itünün yanında çoğu konuda cılız kalabilecek seviyede bir universitedir..kampüsü bir kaç binadan oluşan ve maslak çarşının karşısında yer alan özel üniversitedir..
ana kampüsü bu sene şile'de açılan,uzaklığı sebebiyle servislerin 1 saatte anca levent'e gelebildiği fakat buna değdiği söylenen,itü hocalarının sık sık derslerine girmesi nedeniyle arkadaş ortamında paralı itü diye dalga geçilen,sevgili lisemin devamı,fmv'nin üniversitesi..
şile'ye öğrencileri götürüp yurt ücreti olarak 250 dolar isteyen, burslu öğrecilerine(bana) geçen sene evlerine giderlerken yemek ve kitap bursu vermesine rağmen bu sene sizi hem evinizden aldım hem de aç kalın diye bir uygulama başlattılar okul yönetimi sağolsun,
bir öğün yemeğin ücretinin 5.5 milyon lira olduğu tek okul.
şile kampüsümün her yanında binalarda tavanlardaki sıvalar saatli bomba gibi insanların kafasına düşmek için beklemektedirler.şimdilik benim bildiği 5 kere karavana yapan tavan sıvaları, 1 öğrencimizi affetmemiş, ir öğretim görevlimizi de ders anında kitapları ile birlikte sıvamıştır.
işık yüksek para çekme okulu...
1)bir öğün yemek 6.25 ytl
2) kantin fiyatları: hangisini söyliim, akıllarına ne gelirs 2- 3 katı
3) servisler: anadolu yakası 5 ytl avrupa yakası 5 ytl.
...
sonunda bütün öğrencilerini hazırlık binasında okutmaktan kurtuldular. 3 koca binadan oluşan mühendislik fakültesinde okuyor öğrenciler. binalardan biri derslik, biri lab. , diğeri de akademik binadır...
vaktiyle itü elektronik ve haberleşme bölümünden 3 5 profu kadroya katarak kendine bolca küfür ettirmiş okul. gerçi asıl itü yönetimine kızılmalıydı ya..
bir de bu okulun basket takımı bir kaç ay önce maça maslak spor salonuna gelmişti, ışıklı bir kaç öğrenci de maçı izliyordu. oradaki 3 ışık ünili kıza bakarak itülü kızların değerini ve seviyesini anlayabilirdiniz; kızlar neredeyse mahalle ağzıyla bağırıp çağırıyordu, etraftakiler bakıp bakıp güldüler, (ara: seviye).
buseneki kayıtlarda da 570 küsür kontenjanın 195 tanesini doldurabilmiş üniversite.
ek kontenjanlardan medet umarken bir dönem bedava yurt imkanı sunuyor ek kontenjanlara, ama noormal kayıt yaptıran 195 kişiye vermiyor bu imkanı. haliyle de insanı enayi yerine koymaya çalışan durum ortaya çıkıyor.
inşaatları çok hızlı bitirdiler kardeşim bu sene.
yemekhane fiyatları da düşmüş durumda ve kantininde artık gazete, sigara satışı yapılıyor ve nakit para geçiyor.
her fakülte hatta her bölümü için tercih döneminde tv programları yaptıran ;fakat yine de açık kontejyan şampiyonu olmayı kimseye bırakmamış - aldığın öğrencilerin seviyesi belli ne bu kadar abartıp bilimden falan bahsediyosun bahset şenliklerden eylencelerden bak nasıl dolduruyosun sınıflar denilesi- üniversite.
itünün kapı komşusu olmayı bırakmış, kampüsünü anlamsız biçimde(ki muhtemelen daha cok para kazanma amaçlı olarak) istanbulun bir diğer ucu olan şile ye taşımış üniversite.
öğrenci kazanmak için bu sene yurtları bedava veren ve össye hazırlanan gençleri kamp yapma gerekçesiyle okula getiren,etrafı tıkış tıkış yapan bünye..not:yemekhanede yer bile bulamıyoruz bu fıdıllar yuzunden
şile kampüsü'ne yeni geçildiğinde (2003) "itü'nün arka bahçesi", "paralı itü" gibi sıfatlara nail olacak kadar teknik kadrosu bulunan, şu an ise "tek rakibim yeditepe" mentalitesiyle hareket eden, daha iyi olmasını istediğim fakat bu yönetim ve öğrenci ile yeditepe bile olamayacağını bilerek üzüldüğüm eski üniversitem.