belki ilginizi çeker
  1. · plastik şekil verme
  2. · döküm
  3. · imal usulleri
gündem
  1. · 29 kasım 2009 sivasspor beşiktaş maçı
  2. · asla birlikte olunamayacak birine aşık olmak
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · mutluluk veren küçük şeyler
  5. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  6. · aşk ı memnu
  7. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  8. · chori chori gori se
  9. · komedi dükkanı

üretim yöntemleri  

1. bu derste, ilk olarak imalat işlemlerinin sınıflandırılması yapılarak teknoloji ve hammadde kavramları açıklanmaktadır. daha sonra beş temel imalat yöntemi olan; döküm, toz metalurjisi, plastik şekil verme, kaynak teknolojileri ve talaşlı imalat teknolojileri anlatılır.dersin adı genelde imal usulleri olarak da bilinir.

(bkz. toz metalurjisi)
    (1837837, 27.04.2004 19:29)
  2. bu ders makina mühendisliğinde de gayet sikici bir şekilde verilmektedir. plastik şekil vermeye anlı şanlı demirkol, döküme piskopat ahmet lakaplı ahmet aran girer.bunlar dışında iki hoca da talaşlı imalat ve kaynak anlatır.her derste quiz yapılır *,sekiz adet ödevi,dörde tekabul eden 2 vizesi ve 2 final uzunluğunda da bir finali vardır. gerçekten en üzücü derslerden biridir..
    (sizzle, 27.04.2004 19:33)
  3. endüstri ürünleri tasarımı bölümü öğrencilerine de, celalettin ergün tarafından verilen derstir.bu ders yüzünden ikide bir makina fakültesindeki döküm-kaynak atölyelerine gidilir, yetmezmiş gibi atölyedeki uygulamalar üzerine ödevler verilir.oldukça kasıcı, zor bir derstir.kitap olarak mustafa çiğdem adlı kişinin, imal usulleri kitabından sorumlu olunur.sıkıcı slaytlar da, dersin tuzu biberidir.
    (marla singer, 04.11.2004 21:57 ~ 22:00)
  4. imalat mühendisliği öğrencilerinin ayrı ayrı parça parça dört yılda sindire sindire alacağı şeylerin özeti olan ders denilebilir. özellikle endüstri ürünleri tasarımcıları almalıdır ki iş hayatında işe yaramayacak şeyler tasarlamasın, imal edilemecek şeyler tasarlayıp, bi de değiştirmemekte direterek imalatçılardan kafa yemesin. küçücük çıtayla ceviz kırma aletini birleştiren tasarımcılar varmış diye duydum da uyarıyım dedim...
    (tainakan, 04.11.2004 22:18)
  5. en genel tabirde üretim yönetimin birincil misyonu; hammadde, materyal, iş gücü v.b. üretim faktörlerinin en rasyonel şekilde işletmenin hizmetine sunmaktır..
    (zeus, 24.03.2007 20:35)
  6. üstteki altı girideki kaynakmış, efendim makinaymış, hiç birinden anlamayan bir insan için ''düşünmek'' tir.

e mantıklıdır da, düşünmeden üretim olur mu ? olmaz.

iyiyim. valla.
    (juliette, 13.11.2008 15:04)
  7. dandik bir ders olmasada ömrü hayatım boyunca öyle hatırlamamı sağlayan ders...hoca saçma sapık bir insansa ya bırakır sürekli uğraştırmak için yada ne bileyim geçirmez..her ikisi varsa allah onu bildiği gibi yapsın denir...
    (asllll, 23.07.2009 22:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil