belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · onur öymen
  2. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  3. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  4. · 100 opera
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · tunceli alevileri dinsizdir
  7. · new moon
  8. · yanmayan zippo
  9. · leman karakterleri

üzerine kuş sıçtıktan sonra piyango çeken insan  

1. kuş olgusunun metaforlaştırılmasını*,ya da mecazi kullanımını pek kavrayamayan kişidir.farzı misal;
    bir birey düşünelim ki,olabildiğine karamsar,şans,talih denen şeyden zerre nasiplenmemiş,bahtsız bedeviye parmak ısırtır...
    bu kişi bir gün yenicami civarlarından* çok önemli bir toplantı için bir arkadaşı ile iş yerine gitmekte iken ziyadesiyle yetişkin bir kuşun,ziyadesiyle tazyikli bokunun ıslaklığını bir anda kafasında hissedivermiş olsun.

normal bir insan bu durum da talihine söver,siniri bozulur belki yeniden evine bile döner.
    ancak kobay kişimiz,son derece karamsar olmasına rağmen türk oluşunun getirdiği bir takım dürtülerle kafasındaki boku temizlemeden koşa koşa bilet almaya gider.kolay mı zengin olacaktır.milyonlarca insan dururken sadece onun başına bir kuş sıçmıştır.mutlu günler yakındır.ama ne fayda.

şahsi fikrim malum şahsın yanında,ona işe giderken eşlik eden arkadaşının gidip bir bilet almasından yanadır.zira kuş 10 santim geride bıraksa şu an aynı iğrenç durumu kendisi yaşıyor olacaktı.şanslı olan kendisidir aslında,arkadaşı önemli bir toplantının arifesinde kafasında bir avuç bokla nimet abla gişelerin de sıraya geçmiştir bile.
    o da üzülmektedir,herifteki şansa bak lan,kuş sıçtı kafasına (?)

(bkz: talih kuşu yoktur ishal kuş vardır)
    (adrian, 06.09.2007 16:11 ~ 19.04.2009 19:55)
  2. eğer kafasına sıçtıysa şanssızlığı (yada şansı diye ifade de edilebilir onaylanmasada) iki kat yapmış, bonus toplamış insandır
    (medium, 06.09.2007 16:21)
  3. batıl inançların hayatını yönetmesine izin verecek derecede tutunacak dal ihtiyacı çeken insandır
    (seashell, 17.04.2008 17:52)
  4. üzerine kuş sıçtıktan sonra piyango bileti alıp da kazananlara baktığımızda tam bir boş kümeyle karşılaşıyoruz. belki bu insanlar çıldırarak bir köşeye çekiliyor o yüzden tanımıyoruz onları. üzerine kuş sıçtıktan sonra piyango bileti alıp da kazanamayanların akıbeti de çok net değil. bunlardan bazıları gece hepimiz uyurken sokaklarda mırıldanarak dolanıyor zombi gibi. bir tanıdığımıza ikramiye çıkmıştı. olaydan sonra üstüne defalarca kuş sıçtı. birbirinden tamamen bağımsız değil bu olaylar
    (büyükşehir belediyesi, 17.04.2008 18:04 ~ 27.04.2008 15:45)
  5. böyleleri "re:gerçek bir olay" konulu mailleri de hergün itina ile en az on kişiye yollarlar. sanal kimlikleri budur yani. hadi gerçek hayatta kafasına kuş sıçınca gidip kendi başına bilet alıyo, kimseye zarar vermiyor ama sanalda hiç çekilmezler. her gün elli tane mail geliyor. "normalde böyle mailleri yollamazdım ama bu gerçekmiş" diye giriyorlar konulara. ve bizler anlıyoruz ki cidden bizim memlekette salak çok.
    (bayermuhen, 17.04.2008 18:21)
  6. kuş bokunun uğuruna inanan insandır. elektrik direğinin altından geçerken kafama sıçan serçenin uğruna inanıp bir adet piyango bileti alan ben, amortiyle mükafatlandırılmışımdır. koskoca kartal sıçsaydı kim bilir ne çıkardı.
    (mor kulaklı mavi kurbağa, 17.04.2008 19:45 ~ 19:50)
  7. benimdir. yıllar önce eminönü nde babamla dolaşırken bir kuş alçalmış ve ikimizinde üzerine bir miktar dışkı bırakmıştı. ben çocukluğunda verdiği saçmalayabilme özgürlüğüyle tutturmuştum piyango alalım die. ama bi bok çıkmadı o piyangoya. işte bu yüzden bu eylem çok gereksiz bir eylemdir, milli piyangocuların tuzağına düşmeyin. bi olasılık daha var; acep ben çok mu bedeviyim??
    (orc, 17.04.2008 19:52)
  8. piyangonun çıkmadığını görüp tüm batıl inançlarından arınan insandır.
    (elladan tinuviel, 17.04.2008 19:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil