gündem
  1. · ibrahim üzülmez
  2. · yılmaz özdil
  3. · yeşim salkım
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  6. · beşiktaş
  7. · çok istenip de olunamayan meslekler
  8. · transistör
  9. · mittelos bioscience

üzerine araba geldiği halde kıpırdamayan insan  

1. dizi ve filmlerimizin neredeyse %90ında görülen mal bir insan tipidir bu.

karşıdan üzerine doğru son süret bir araba/motorsiklet/vidanjör geldiğini görür bu kişi, gelen taşıt ile arasındaki mesafa kaçmasına gayet yetecek bir mesafedir, yani adam kurtulabilir. kurtulmakla kalmaz o mesafede bakkaldan bir ekmek kapıp dönebilir.

ama ne hikmetse embesil gibi elleri ile yüzünü kapatıp, ağzını çığlık atıyormuş gibi yaparak bekler ve elbette araba çarpar. bu insan izleyeni uyuz eder tv başında, "kaçsana bea, ne dikilip duruyorsun salak" gibi nidalar evi doldurur.

akıllara zarar, ölmeyi hak etmiş gerizekalı embesil bir tiptir ya da "üzerinize hızla bir araba geliyorsa kaçınız" hadisinden habersizdir
    (hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz, 03.07.2007 12:19)
  2. fazla televizyon izleyen şahsiyettir...ya sylar gibi arabayı telekinetik yolla durduracağını, ya hiro nakamura gibi zamanı durduracağını, ya da claire bennet gibi hızla iyileşeceğini sanır...
    (fox mulder, 03.07.2007 12:57)
  3. nedir matrix ulan diye höykürürken arabanın gelişini izleyen insan modelidir.
    (fitnefücur, 03.07.2007 13:05)
  4. (bkz: the thing)
    (bkz: juggernaut)
    (bkz: hulk)

ama ama onlar da insan...bi yerde
    (cybi, 03.07.2007 14:16 ~ 14:17)
  5. gözlerinin önünden geçen film şeridini izlemeye dalan insandır, ilk reklam arasında kenara kaçacaktır.
    (poisontendre, 03.07.2007 14:21)
  6. belki de yaya geçidi üzerindeki bir insandır. trafik işaretlerine uyması beklenen sürücünün az ilerisindeki "ileride yaya geçidi var" anlamına gelen işareti görerek yavaşlayacağını, yaya geçidi üzerinde "insan" olduğunu görünce durarak yol vereceğini düşünmüş; ama aracın hızla üzerine geldiğini görünce korkmuş ya da sinirlenmiş olarak ve sonucunda korkmuşsa elinde olmadan, sinirlenmişse gıcıklığına yol ortasında durmuş olabilir.
    (üç kademeli su ısıtıcısı, 03.07.2007 14:43)
  7. direksiyon sınavında araba ahalisi olarak çıldırmamıza neden olan kişi topluluğudur.çünkü bu kişicanlar adeta etten bir duvar örmüşlerdir kendi karılarını,çocuklarını,arkadaşlarını görebilmek için!insan haliyle "kardeşim öss'ye mi giriyoruz ne bu sülalece sınava gelme adeti" diye isyan etmeden duramıyor.ben de efendim hocamın dediği gibi yaptım ve şuursuz kalabalığın içine daldım arabayla...ölen olmadı çok şükür...
    (ağır hasarlı, 07.02.2008 00:44)
  8. çaresizlik psikolojisinin insanıdır. kıpırdayamassın çünkü sağa sola vücut hareketi yapsan arabayı kullanan şahıs da sana vurmamak için yönünü değiştirecektir. yüzde 33'lük şansına güveneceksin artık. başıma gelmişti bir keresinde yırttım çok şükür. kımıldamadım da, panik adamı değilimdir vesselam.. neyse işte, bahsi geçen insanlardan biriyim ben. olan da şoföre ve arabasına olmuştu. ''uhuhu arabam arabam'' diye bağrınıyordu. gönlünü almaya çalışmıştım ''önemli olan sağlık'' klişesiyle. ''ziqtir git'' dedi. devamını da getirdi üstüne üstlük. '' azıcık götünü kımıldatsaydın sana vuracaktım, arabama birşey olmuycaktı anuna koyiğm.. '' dedi. ''çüş! ibne misin lan sen'' dedim. ''evet'' dedi.. arkama bile bakmadan çektim gittim ben de evime doğru..
    (sadomasochistic, 07.02.2008 01:16 ~ 01:16)
  9. (hayri potur, 07.02.2008 01:17)
  10. kırklareli insanı..
    istediğin kadar kornaya bas o istifini bile bozmaz..ama sen delirirsin..
    (hepberaber, 07.02.2008 01:21)
  11. korna çalan şoföre verdikleri şöyledir:
    "farzetki ağacım.
    ya solumdan geçesen
    ya sağımdan geçesen
    ne öttürüp duruyon?"
    (syst, 07.02.2008 01:24)
  12. (milwaukee, 07.02.2008 01:25)
  13. içinde bulunduğu durumdan dolayı şoka girip kalakalmış insan olabilir. o an sanki tüm vücudu yere çakılmış gibidir. o durumda kalmadan anlamak zordur.
    (smg, 07.02.2008 01:27)
  14. - çocuğum hadi bakmadan yola fırladın, araba geldiğini gördüğün halde niye olduğun yerde durdun?
    - böhüühöhüühüüe
    - evladım görenler anlattı, neden yoldan çekilmedin göz göre göre?
    - buhahühüüoaa (bkz: ağlarken canavara dönüşen çocuk)
    - tamam sakin, tamam, geçti. bak, hayriye teyzen senden de çok korkmuş. emanet çocuk n'apsın kadın? dur bak, sen ağladıkça o da ağlayıp duruyor.
    - (içini çekerek) ben arabayı görünce kendimi çok güçlü yola sabitledim bi kere, tamam mııaaa? (kaldığı yerden devam) ühüühüuvaua
    - sabır?
    (yıl 1994 falan)

hala çözemedim kendimi sabitlemekten kastim neydi?..
    (bkz: araba çarpması)
    (paranoiagenerator, 07.02.2008 01:28)
  15. ölmüştür ya da (bkz: @2020962)
    (radi, 07.02.2008 01:39 ~ 01:39)
  16. arabalardaki fren sisteminden haberdar insandır.
    (höytfield, 07.02.2008 01:40)
  17. (huma, 07.02.2008 02:06)
  18. (paula schultz, 07.02.2008 02:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil