görseller
üstüme basıp geçme 

belki ilginizi çeker
  1. · msn ne dinliyorum özelliği
  2. · ayrılıktan sonra dinlenecek şarkılar
  3. · yabancı damat
  4. · a kadın
  5. · üstüme basıp geçme
  6. · sonuna amına koyim yazılabilecek şarkı isimleri
  7. · ağlatan şarkılar
  8. · boğaza düğüm atan şarkılar
  9. · üstüme basıp geçme yar
  10. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · annelerin yakışıklı anlayışı
  2. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  3. · zongul ducks
  4. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  5. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  6. · bir kadının bilmesi gerekenler
  7. · aşk
  8. · baban da mı pilottu
  9. · oha

üstüme basıp geçme  

1. gökhan kırdar'ın "tutunamadım" albümünde yer alan güzel şarkı.

bıraksan da elimi
    sevgim bana yeter
    susarım öpüşüne
    avunurda söylemem
    belki yalandır oyundur
    derim ya, yine de korku basar

yazık ki ağır ağır
    çökmüş yüreğine
    nefret değil mi bu
    yalan sevişmeler
    sen değilsin sanki yarısı
    yatağımın
    üşürüm sarılsam bile

isyanım yanışıma ölüm bile
    susuyor
    ardına dönüp giden sen misin
    a kadın
    gururum yere düşer
    yeter ki bak yüzüme
    üstüme basıp geçme
    yar
    (yuziko, 08.01.2005 10:21 ~ 23.07.2005 04:16)
  2. kesinlikle mükemmel bir gökhan kırdar şarkısı.. herkes dinlememeli, eskimemeli..
    (beyaz, 09.06.2005 19:29)
  3. bünyelerde bağımlılık yapma potansiyeli oldukça yüksek olan bir şarkı. bir kere dinlemeye başladığınızda bırakamıyorsunuz.
    (esdora, 22.07.2005 20:01)
  4. türkçe müzik dinleten ender insanlardan olan gökhan beyin, mükemmel şarkılarından sadece biri.
    (hepten aykırı, 31.08.2005 20:21)
  5. aşktaki gururu çok özel ve güzel bir biçimde anlatan şarkı. kişinin hayatında bazı yaşanmışlıkları varsa gece yarısı yatakta dinlerken kişiyi ağlatabilir.

gururum yere düşer yeter ki bak yüzüme

bundan daha güzel sevgi belirteci bir söz olabilir mi?
    (hansvoralberg, 05.10.2005 21:55)
  6. bir bütün gibi duran, bir taneymiş gibi kokusu bile karışmış, sıcak, birbirine dolanmış iki bedenin çok sonra bir caddeden, bir sokaktan veya bir koridordan geçerken bir diğeri yokmuş gibi değmeden, bakmadan geçmesi ne kadar üzücü bir yokedicilik... bunu içine sindirebilmek, o sokaktan yürüyüp yoluna devam etmek, o sokakta hiçbir hüzün bırakmamak ne yazık ki mümkün değil. zamanın dinlendirici, avutucu azaltıcı etkisinin bile her şeyi bir yere kadar yokedebileceğini geçte olsa öğrenip, o sokaktan öylece çıkamıyacağını bilmeli insan. yanından geçen ‘yabancının’ yüzüne bile bakmadığında, hayatından artık geçip gitmiş olsada içinde bıraktığı ayak izlerinin hatrı kırlacaktır muhtemelen seni de kıracaktır. nereye kaçarsan kaç aynı gökyüzü altında olma mecburiyeti vardır ve ne kadar istemesende bir gün seni o sokağa sürükler,ittirir, götürür ve bir zaman bedeninin parçası gibi hissettiğin bir gölge yanından geçip gittiğinde herşeyin rengi kaçar.

gururum yere düşer,
    yeter ki bak yüzüme,
    üstüme basıp geçme yar....

nasıl olurda o arasında hava kabarcığı bile kalamayacak gibi sımsıkı ellerin arasında çin seddi gibi bi duvar örülür, üstelik sadece hissi engeller, görürde gördüğünle kalırsın. nasıl olurda o an orda istese durup her şeyini verebileceğin birinin yüzüne bile bakmadan geçip gidersin, bakmadığın halde ezbere bildiğin o yüzün sana neler yaptırdığını ve yaptırabileceğini bildiğin halde kendini nasıl bu kadar kolay kandırırsın...

üstüne basıp geçtiğinde orda kalan ve dönüp hiç bir zaman alamıyacağın eski sevgilerin ve eski sevgililerin zamanla silinen ama hep lekesi kalan izleri kadar acıtan şey azdır heralde, o kadar eskimek içini yakar ama yoluna devam eder, belki beş dakka sonra unutur, içinde sızlayan ayak izleriyle kalırsın......
    (püskül, 29.11.2005 02:48)
  7. bir rica ya da acımasız sevdiceğe olan yakarışı dile getiren dinledikçe hatta hatırladıkça bile sizi bunalıma sokma potansiyeli olan defalarca dinlenilesi gökhan kırdar şarkısı.

"ardına dönüp giden sen misin
    a kadın
    gururum yere düşer
    yeter ki bak yüzüme
    üstüme basıp geçme
    yar"

o çok sevdiğiniz güvendiğiniz sevdiceğinizin yaptıklarına akıl sır erdiremediğinizde, bunu yapan bana bunları söyleyen o mu gerçekten diye düşündüğünüzde aklınıza gelen şarkı.
    "ben ne yaptım ki sana, bana bunları layık gördün? beni bu kadar seven sen; bunları yapan gerçekten de sen misin???"
    (esdora, 19.06.2006 23:25)
  8. ilk cümlesinden kalitesini belli eden şarkılar vardır ya. gökhan kırdar yapmış yapacağını.
    "bıraksan da elimi sevgim bana yeter"
    (excalibur, 12.08.2006 23:48)
  9. giriş kısmındaki ud taksimi ile beni darmadağın eden parça o taksimi çalan üstadın parmakları sanki udun tellerine değilde benim yaralarıma dokunuyor.
    (tangocu kedi, 22.07.2007 19:42 ~ 20:00)
  10. artık sözünüzü dinlemeyen sevgiliye yakarışınızdır...

zamanın acımasızlığıyla kıvranmanın bir başka methodudur. aşk adamı ve aşk kadını çook geride kalmıştır. iki kişinin paylaşabileceği artık hiçbirşey kalmamıştır... o eşsiz zamanlarda bu söz söylenir. üstüme basıp geçme... ezip geçme..

ilişkide çok şey atlatılmıştır... ancak bunların hepsini unutturan zamanı suçlamak ne mümkündür.. onun adına yazılmış şarkılar, her baktığı yerde onu görmek.. hepsi hayal olmuştur. artık sevgiden göklere çıkmaz, çıkamaz sevgililer.. her fırsatta yerin dibine sokarlar birbirlerini... bir tarafın bütün sözleri unutup aşkın bitip gitmesini seyretmesiyle devam eder.. ite kalka..

işte bu sahnede, play tuşuna basılan bir cümledir üstüme basıp geçme...

ellerin ceplere koyulması ve şu sözlerin fısıldanmasıyla devam eder..

bıraksan da elimi
    sevgim bana yeter...

sonra sonsuzluk...
    (night, 06.02.2008 12:09)
  11. bütün sözleri insanı derinden etkileyen şarkı. ancak "isyanım yanışıma ölüm bile susuyor" cümlesi vardır ki akıllara zarar. bu kadar güçlü bir ifade hele hele günümüz şarkıları arasında ender rastlanan cinsten. isyanım yanışıma ölüm bile susuyor...
    (karizmatik, 05.06.2008 19:57)
  12. gökhan kırdar'ın en güzel parçalarından biri olur kendisi. sevgiliye, kızgın olmakla birlikte, tüm kırgınlığa, burukluğa rağmen, en mülayim söylenebilecek cümledir aynı zamanda. yabancılaşmayı anlatır. ama bir o kadar da içten gelen itiraftır. sevgiliye belki de son bir kez bir şeyler anlatmak adına, söylenebilecek son cümledir. nitekim şarkının kendisini dinletmek, hatırlatılmak, anlatılmak istenenin anlaşılmasına daha da yardımcı olacaktır.

soz söz; hiç bir zaman eskimeyecek şarkılardan biridir.
    (shiba, 10.07.2008 00:22 ~ 18:33)
  13. bıraksan da elimi sevgim bana yeter
    susarım öpüşüne avunur da söylemem
    belki yalandır, oyundur derim ya
    yine de korku basar
    yazık ki ağır ağır çökmüş yüreğine
    nefret değil mi bu, yalan sevişmeler
    sen değilsin sanki yarısı yatağımın
    üşürüm sarılsam bile

isyanım yanışıma ölüm bile susuyor
    ardına dönüp giden sen misin a kadın
    gururum yere düşer yeter ki bak yüzüme
    üstüme basıp geçme yar...

kesinlikle hiçbir zaman eskimeyecek...
    (sözlerimi geri alamam, 28.07.2008 13:38)
  14. ...yazık ki ağır ağır çökmüş yüreğine
    nefret değil mi bu
    yalan sevişmeler..
    sen değilsin sanki yarısı yatağımın
    üşürüm sarılsam bile...

başka kelam etmeyeceğim.
    (fitnefücur, 19.05.2009 13:14)
  15. gökhan kırdar'ın 2005'te çıkan albümü, dizi müzikleri ve eski şarkılarını içerir.

(görsel: üstüme basıp geçme/108244)

01. karşı kıyı
    02. üstüme basıp geçme
    03. a kadın
    04. fayton
    05. esen rüzgar
    06. barış için
    07. garibi
    08. barak nefes
    09. karşı kıyı (piyano mix)
    10. piyano
    (sükun, 31.10.2009 18:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil