belki ilginizi çeker
  1. · bu pantolondan bende üç tane var
  2. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · galatasaray
  3. · yılmaz özdil
  4. · kurban bayramı vahşeti
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · erkekte ses tonu
  8. · böyle okulun ta mına koyiim
  9. · space bar fakiri msn kullanıcısı

üniversiteye her gün farklı kıyafetle gitmemek  

sayfa  / 2
  1. kız olsun erkek olsun hangi cins olursa olsun içinde bulunduğu zümrenin hakkını veremeyen, her şeyin okuma öğrenme bilgilenme olmadığını kavrayamayan, üniversitenin kültürel açıdan katkısını inkar ederek sosyalleşmeyi, iletişim kurmayı, kendini sembollerle ifade edip mesaj verme zorunluluğu yok sayan sonradan görmelerin işi. tabi rockçu metalci bilmem neci ayağına gezen yağlı kirli saçı sakalı birbirine karışmış karalarla dolanarak asi ayağına takılan loser bebeleri de unutmayalım. fazla yıkanmazlar zaten.

ulan sırf puanın tuttu ya da yalakalık yaparak burs kaptın diye böylesine utanmazca davranma hakkını sana kim veriyor be? terbiyesizlik hakikaten de. hafta boyunca bir kıyafeti iki kez giyen insanlardan oldum olası tiksinmişimdir. hele kızlarda böyle bir kepazelik görsem anında soğur ve hemen akabinde haklarında olmadık dedikodular çıkarım. hiç öyle fakir fukara edebiyatı yapmayın. hele hatunlar için gayet makul fiyata çok tarz şeyler var. bir yerlerden bulup buluşturup alan alıyor işte lan. sorun öğrenin.

üniversitede kılık kıyafet çok önemli. yeni yetmelere söylüyorum, ilk günden kendinizi millete maskara edip adınızı lekelemeyin. nasıl başlarsanız öyle kalırsınız çünkü. 4 sene boyunca millet sizi paçoz olarak görür. dolabınızı zengin tutacaksınız. bir kıyafet en az iki haftada bir kendini tekrarlayacak lan. o da pazartesiden cumaya. yani arasında 8 okul günü olacak. kızlar bu konuda daha şanslı. farklı parçaları birbirine yakıştırıp, uydurup, yeni bir kıyafet yaratabilirler, tabi benimki gibi dikkatli gözlerden kaçmaz ama, bir müddet idare ederler işte.

hangi ücra mahallerden gelip neler görmüşseniz bu varoşluğu devam ettirmenin manası yok. üniversite okumak adam olmaktır adam. ve sadece bilmem ne akımını bilmekle olmaz bu. ortama uyacaksınız. ben şahsen aynı kıyafeti yakın aralıklarla birinin üzerine gördüğümde o insanın çok bayağı olduğunu düşünürüm. bilmem anlatabildim mi?
    (kayser sozer, 04.09.2007 14:41 ~ 15:22)
  2. parasızlıktan sürünen, gerektiğinde ankaray durağıyla 7 durağı yürüyerek, tepelere tırmanarak okuluna varmayı başarmış bir canlının, öğrenci hareketinin temelinde yatan eylemdir.
    (kl7mu, 04.09.2007 15:01 ~ 15:04)
  3. ne farkeder ki hergün aynı kıyafetle gitmek ya da gitmemek.. üniversiteye gelene kadar zaten hergün aynı kıyafetle gitmedik mi?
    insanları kabuklarına göre değerlendiren, ceplerindeki paraya göre sınıflara ayıran asıl ezik kesimin eleştirmesi ya da ilginç bakışlar atmasının bi önem taşımadığı kabul olduğuna göre, kimin gücü neye ne kadar yetiyorsa onu yaşar der saygı duyarız yapılana.
    (acinreug, 04.09.2007 15:18 ~ 15:18)
  4. (bkz: bu pantolondan bende üç tane var)
    (nophiem, 04.09.2007 15:26)
  5. bir sorun değildir.sorun olarak gören varsa, defolsun gitsindir.kimsenin ne dediği, ne düşündüğü önemli değildir, nasıl rahat ediliyorsa öyle gidilmelidir okula.eğer biri seni kıyafetine bakarak değerlendiriyor ya da sınıflandırıyorsa bu onun mallığıdır.böyle şeyler takılmamak lazım.

(bkz: elalem ne der takıntısı)
    (odium generis humani, 04.09.2007 15:27)
  6. üniversiteye her gün farklı farklı kıyafetlerle gitmeyi elitlik zannedenlerin destekledikleri tümce konumunda görünüyor. bu konuda da atalarımız diyeceğini demiş. bize de hatırlayıp doğru demiş demek düşer.
    (zagnem, 04.09.2007 15:31)
  7. üniversitiye bi yolla gidipte ne olursa olsun içini saklayan, kabuğuyla ortalıkta dolaşan ve böyle kendini adam sananların, dış görünüşe herşeyden çok önem veren içi boş sığ insanların uydurdukları bi şey olsa gerek bu. insanları bu şekilde değerlendiren birinin aklından şüphe duyarım ben.
    (donnie darko, 04.09.2007 15:38)
  8. çoğu kızın bir erkekte dikkat ettikleri kriterlerden biri. salak olsun akıllı olsun, ne yazık ki olay bu. itiraf edemeselerde dikkat edip şunu ima ederler: ''erkek dediğinde imaj olur.'' bu yüzdendir ki mesela, 3 gündür kareli gömlekle dolaşan erkeği beğenmezler. ama işin en ironik tarafı, hergün farklı kıyafetle gidemeyen adamları beğenmeyenler, çok değil 5 sene sonra o erkekleri düdükle.. pardon yüzüklemeye çalışan kişiler olacaktır.

evet, ikiyüzlü kızlardan tiksiniyorum.
    (spaindustrial, 04.09.2007 15:45 ~ 15:49)
  9. (bkz: he deyip geçmek)
    (neotrex, 04.09.2007 15:57)
  10. üniversitede sosyalleşmeyi biçimcilik kisvesine bürüyebilen kişizadenin dert edinip insanları aşağılamakta kullanabileceği laf.saçmadır,bunun maddi durumu vardır hadi onu da geçtim rahat etmesi vardır.
    insanlar ne zor koşullarda okuyor,yetimhaneden burslu kazanmış gelmiş insanlar tanıyorum.ailesinin istediği bölümde değil diye ailesinin destek vermediği insanlar tanıyorum.asgari ücretin yarısı miktarda paralarla geçinen öğrenciler tanıyorum.tanımayan varsa da,bir baksın çevresine,her üniversitede bu gibi durumda öğrenciler var.ve hatta ben okula her gün aynı kıyafetle gelen ve karşılaştıkları tüm zorluklarla başı dik mücadele edebilen bu insanların her gün farklı giyinecek zenginlikte dolabı olan insanlardan daha adam olduğunu da iddia ediyorum.
    (liselle, 04.09.2007 16:02 ~ 06.09.2007 00:16)
  11. kıyafet değiştirince adam da mı değişiyor yani? değil hergün her saat bile değiştirse yine aynı eşek işte. hatta derisini bile kazıyıp bak aynı deriyle dolaşmıyorum diyebilecek kadar büyük bir hastalığa dönüşebilir. insan giydiğini parçalanana kadar hergün giyebilir. yeter ki temiz ütülü olsun.
    (karanlık ayakkabılarım, 04.09.2007 20:36)
  12. ironiyle uğraşacak halim olmadığından mütevellit düz ve sade bir anlatımla "sonuna kadar destekleğimi" belirttiğim olaydır.fakir-fukara kısmını zaten direk geçiyorum.maddi durumu zayıf olan insanlar üzerinden demagoji yapmaya gerek yok onların durumu zaten ortada ve herkes iyi biliyor.
    ...
    ben belki bir pantolonumu çok seviyorum, aşığım ona olamaz mı? olabilir.nitekim oldu da.içinde bir kuş kadar hafif hissetiğim pantolonumu her gün yırtılana kadar giydim.bir allah'ın kulu da çıkıp "niye farklı kıyafetle gelmiyon seni ezüük" demedi.içinden dediyse ben onun içine tüküreyim.yine aynı pantolon yüzünden sevgili adaylarımı teğet geçtiysem ben o adaylara tüküreyim.

vallahi üniversite hayatım bitmemiş olsaydı sırf bu başlığın gazıyla 1 hafta aynı kıyafetle okula giderdim...heyhat taze bitti.

o değil de pantolon yırtılmasa iyiydi daha 5 sene giyerdim.
    (vicdan muhasebecisi, 04.09.2007 20:54)
  13. caiz değildir
    (mıncır, 04.09.2007 21:18)
  14. aslında şucu bucu olup loser olarak dolanan tiplerden ayırt edilmemesi gereken, potansiyel loserların olağan eylemleridir. burdaki potansiyel kelimesi de kinetiğe geçmediğinden değil, loserlığı iç devinim olarak gerçekleştirikleri içindir. yaşam katitesi düşük kendi kaliteleri de düşük, işe yaradıkları tek eylem göz zevkini bozmak olan insanlardır. zaten içlerindeki bu loserlıkla da başka bi işe ayaramaları mümkün değildir, olmayacaktır da. üniversite dediğin ortam gerek ilişkiler, gerekse sosyal statü açısından, insanların insani bi yaşama geçişini sağlar. ama sorarım bu hayvanlıkla bu geçiş nasıl tamamlanacaktır.

(bkz: olağan kayser sozer başlıkları)
    (bkz: ne diye tepki verilir anlamam)
    (bkz: he de geç)

ne diye tepki verilir deyip, hiciv yapmak bir çelişkidir farkındayım ama tepkisizliğe tepkili* bir yazarım idare edin.*
    (witchontheroof, 04.09.2007 22:21)
  15. aklıma bununla ilgili bir durum geldi, baya sinirlendim şu an.

ön not: bu yazı tamamen geneldir,sadece o bahsedeceğim kişiyedir.

her gün aynı kıyafetle gidemeyen insanlardan bahsediyoruz, zaten hepimiz kör değiliz, gerçekleri biliyoruz. ama sormak istiyorum, çılgınlarca aklımdan sorular geçiyor.

kaçınız, bu insanlarla arkadaş oldunuz? kaçınız, bu insanlarla bir yere beraber gezmeye çıktınız? kaçınız, bu insanların özel günlerini hatırladınız? kaçınız, bu insanlarda beraber bir yerlere oturmaya gittiniz, konuştunuz güldünüz?

kaçınız, bu insanların sevgilerini önemsediniz, aşklarını kaale aldınız? kaçınız 4 gündür aynı kıyafeti giyen, gülüşü sıcacık, cebinde parası olmayan o insanın aşkını anladınız? ben bu insanlardan birini tanıdım, o bir kızı sevdiğinde üstünde levi's yoktu, dockers ile gezmezdi, starbucks bilmezdi, ayakkabısı adidas değildi, üstündeki mont nike değildi,onun değişik kıyafetleri yoktu giyecek. ama o insan, hani şu '' sürekli değişik kıyafetler giyemeyen isanları küçümsemeyen'' biri tarafından sırf imajı olmadığı için terkedildi biliyor musunuz? o kız onla gezerken arkadaşları ne düşünür, biryerlere nasıl giderler diye düşündü ve o adamı kabul etmedi, biliyor musunuz!!

ağızlara alınan ''o insanları küçümsememe" lafını yapan bir kız tarafından kabul edilmedi, hem de o düşüncesine zıt şekilde... eğer bir söz söylüyorsak, eğer birşey düşünüyorsak o somut olacak arkadaşım, somut, yaşadığın zaman düşündüğünü yapacaksın.

asıl ben küçümseyenden korkmam da,
    küçümsemediğini söyleyip, gördüğünde küçümseyenden korkarım.
    yoksa ne düşüneyim ki...
    (spaindustrial, 04.09.2007 22:40 ~ 22:41)
  16. zoraki hayatında "bu ay da yurttan atılmadık çok şükür" diyerek, o ayki yurt parasını güç bela yatıran üniversite öğrencisinin daha sonra deterjan parasından tasarruf etmek için alacağı bir önlemdir. kimler kimler var bu ülkede...

not: sana ne lan!

bu olayın üstüne gidenler için:
    (bkz: aşağılık kompleksi)
    (bkz: yükseklik kompleksi)
    (hell guardian, 05.09.2007 03:28 ~ 03:33)
  17. üniversiteyi piyasa mekanı olarak görenlerin yapmadığı bir harekettir.gerçekten okumak için üniversiteye gidenlerse ne giysilerine takılıp kalırlar ne de bu tarz insanları takarlar.
    (nectar, 05.09.2007 05:39)
  18. çok normal bir davranıştır. üniversitenin eğitmenleri de böyle yaparlar. hatta eşofmanla da gidilir mini etekle de gidilir. işin güzelliği de buradadır zaten... her sabah "ne giysem?" sendromu olmayan rahat vatandaşlardır.

(bkz: kendimden biliyorum)
    (purplepain, 05.09.2007 05:44)
  19. ucuz elit edebiyatının son uygulamasıdır. herhangi bir insanın durumunu anlama kapasitesine sahip olmayan kesimin "ayy çok iğrençsiean" demesinden başka birşey değildir. farklı kıyafet giyinmeyi zorunlu gören, çılgın tüketim döngüsünden çıkamamış, hayat çemberinden geçememiş akvaryumdaki balıkların herkesin cebinde, kendi ceplerinde olan 3 kuruş paranın var olduğunu zannetmelerinin bir sonucudur.
    (mikeyx, 05.09.2007 09:19)
  20. (bkz: ciksler toplanın kayser abimizle boynere gidiyoruz)
    (bkz: oleyyyy)
    (bkz: milletçe tarz olalım hadi)
    (bkz: ayranı yok içmeye tahterevalli ile gider işemeye)
    (bkz: tok açın halinden anlamaz)
    (şimdi ben ne desem, 06.09.2007 12:19 ~ 12:21)
  21. (bkz: you are not the clothes you wear)
    (tantun, 06.09.2007 12:36)
  22. bir gazeteci albert einstein a hep aynı kıyafeti giydiğini soyler bunun üzerine einstein gazeteciyi evine götürür ve dolabını göstererek "benim kıyafet seçmeye harcayacak vaktim yok.bi tane begendım ve ondan bir sürü aldım'' der
    (züvük, 22.02.2008 17:49)
  23. aklıma bir arkadaşımın babasının "biz bir kotla üniversite bitirdik" demesini getiren yanıltıcı önermedir.
    (floydian, 21.04.2008 22:17)
  24. öğrenci evinde ya da yurtta kalan gençliğin yaptığı eylemdir..genelde yatmadan üstten çıkarılan kıyafetler ,sabah geç kalkmanın verdiği acele ile aynen geri giyilir...ne de olsa biz yatınca kıyafetleri alıp düzenleyecek bi anne de yoktur..
    (profesore, 21.04.2008 22:48)
  25. avantaj da sayılabilen bir zorunluluktur. seçenek olmadığı ya da çok az olduğu için yarın ne giysem derdi yoktur, ayrıca arkadaşlarınız bir kilometre öteden bile sizi tanıyabilir kıyafetinizden dolayı.
    (arapbebek, 22.04.2008 10:04)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil