belki ilginizi çeker
  1. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · thierry henry
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · 100 opera
  4. · erkekte ses tonu
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · dersim katliamı
  7. · domuz gribi
  8. · 28 ekim 2006 galatasaray gençlerbirliği maçı
  9. · devrim mi muhafaza mı

üniversiteden kız kaldırmak  

1. kız kaldırmak eyleminin anlamı düşünüldüğünde, tezat oluşturduğu görülebilecek olan eylem.

kız kaldırma eylemi daha çok; erkeğin ait olmadığı bir ortamda bir kadınla tanışması, arkadaşlık kurması, değişen derecelerde ilişki kurması gibi bir anlamı karşılıyor. yani beklenmeyen koşullarda erkeğin becerisi sonucunda oluyor bu. zaten o yüzden kaldırmak deniyor, ekstra bir mesai ve sonunda başarı var. dolayısıyla bardan kız kaldırılabilir, toplu taşıma araçlarından kız kaldırılabilir (görece zor), partiden kız kaldırılabilir, üniversite şenliğinden kız kaldırılabilir, başka sınıftan, bölümden, fakülteden, üniversiteden kız kaldırılabilir.

ama insan kendi üniversitesinden kız kaldırmaz, daha doğrusu ona kız kaldırmak denmez. arkadaşlık kurmak, flört etmek, sevgili olmak filan denir. ha üstüne basarak kız kaldırmak deniyorsa da, bu o üniversitede insanların normal yollarla flört etmesinin ne kadar zor olduğunu gösterir, ki kız erkek öğrenci oranının düşük olması buna bir sebep olarak gösterilebilir.

yazık. sıkıcı geçecek bir üniversite hayatı anlamına geliyor bu. ve birçok sosyal becerinin gelişmeyecek olması aynı zamanda.

büyük şehirlerdeki üniversitelerde kız erkek oranları çok daha yüksek olmasına rağmen insanların her yönden bilimum baskı, yerleşik yanlış düşünce ve anlayışlar yüzünden, tam gençlik çağlarında doğru dürüst ilişki yaşayamadığını da düşünürsek; yani "merak etme burda da aynı durum var, kız da var ama çok bir şey değişmiyor" diyecek oluyorum, o kadar da değil tabii; ama çok farklı da değil be. kafalar -çoğunlukla- malesef aynı çalışıyor. kimseyi -hele de cinsiyetçi tavırlarla- suçlamıyorum yanlış anlaşılmasın. sadece böyle bir durum var. insanlar üniversitede yaşamaları gereken bir çok şeyi yaşayamıyorlar.

şimdi pis bir genelleme yapıp "işte her şey bu yüzden, sevişmiyorlar da ondan" diyecek oluyorum, bu kadar yazınca gaza geldim. o kadar da değildir belki ama; ben görüyorum biliyorum, kontrollü deney gözlemi yapma fırsatı buldum çokça. insanların üniversiteden sonraki sosyal hayatlarını ve ilişkilerini ciddi etkileyen bir durum bu.

sonra tutuyorlar geleneksel abazan hareket yürüyüşüne bok atıyorlar. bu tür eğlenceler belki de gençliğin yavaş yavaş üzerlerindeki alçıları çatlatmasını, kırmasını sağlayan şeyler. güzel şeyler bunlar..

american pie serisi, the rules of attraction filan izleyin biraz. üniversite öyle okunur.
    (deep thinker, 06.07.2009 21:38 ~ 21:41)
  2. erkeklerin de işi gücü yok tek derdi kızlarmış dedirten eylem.
    (hipoaktivite, 06.07.2009 21:44)
  3. gayet de önemli bir konudur, üzerine belki saatlerce günlerce tartışılır. hatta benim gibi basit gözlemler üzerine bilmişlik yapanlar değil, sosyologlar psikologlar tartışsın bunu.

esra ceyhan nasıl bir kadınsa ya da onun gibi olanlar, benzerleri türevleri, gazetede köşe kapmış olanları*, nasıl bir hipnoz yarattılarsa bunlar; etkilerini izleyende izlemeyende görebiliyoruz. sözlüklerde bile suyu çıkarımış en boktan kalıplarla, dedirtenlerle cümle kuruyorlar.

- amaaağn sizin de işiniz gücünüz yok beee..
    - yoktu evet, hatta malım ben. ama şimdi gerçekten işi gücü bırakıp önce senin gibileri düzeltmek lazım diye düşünmeye başladım.
    (deep thinker, 06.07.2009 22:09 ~ 30.10.2009 07:52)
  4. teklif ettikleri gibi kaldırılmalarıdır.
    (fular, 06.07.2009 22:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil