25 ağustos 2001 tarihinde eyüpsultan'da bıcaklanarak öldürülen alarko'nun eş başkanı
gerçekten konuşmasını bilen ve iyi bir düşünür olan yönetici aynı zamanda alarko nun iki kurucusundan biri.
bir konferansında önümde otururken kendisine kitabını evde unuttuğumu, ancak hatırası için kağıdı uzatıp imzasını istediğimde gülerek bana;
-olurmu evladım öyle boş kağıda imza!sende yazarsın artık altına "üzeyir garih bana 5 milyon dolar borçludur diye"
demişti. sonra tabi bütün kağıdı doldurarak(bir gram bile boşluk bırakmadan) hatırasını yazıp altına imzasını atmıştı..
nur içinde yatsın...
çok kaliteli adamlardan biri. dini, siyasi görüşü ve hayata bakışı bir yana çok önemli bir mühendis. "iş hayatımdan kesitler ve gençlere tavsiyeler" kitabını okuduktan sonra insan dürüstlük ne demek sıfırdan gelmek ne demek çok iyi anlıyor. allah rahmet etsin...
senelerce alarko'da binlerce vatan evladına istihdam sağlamış, devletine vergisini ödemiş işadamı. öldürülmesi çok alakasız bir şekilde gerçekleşmiş, kimse de üzerine gitmemiştir. yahudi, zengin işadamı, bir müslüman mezarlığında, askerliğini yapmakta olan çarşı iznindeki bir asker tarafından... allah allah.