17 mayıs 2012 perşembe
günün başlıkları: 350 tane
günün başlıkları: 350 tane
- ·
- ·
- ·gülse birsel (8)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·kuzey güney (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·chevrolet impala (4)
- ·
- ·
- ·puma (2)
- ·
- ·
- ·migros jet (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·gülmek (2)
- ·devics (2)
üzerine sinek konan afrikalı zayıf çocuk
- açlık temalı tüm konularda görsel olarak kullanılan resmin betimlemesi
- jennifer lopez'den adriana lima'dan vb pek çok ünlüden daha meşhur olan çocuktur.fotoğrafı için telif hakkı istese sülalecek köşeyi dönmüştü.
- insan olmak ne demek acaba ? kaçan bir gol kadar üzülmedik değil mi kapitalist emperyalist sömürü sistemlerinin dünyayı , ve ülkeleri açlığa mahkum ederek kasalarını dolduranların neden olduğu açlıktan ölen afrikalı çocuklara !!
dünyayı yöneten gizli güçlerin toplumlara gelir adaleti hakkı tanımayan sömürü sistemlerinin bir avuç siyonist kapitalist sömürücü elit canavarların dev holdingleri unutma
üzerinde gezine herbir sinek te senin de vurdumduymazlığın var.
sessiz kalıdığın sürece bir gün seni de yutacak. - (bkz: insanın canını bir anda acıtan sözler)
- yakın bir zamanda açlıktan öleceğinin belirtisidir.
- neden sinekler hep o çocuğa gider diye düşünüyorum.
neden semiz bir brleşmiş milletler görevlisine, o fotoğrafı çeken fotoğrafçıya değil de o çocuğa gider? - (bkz: üzerine sinek konan zavallı insanlık)
- duygusallık falan bir yana bırakılırsa sineklerin veya diğer böceklerin o çocuğa yönelmesi gayet normaldir. çünkü bu hayvanlar canlının kısa bir süre içinde ceset olacağını bilir ve bu ceset, lavraları için hem eşsiz bir besin kaynağı hem de mükemmel bir barınma yeridir. zira ağız ve kulak içi, burun delikleri, göz boşluğu, koltuk altları ve anüs bu canlıların yavrularına maksimum güven sağlayabileceği yerlerdir.
aynı zamanda bu sinek ve böcek kolonizasyonunun ölümünden itibaren canlının çürümesinde büyük bir rol oynayacağını da belirtmek yerinde olacaktır. - sinek insanların değer vermediği şeylerin üstüne konar. işte bizim insanlıktan anladığımız bu çocuktur.
burda edebiyat parçalıyoruz da. gene de yarın kendimizden başkasını düşünmeden yaşamaya devam edeceğiz. başkasının hakkını savunanlara deli deyip, içeri girince "haketti" diyerek sırtımızı döneceğiz. - (bkz: üzerine sinek konan aç çocuk)
- bazen, eğer dünya şeriatla yönetilseydi ve dünyanın tüm zenginleri mallarının kırkta birini zekat olarak verseydi üzerine sinek konan afrikalı zayıf çocuktan bahsetme imkanımız kalmazdı diye düşünüyorum.
insanların yalnızca karnını doyurmaktan bahsetmiyorum, bu çocuğun yaşadığı coğrafyada pek çok sorun birarada yaşanmakta. aids, doğum kontrolü, eğitim, barınak, sağlık yardımları pekala bu bölgelere yönlendirilebilir. açlık sadece sorunun görünen yüzü. - bizden temizdir. çünkü bizler bok içindeyiz, cimriyiz, benciliz. düşünüyorum da sanırım insan bile değiliz. bizler sadece acınak haldeyiz. vay be.
- akbabanın ölmesini beklediği daha zayıfca bir afrikalı çocuk vardı hani şu sağda solda fotoğrafını paylaştığımız, heh işte o çocukten bir miktar daha şanslı olan çocuktur.
- bilirsiniz ki o sinekleri kovmaktan bıktığı yorulduğu için sinekler oradadır, daha da üzülürsünüz.
- yorucudur,
çocuk, kanını tüketmiştir
kanını tüketmişlerdir, büyüme budalası türdaşları
sermaye, teknoloji yoğun büyürken göbekleri diğerlerinin
fanila altından sarkmıştır yağları
emek yoğun ölmüştür çocuk
emeklerken ölüme, son çırpısını kollarının, sineklere ayırmıştır
hiçbir şeye kahretmemiştir
su olsun istemiştir, az da ekmek
'güzel ölmüştür'