ~ 01:41)
  3. uzay yolu tayfasının, kapalı alandan bay geldiğinde, "şöyle bir hava alıyım açılırım"ı
    (invisibleruh, 03.04.2004 18:37)
  4. otobüs firmalarının ve havayolu şirketlerinin iflas sebebi.
    (azwepsa, 07.08.2004 20:47)
  5. (dydm, 08.08.2004 04:50)
  6. (dr conners, 19.11.2004 00:50)
  7. özellikle içildiği ve sarhoş olunduğu zaman direkt yatağa yapılmasını arzu ettiğim olay.
    (scarlet, 27.03.2005 14:30)
  8. (bkz: beam)
    (ephendy, 27.03.2005 15:29)
  9. cem yilmaz'in:
    - osman bizi ısınla!
    - makine soguk..
    lafini hatirlatan kelime..
    (amy, 27.03.2005 16:37)
  10. "bilinç nedir, beni ben yapan şey nedir?" sorularını çözmediğim sürece kullanmayacağım yöntemdir. ya ışınlama aleti öte tarafta benim bire bir kopyamı çıkarıyorsa ve buradaki beni acılar içerisinde yok ediyorsa? dışarıdan kimse işin aslını anlayamaz, benim kişisel tecrübem ise ışınlanma aletine girdikten sonra ölmek olacaktır.aynı sebepten dolayı altı yaşımdan beri uyumuyorum lan, ne diyorsunuz!
    (recai pengül, 22.02.2007 23:26 ~ 23:28)
  11. -selamii sen misin?
    -benim abi buyur
    -birazdan gelcez biz.çoluk çocuk bi kahvenizi içelim
    -....
    -selami
    -abii iyi tabi başüstünde yerin var da...memlekette değil miydiniz siz
    -hee ordayı...bizim emmiyin mahmutlar da burda.küçük oğlu uzay müyendisi talebesi yaa ışınlayıvercek bizi
    -.....
    -selamii geliyoz oğlumm kak çay koy...cemal yavrum ilk gıçını yolla yengenin yolu açsın bize...aloov selamii ahaaa yengenin gıçı hafiften görünmez olduu yoldadır şimdii...en son çenesini yollatcam biz gelmeden dırdıra başlamasın
    -?+^#%^&....tamam abi
    -neyse selamii çok yazıyoo ışın gibi saçıyoz konturleri kapatıyom.yengen yedi zaten ışınlarıda kaç ton ışın gitti onun gıçına...bebeler kolay gelir yollarım şimdii.ben de gelirim en son.
    -tmm abi yengem eve yanaştı zaten
    -höhhöhhöö tamam tamam hadi kapatıom
    -ewy abi.
    (durugörü, 10.04.2007 01:34)
  12. okuldasınızdır. daralmış, bunalmış, yorulmuşsunuzdur ve anlık bir hisle evinizde, odanızda olma arzusuna kapılırsınız. o an ne yol çekebilirsiniz, ne okul be başka bir şey. vakit kaybı olmaksızın evde olmak istersiniz göz açıp kapayıncaya dek. "eve ışınlanmak istiyorum" sözünü yineler durursunuz. etrafınızdakiler size anlamaz gözlerle bakadururken gözlerinizi açıp kapamayı dahi denersiniz dileğinizin olmayacağını bilerek. olmaz tabii.

(bkz: musluğundan bira akan ev)
    (bkz: ışınla beni scotty)
    (kaleydoskop, 10.04.2007 02:26)
  13. günlük hayata olan etkilerini, yani "ehehe hemen eve gideriz, süfer olur" tarzı etkilerini bir kenarıya bırakırsak yapılması halinde insanlık tarihini diğer bütün buluşlardan daha çok etkileyeceği kesindir.

sınırların kalkması, globalizasyon, kapitalizm gibi nanelerin son yarım yüzyılda oldukça ön plana çıkmasını düşününce, bir de üzerine bu gibi bir buluşun yaratabileceği etkileri ekleyince ortaya muazzam bir durum çıkıyor hakikaten. kısa zamanda ucuz kargolama, sınırların tümden kalkması, insanların hiç olmadığı kadar birbirine yakınlaşması... yaşanacak kültür devrimini bir düşünün; dünyanın geri kalanıyla yüzyüze etkileşim! internet'in yaptıklarına hayretle baktığımız şu günlerde bunun üzerine düşünmek bile insanı heyecanlandırıyor.

sonuçta bilim az önce bahsettiğim "eve çabuk gitmelerden" ibaret değil. sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi etkileri tartışılmayacak derecede büyük. hele bu ütopik olayda daha da çok büyük.

not: laf atıyorum ama yolda geçirdiğim saatleri düşününce beni eve 2 saniyede atması fena olmaz. bakkala falan da hemen gider gelirim. oh ne rahat!
    (sycrone one, 19.11.2007 23:38)
  14. -doktor,ilk canlı üzerindeki ışınlama deneyimizi yapacağız bugün.

+evet.partikül ayrıştırıcıyı çalıştır.kırmızı butona bas ve mikro düzeyde bombardımana başla.birkaç mikro saniye sonra ısı 7890 joule olacak.radyasyon basıncının maksimum seviyede olduğunu kontrol et.saniyenin binde birinden daha kısa bi sürede şu 1 metre ötedeki fanus içinde mor-mavimsi enerji seviyesi belirdiğinde sarı butona bas ve yeniden birleştiriciyi harekete geçir.bir saniyede herşey bitmiş olacak.

-fare yi ayrıştırıcının içine yerleştirdim doktor.

+deneye başla.

--bi saniye--

+sonuç?

-fare başarıyla ışınlanmıştır;ancak öbür taraftan biraz cıvık çıkmıştır doktor.

+düzeneğe yazık olmasın bari.sen beni ışınla hemen.

-?!?#
    (olivia elton john, 06.04.2008 14:13)
  15. en çok işten çıkıp eve dönüş yolunda otobüs,tren,minibüs beklerken akla gelen olay. o otobüs bekleme çilesi, hele bir de sırası atlamış ve geç kalmışsa içinizden demediğinizi bırakmazsınız. ve işte tam bu sırada ağızdan dökülür "ahh şimdi ışınlansam, hemen evde olsam ." vb. cümleler.

bir tren bekleme sırasında ben,

"yaa yusuff abiğğğ ne zaman icad edilecek şu ışınlanma denilen şey? ya da icad olacak mı? icad olursa biz görebilecek miyiz o günleri? aylığı olacak mı? öğrenci indirimi olacak mı?" klasik bıkkınlık saçmalamalarım.

yusuf abi:
    "tren geliyor."
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 06.04.2009 11:30)
  16. yıllarca filmlere konu olmuş, ben ölmeden gerçekleşse de gözüm açık gitmesem dediğim hadise.
    (bir martıyım ben, 06.04.2009 11:34)
  17. bir gün olur da olursa bir takım buluşlar daha getirecektir yanında yoksa dünya çığrından çıkacaktır.

düşünün istediğim yere ışınlanıyorum, erkek olsam mesela güzel bir hatunun odasına, okulda kestirmişim kızı gözüme, gece gidiyorum. ımh ımh!

sonra ben hırsızım mesela ışınlanmak da bedava olacak kadar kolay. ne ev soyarım ama.

her neyse korkmayın bunun için çözümlerim de var, her eve ışınlanma kalkanı kurulacak. her hangi bir mülkün sadece dışına gidebileceksiniz. bir de ışınlanma bir gün içerisinde sınırlı olacak. misal beş. git gel iki sayılacak. farzet ki bir arjantin yapayım dedin ve beşinci hakkın bu gece orda kalacaksın. bunun gibi kural ve kısıtlamalar olacak. o zaman da bilgisayar heckerliği değil ışınlanma kalkanı heckerliği hakim olacak. *

evet hiç işim gücüm yok oturdum bunu düşündüm. buluş dediğin ihtiyaçtan doğar ya bu da öyle. keşke olsa da sevgilimin yanına gitsem her an dedim. sonra da böyle bir konuşma yaşandı kuzen joe ile aramızda. evet evet bu da böyle bir anımdı.
    (idiot, 05.06.2009 17:49)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil