belki ilginizi çeker
  1. · üniversitelerde türkçe eğitim
gündem
  1. · yaran diyaloglar
  2. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  3. · asla birlikte olunamayacak birine aşık olmak
  4. · babaların garip huyları
  5. · the twilight saga new moon
  6. · ece gürsel
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · dilde piercing
  9. · abıefsun

üniversitelerde eğitimin türkçe olması  

1. hükümetin hazırladığı yükseköğretim kanununda değişiklik yapılması hakkındaki kanun önerisi üniversitelerde tüm bölümlerin türkçe eğitim vermesi zorunlu hale getiriyor. ayrıca başta edebiyat fakülteleri olmak üzere, diksiyon derslerini zorunlu hale geitren bir ek maddede mevcut. gerekçede ise tarih dersi anlatılmış olayın sosyolojik yönü incelenmiştir. türkçe eğitimin iş hayatında getireceği avantaj/dezavantajlardan bahsedilmemiştir.

kanun teklifi için: (pdf)
    http://www.hacettepe.edu.tr/...
    (sen benim kim oldugumu biliyor musun, 03.03.2006 12:42 ~ 12:43)
  2. (julian apostate, 03.03.2006 15:23)
  3. üniversiteler bilindiği üzre bilim kurumlarıdır. bilimdili olamayan türkçenin üniversitelerde eğitim dili olabilmesi mümkün değildir. eğer böyle bir çaba içinde iseler türk dil kurumuna ağır yükler düşer ki bu kurum da kendi içindeki mali paylaşımı çözememiş olduğundan ütopik bir öneridir.
    türkiyede türk dili ve edebiyatı bölümlerinde dahi türkçeyi doğru düzgün kullanamayarak dersi arapça anlatan hocaların bulunduğunu gözönünde bulundurursak söz konusu teklife kıçımızla gülmemiz gerekir.
    (betty blue, 03.03.2006 16:25)
  4. eğitim dili türkçe olduktan sonra, artan çan puanları, yükselen ilim dalgasına bir tepki olarak itüsözlükle "üniversitelerde eğitim dili tikice olsun, kuruduk lan" şeklinde başlık açılmasına sebebiyet verecek uygulama...

gerçeklere döner isek, acep "üniversite=hatun" denklemini belleyen gençlik, bu uygulamanın sorumluluklarını kaldırabiliecek mi? eğitim dili türkçe olduğu an, tüm itülülerin üstüne sorumluluk binecektir, her itülü, "bak eğitim dilini türkçe yaptık, uluslararası platformda maymun oldunuz" ön yargısını kırmak için aslan sineli neferler gibi çarpışmalıdır... ben itülünün bunu yerle yeksan edeceğine inanıyorum, kolibali'nin dediği gibi "hocam şans verirse neden olmasın?"...

evet, barışa da bir şans verin, türkçe ile eğitime de...
    (müyendis, 03.03.2006 17:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil