belki ilginizi çeker
  1. · italy
  2. · cccp forması giymek
  3. · argentina
  4. · former turkish republic of greece
  5. · amerikan bayraklı tişört giyenler
  6. · yabancı lakap kullanma
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  6. · boylumlama
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · japon balığı
  9. · gündüz uykusu

üstünde yabancı ülke ismi yazan kıyafetler giymek  

sayfa  / 3
  1. gerçekten çok büyük eziklik örneği.
    yapanların niye yaptığını anlamadığım hareket
    (giberling, 02.03.2004 14:53 ~ 05.04.2004 00:29)
  2. (bkz. argentina)
    (bkz. italy)
    (bkz. england)
    (bkz. brasil)
    (giberling, 02.03.2004 14:53 ~ 15:47)
  3. tikky gençlerin gardoraplarındaki olmazsa olmazlarından.onlara da bu yakışır zaten.
    (ahverdil, 02.03.2004 15:47)
  4. ziyan gençlik davranışı (ziyan sıfatı hem gençlik hem davranış için geçerlidir)
    (dawsan, 29.03.2004 16:34 ~ 16:35)
  5. anti milliyetçilik örneği, (bkz. görgüsüzlük)
    (homo erectus, 29.03.2004 17:18)
  6. hele bide 10 numara falan yazanları vardır ki sormayın gitsin
    (bkz. boku çıkmak)
    (wise, 29.03.2004 17:24)
  7. (buscemi, 31.03.2004 21:48)
  8. (buscemi, 31.03.2004 21:49)
  9. artık varolmayan ülkeler (demokratik almanya, yugoslavya...) veya asortik ülkeler (zambia, tayland, izlanda...) gibi örneklerine ses çıkarmasam da zaten kanımızı iliğimizi emen, bir de kültürlerini bize dayatan ülkelerin (abd, ingiltere...) bayraklarını isimlerini kendilerine giyecek eden insanlardan uç noktada tiksinmeme sevep olan davranış biçimi.
    (diskonnektus erektus, 05.04.2004 01:03)
  10. yurtta, pijama olarak giydigim kiyafetleri bütününe çaktığım muamele..
    vakti zamanında annem midir birisi almış bana, ama kendisi şuan pijama üstü olmaktan başka bişeye yaramaz..
    (zeus, 05.04.2004 01:39)
  11. bir eziklik iç güdüsü
    (brütüs, 05.04.2004 20:54)
  12. bu elbiseyi giyen kişide kişilik (benlik) sorununun olması olası durum.

eğer bir turiste hoş görünmek için yapılmışsa durum daha da vahimdir ki, turistler tarafından da aşağılanan bu insancıklar bunun farkına varmazlar..

tikkyler cigsler ve krolar da giydiğinden aşağılık kompleksi ne paraya ne eğitime bakar , insandaki vatan sevgisi ve bilinciniş gösteren güzel örneklerden birisidir...
    (emru17, 05.05.2004 19:26 ~ 19:27)
  13. "madem o kadar özeniyorlar, bari o ülkeye de gitsinler de tam olsun zaten paraları da vardır onların" diye tamamen kesip atmak geliyor insanın içinden bu insansıları
    (hell guardian, 05.05.2004 19:37)
  14. yazın yabancı kızları götürmekte yardımcı eleman...başka bir işe yaramazlar tasvip etmiyoruz
    (okang, 09.05.2004 08:34)
  15. türk bayraklı bir şey giydiğinde kıro ilan edilirsin ama abd bayrağına kimse ses çıkarmaz.
    (legionturk, 09.05.2004 10:27)
  16. (bkz. apachi)
    (murtaza, 09.05.2004 11:09)
  17. hiç anlayamadığım davranış. anlayamadığım bir diğer davranış ise başka ülkenin ismini taşıyan tişörtleri giyenleri eleştirirken, yabancı bir dilde lakaba, nicke ve kullanıcı adına sahip olunmasının unutulmasıdır. işte bu beni daha çok yaralar.

edit: şapkalar hariç
    (hepten aykırı, 26.09.2004 20:47 ~ 29.07.2006 14:38)
  18. üzerinde animal yazan bir tshirt giymek yerine yapılabilinecek eylem. ancak ve ancak böyle kötü durumlarda giyilmesi mantıklı olur ancak o zaman da akla "niye aldın lan bunu" sorusu gelir.. gayet gereksiz ve salakça bir davranıştır..
    (eglaia, 26.09.2004 21:21)
  19. eğer bir ülkeye sempati duyuluyorsa onun işaretlerinden birini taşıyan harhangi bir kıyafet severek satın alınmalıdır ve de severek giyilmelidir.basit bir tercih meselesidir.mesela ben hala yugoslavya milli takım (10 numara mijatovic olmalı ama)forması arıyorum fakat bulamadım ne yazık ki...
    (peng, 18.10.2004 02:36)
  20. adamın/kadının, sözkonusu yabancı ülkeye bir sempatisinin olması sonucunda, o giysiyi sevmesi sonucunda, giysinin kaliteli olması vs. sonucunda ortaya çıkabilen davranış şekli. pek eleştirilen sempatizanlığı ele alalım. mesela:

adam sırtında brazil yazan yeşil montla geziyordur. neden? adam brezilya taraftarıdır, her daim brezilya forması giyemeyeceği için gömleğin, tişörtün üzerine serin havalara montu çekiverir, ohh, hem ısınır, hem de taraftarı olduğu takımı simgeleyen montu giymiş olur. daha ne olsun?

adam üzerinde amerikan bayrağı olan bir tişört giymiştir. neden? eskiden amerika'nın simgelediği şeylere hasrettir adamcağız, özgürlükler, çol yolları, chopper, easy rider, amerikan rüyası, fender... bunları seven adam gider amerikan bayraklı tişörtünü giyer, göğsünü gere gere de dolaşır icabında.

adam üzerinde argentina yazan bir tişörtle geziyordur. neden? maradona, canigga, batistuta izleyerek büyümüştür, "tanrının eli" halen aklındadır, "argentina argentina" tezahuratları halen kafasını doldurur, futbola bir kenar mahalle magandasının hayat memat meselesi olarak bellediği gözle değil, çok daha farklı bir gözle bakar, sever arjantin'i.
    (manticore, 18.07.2006 12:34)
  21. sanmıyorum ki bizler* dışında başka bir millet bu durumu bu kadar önemsesin ve bu kadar olumsuz bir bakış açısına sahip olsun. hayır bu giysileri giymemek milliyetçilik falan değildir -giymek nasıl ki anti-milliyetçilik , eziklik , tikilik , kıroluk vs. değilse- sadece zevk meselesidir. tişördün üzerindeki minik bi yazıdan dolayı vatan elden gitmez ki , çok çok etrafın 'ezik , kıro , vatan haini' gibi etiketlemelerine maruz kalınır.
    (pushitonmeshitonme, 18.07.2006 17:06)
  22. eziklikle ne alakası olduğunu anlamadığım durum. gidip görülen ve çok beğenilen bi yerden de hatıra olarak alınmış, o günleri hatırlatan bişeyler olabilir pekala. kimse kimseye nası üstünde kocaman marka adı yazan, çizgi karakterlerin resmi olan vb giyecekler için bişey deme hakkına sahip değilse, burda da aynı şey geçerlidir bence. ha sen beğenmezsin; almazsın giymezsin o zaman. ama bu sana alıp giyenlere, sevenlere, hakarete varan eleştiriler yöneltme hakkını da vermez.
    (salmiakki, 18.07.2006 17:17)
  23. şimdi şöyle oluyor; kimisi futbol manyağı oluyor benim gibi ve sevdiği milli takımlardan birisinin adı yazan şeyi alıp giyiyor, kimisi o ülkeye hayranlık besliyor, onun adı yazan dalgayı alıp giyiyor. kimisi sadece özentilikten giyiyor, öykünüyor o ülke halkına, kendi memleketini düzeltmek adına "nolcak mna koyim bu fenerin hali" demekten başka(takımı rastgele attım lan gücenmeyin) başka bir bok yapmadan buradan kaçmak istiyor falan filan.

gördüğünüz üzere çeşitli sebeplerden dolayı giyiliyor başka ülke adı yazan şeyler. şimdi anlamadığım şey şu, bir adamın yaptığı bir eşyayı alıp kullanıyorsun, diyelim herif japon, sony alıyorsun ve bunun üzerinde japon insanından çıkan bir isim yazıyor gücüne gitmiyor da o adamın nüfus cüzdanında yazan şeyi tişörtün üstünde görünce neden coşuyorsun a kuzum? genellemenin bokunu çıkarmadan düşünsek biraz ve kişileri tanıdıktan sonra yargı koysak ne pembe panjurlu olur be dünya. ben vatanımı her şeyden fazla seven bir insan olmama rağmen üstünde "argentina" yazan tişört giydim şimdi ne olacak? soyumuzdan sopumuzdan mı uzaklaşıyoruz? biraz dışa değil de içe bakalım. üstüne türk bayrağı giyen vatana hayırlı mı demek? bayrak veya ülke adı bir ulusun markasıdır. o ulusu imal eden değildir. isim ulustan çıkmıştır, ulus isimden değil. üstüne ne giyersen giy, istersen o asil kanın her daim kırmızı akacaktır arkadaşım. yeter ki içe bakacak kadar düşünebil. yeter ki iste.
    (draco, 02.05.2007 14:45 ~ 14:45)
  24. (camel, 02.05.2007 16:10)
  25. (panavision, 02.05.2007 16:15)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil