bu hedeflerle atıp tutanlara hep çift dalmak istemişimdir (bkz:
çift dalmak). lan bir bölüme başla da gör çifti dalı budağı neler oluyor!
lise değil burası! iki yazılı hoop geld 5! yok öyle!
çok kızdım yine ya.
böyle hayaller güzel hayallerdir kırmayalım gençlerin şevkini...en fazla 1 ay içinde anlarlar zaten nereye düştüklerini.
bir dalı tutamadan okuldan şutlanmakla nihayete erebilecek eylem..
ne hacet...
genellikle üniversite sonrası iş bulma imkanının kısıtlı olduğu mühendislik bölümlerinde
* * öğrencinin geleceğini kurtarmak adına giriştiği olaydır. önceleri çok idealist olan bu kişi, işin ehemmiyetini kısa zamanda kavrarsa, durumu iyi değerlendirip, bir senenin sonunda hedefine ulaşabilir. ancak saldım çayıra mevlam kayıra pozisyonuna da düşerse bırakın çifti tek dalı bile bitiremez.
öğrenci çifte başladı için mutlu olabilir. ancak çifte başlamakla iş bitmez. bilakis asıl ondan sonra başlar. belki de çoğu kez lanet okur. ama sonunda yüzü güler.
* kesin yüzde birlik dilimdeyim ben kesin boğaziçi'den bir bölüm olucak ( dersanede yapılmış gudik deneme sınavı sonrası demeçler )
* boğaziçi olmaz da belki itü'den bir yerler olabilir yıldız da olur istanbul'da yazarım ( biraz kasılmış deneme sınavı sonrası demeçler )
* istanbul'da bi üni. olucak kesin olucak biyoloji, fizik, jeofizik yazıcam ama olucak istanbul ( mayıs gibi artık sınavın son yüz metresi koşulurken demeçler )
* lan sınava girdik çıktık da babamlara ne dicem matematikten kaç tane boş off anam anam sıçtım ben ( sınavdan anneyle birlikte eve dönüş sırasında demeçler )
* heh netlerim fena sayılmaz iyi çıkarmışım türkçe'den artık özel, mözel biyerleri yazdırtıcam banane lan bir yıl daha çekemem ( sınavdan bir sonraki sabah soruların yanıtları kontrol sonrası demeçler )
* oh oh annemlere yalvardım sızlandım özel tercih edicem mühendislik okuyacam lan yaşasın yaşasın heyoo ( tercih haftasından demeçler )
* lan lan lan tutmuş ahaa girdim olm bilgisayar mühendisliğine abarey tutmayın beni zil takıp oynayacam ( ösym.gov.tr den tercih sonuçlarına baktıktan sonra demeçler )
* ders programına bak bumuymuş.. fizik , matematik, kimya, bilgisyar mühendisliğine giriş lan ben de bişi sandıydım lise gibi türk dili'de var puhaha ( ders kaydı yaptırıldıktan sonra demeçler )
* ehah ben artık bu yıl 3.90 üstü ortalama getirir bursu kaparım seneye de çift anadal yaparım oh oh yandan yandan ( okulun ilk günü fizik dersi hoca boyut analizini anlatırkene demeçler )
* lan lan yaz okulu diyo lan ben napacam lan sıçtım aha şimdi sıçtım ( otomasyona tren misali bakınırkene demeçler )
* olsun lan ben geçen yıl böyle sakata getirdim bu yıl çalışacam köpekler gibi çiftanadalıma da başvurcam hem endüstri hem bilgisayar yapıcam lan ( yaz okulu bitmiş tatilde güneşlenirkene demeçler )
* anam anam bunlar ne biçim dersler difrasniyel denklemler yok dferasyönel bu ne lan daha adını söyleyemiyorum dersin nası geçicem bundan ekonomi neyim de var iktisatçı mıyız biz yuh ( ikinci yılın ilk dönemi için ders kaydı yaptırılırkene demeçler )
* lan yok ben kafamın hayal kurmadan sorumlu merkezine sıçayım da tıkansın istemiyorum lan yok bursmuş yok çift anadalmış sen ilk önce git vizenden bir cb almayı becer de sonra kur hayal dümbük ( ikinci yıl sömestr tatilindeykene demeçler )
hayalperest öğrencilerdir, deli eder bunların söz dinlemeyenleri.
(bkz:
binicem üstüne vurucam kırbacı)
çift anadal yapma,yatay geçiş yapma,akademik kariyer yapma gibi hevesle başlanır,alttan dersler birikir,4yılın sonunda okul bitmez,verilen tüm sınav hakları kullanılır,okul bitsin başka bir şey istemiyorum diye söylene söylene baştaki hayaller yalan olur.
her dönem başı temiz bir defter alıp bu sene çok sıkı not tutacağım, dersleri takip edeceğim ben nidalarıyla başlanıp, ikinci dersten sonra hava çok güzel lan hadi gezelim, çok uykum var ya bu sabah gelmiyorum söylemleri ile son bulan başlangıç.
-abi kesin gidiyorum ben ya bu bölümde okunmaz
...
-çift anadal mı yapsam. matten aa aldım mı tamamdır. zaten yemişim türevini, integralini..
...
-hass.. ya şerefsiz hoca bırakmış beni matten. taktı bana kesin taktı..
...
-mınagodumun okulunu.. ilkokulu mezunu olup, bok gibi para kazanıyor zaten millet. mühendis olup nolcak sanki..
...
-bırakıyorum lan okulu
....
-askere mi gitsem..
başlamak bitirmenin yarısıysa kafadan bir mezuniyeti bulunmaktır.
(draco, 12.05.2007 14:48 ~ 14:48)
hedeflerin hayale dönüşmesi
üniversiteye başlarken gayet gaz olan birçok öğrencide görülebilen vakadır...
(bkz:
tutmayın küçük enişteyi)
'herkes kendi ''çap''ında birşeyler yapıyor işte' dedirten olay.
yeditepe üniversitesinin bu yılki mezunları arasında sistem (3. olarak) ve kimya(1. olarak) mühendisliklerini bir arada bitiren bir kızı gördükten sonra gerçekleştirmeyi planladığım eylem.
türkiye'deki üniversitelerde biraz zor olan, amerika'da ekstra 3-4 ders almak sureti ile yapılabilen hede
(bkz:
double major)
çap her türk gencinin hayalidir.
ideallerin bizi etkisi altına aldığı, hayatın gerçekleri ile henüz yüzleşmediğimiz dönemlerde aklımıza ilk gelen şey. bir de daha iyi bir üniversiteye yatay geçiş yapma hedefi vardır.
(abdkl, 06.11.2007 14:22 ~ 16:14)
öss'den yeterli puanı alamayan öğrencinin ailesini "şimdi buraya giriyim çok çalışıp çap yaparım daha avantajlı olurum" diye ikna ettikten sonra anyayı konyayı görüp "benim bölüm daha iyi zart zurt" der ve yoluna devam eder.