üniversite genci insanlara aşırı güvenmemeyi öğrenmiş olduğundan dolayı insanlar konusunda tedbirlidir,liseli gencin ise çılgın arkadaşlar konusunda kanı kaynamaktadır.
üniversiteli her zaman havalı gibi gözüksede tadından yenmeyen liselidir. genelde counter cı diye geçinen bu gençlik örneği bilinmeyen bir artistliğe sahiptir. ancak üniversite stresi başladıktan sonra bir adam olma çabaları gözükür hepsinde yer yer
lisede aşklar unutulmaz ve geçicidir üniversite de ise genellikle sağlam ilişkiler üzerinde oturmuş olur bittiğinde ise çoğunlukla bir süre sonra unutulur
lise - bilardo / üniversite - king
lise - çay bahçesi / üniversite - cafe
lise - meyhane ya da park / üniversite - bar, pub
lise - "hihohohahahahah çok komikğğk laynnn" / üniversite - " hıhı ehem, güzel espri"
lise - "haftasonu riva'ya gidelim mi beylerrr" / üniversite - "dağcılık kulübü gezisine katılmak isteyen var mı?
lise - "seviyorum ulan, seivyorumm seniiğğ" / üniversite - "seninle anlaşabiliriz diye düşünüyorum"
liselinin elinden tutulur, üniversitelinin belinden.
liseli cafe ye gider, üniversiteli eve.
liseli eve geç kalma telaşı içindedir, üniversiteli kalcak ev telaşı.
liseli elletir, üniversiteli verir.
en büyük fark lisenin sonlarına doğru daha bir belirgin hal alan, öss gençlerinde tavan yapan suratlarına perçimlenmiş bir vaziyette bulunan ben herşeyi yaşadım, hayatı anladım ifadesidir.daha yeni çıktım nirvanadan yine gircem tarzı davranışları vardır bunların, eğer bahsettiğimiz zat liseyi bitirmiş de öss'ye yeniden hazırlanan dişicansa hiç de çekilmez bir hal alır bu durum.
(bkz: liseli) (bkz: üniversiteli)
arabesk/fantezi - rock/metal
kısa saç - uzun saç
çalışmadan ders geçer - çalışır ya da çalışmaz geçemez
bir össyi kazansam rahatlicam - bir okulu bitirsem rahatlicam
konser - festival
sigara - cigara
lisede pavlov deneylerinde denek olarak kullanılan köpek gibi zille uyarılırsın dersin bittiğini idrak etmen için. üniversitede kafana estiği zaman dersten çıkarsın. kimse bir şey demez, diyemez. *