17 mayıs 2012 perşembe
günün başlıkları: 350 tane
günün başlıkları: 350 tane
- ·
- ·
- ·gülse birsel (8)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·kuzey güney (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·chevrolet impala (4)
- ·
- ·
- ·puma (2)
- ·
- ·
- ·migros jet (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·gülmek (2)
- ·devics (2)
ışıktan daha hızlı hareket eden şeyler
- seovi gibi şeylerdir. * *
- boşlukta 299.792 kilometre\saniye den daha hızlı hareket eden "şeyler"dir.
(bkz: başlık değil sıçmık açmak) - (bkz: dedikodu)
- (bkz: karafatma)
- (bkz: terlik)
annemin acayip güçleri var sözlük. - uçan adam sabri...
- (bkz: kara haber)
- (bkz: karadelik)
- sabahtan beri " dayı para dayııı markete gitçem para veeer dayıııı " diyen yeğeniniz, parayı aldıktan sonra tabi.
- trafikteki sabırsızlardır. ışık kırmızıdan sarıya geçene kadar çoktan kornaya basmışlardır bile.
- kötü haber.
"nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws."
--douglas adams
"kara haber tez duyulur"
--gelirsemkal - evimde iki tane olandır. biri fiziksel olarak imkansızı başarmakta, yarım dakikanın içinde kah salonda, kah mutfakta, kah odasında, kah tepemde bulunabilmektedir. diğeri kırk iki numara diliyle, ışığın artık yetişmek için uğraşmadığı özelliğe sahiptir. o nasıl hızlı konuşmaktır ki dil bir kere dahi sekteye uğramaz. ikisinin aynı anda evde olduğu zaman evimizden fışkıran enerji tüm fizik kurallarını ters yüz edebilecek potansiyele ulaşır.
şöyle ki;
büyük meleği - bla bla bıdı bıdı bik bik bik bik hebele hübele...
seher - sus!
büyük meleği - tabi susayım ben, hep susayım, yok öleyim ben, nasıl olsa.....
seher - sus! bir eksiklik var, hiii kardeşin nerede?
büyük meleği - en son şuradaydı, yok buradaydı, sanırım oradaydı....
seher - kapıyı kontrol et, kapı açıksa arabanın anahtarı yerinde mi bak, arabanın anahtarı yerindeyse mutfakta ocak, dolap, çeşme hepsine bak, çabuk!
büyük meleği - tabi bana doğurdun sen onu değil mi? ben bakayım her şeyine, ben koşayım arkasından, ben bu yaşımda kocayayım kardeş peşinde, ah benim çileli başım, ay benim...
seher - susar mısın? ses, ses, ses. evet banyoda, ben içeri girince kapıyı kapat ve lütfen geçen seferki gibi gecikme.
büyük meleği - ha onun da suçlusu ben oldum şimdi! ben olmasam ne yapacağını düşüneceğine suçla sen beni suçla anne. çok merak ediyorum ben olmasaydım...
seher - susar mısın lütfen? üç deyince tamam mı?
küçük meleği - (vıııınnnnnnnnn)
seher - kaçırdın yine! inanamıyorum sana ya inanamıyorum!
büyük meleği - herkese inan bana inanma zaten. merhaba tanışalım mı? ben her zaman suçlanan zavallı bir çocuğum, o kadar zavallıyım ki üçe kadar saymayı dahi şu yaşıma geldim dışlandığım için oluşan balık hafızam yüzünden unutuveriyorum, adım mı? ne önemi var? sonuçta....
seher - umarım senin odana gitmiştir!
şu yukarıda okuduğunuz olay bir buçuk dakika içinde oldu bitti. ışık ne kadar hızlı olabilir ki? - (bkz: düşünce)
ne zaman başladığını anlamıyorsun bile de mi? ya süper teori. - nefret..
- bana göre uçaktır. hem de ışıktan üç kat daha hızlıdır.
bu nasıl olur demeyin: son fizik sınavında uçağın hızını hesaplamalıydık.
saatte 3 000 000 000 kilometre. yanımda oturan en yakın arkadaşımın kağıdına baktım, onda da bu sayı çıkmış. "olabilir mi? çok hızlı değil mi lan" dedim, "olur olur" dedi. öyle bıraktık.
öğretmenin sınavı bize verdiğinde kağıda yazdığını görünce gülmekten öldük:
???
cevabını bir ışık hızıyla kıyaslar mısın?
(bkz: bu da böyle bir anımdı) - ısı ve hareket güdümlü gezer marka anne terliği.
not:polarisin tesir alanı daha etkilidir lakin namlu çıkış hızı daha yavaştır. - dölleme amaçlı yumurtaya ulaşma arzusuyla yanıp tutuşan bir sperm hücresi.
- kadınların çene kasları.
- (bkz: metin şentürk)
- hayal gücü
şöyledir ki ışığın bile yıllarını alan yollar vardır
örnek vermek gerekirse :
güneşten çıkan ışığın 28 ışık yılı mesafedeki hedefine 1 dk içinde gider kahvaltımı yapar oksijensiz havanın tadını cıkarıp 2 3 gun dinlendikten sonra geri dönebilirim.ne de olsa herşey kafada bitiyor. - (bkz: nötrino)
- gece yarısı burnuma konup duran sinek.
- (bkz: boş küme)
- üst komşunun 3 yaşındaki veledi. aynı saniye içinde evin bütün odalarını topuklu terlikle dolaşabiliyor.
- ben küçükken su diye düşünüyodum. daha yeni öğrenmiştim ışık hızının en hızlı şey olduğunu. sonra nasıl bişeydir diye düşünürken böyle lavabodaki musluğu açıp bakıyodum ip gibi süzülen suya. sonra " ulan sudan daha hızlı değildir " filan diye düşünüyodum