belki ilginizi çeker
  1. · ders çalışmaktan sıkılmak
  2. · sözlü notu
  3. · karbon tetra klorür
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · ezel
  6. · aşk ı memnu
  7. · the twilight saga new moon
  8. · arabayı yıkattıktan sonra yağmur yağması
  9. · söz geçirmek

üniversitede sözlü olmak  

sayfa  / 2
  1. 150 kişilik anfide yapıldığı takdirde pek hoş olmayacak bir durum. aynı zamanda maksimum düzeyde bir gereksizliktir, sorulan soruların kazıklığı ile öğrenciyi türlü çilenin içine sokabilecek durum kesitidir. ayrıca bırak çoçuk üniversiteye gelmiş bir özgürlüğünü yaşasın yok sözlüm var yok kurtarmam var diye ders mi koşturacak koşturması gereken türlü şey onu beklemekteyken..

(bkz: ukteci umduğunu değil yazılanı okur)
    (deulu, 25.06.2006 18:09)
  2. (gxix, 25.06.2006 19:15)
  3. cerrahpaşa tıp fakültesi ve istanbul üniversitesi diş hekimliği öğrencilerinin her final öncesi yaşadıkları eylem. allah başa vermesin.
    (petrucciante, 25.06.2006 19:28 ~ 04.07.2006 18:25)
  4. almanya üniversitelerinde bir dersten 2. kez kaldığınızda (yazı ile iki) başınıza gelecek şey. bir başka deyişe de geçememeniz durumunda okuldan atılmanızla sonuçlanacak eylem.(kısaca 2 yazılı 1 sözlü sonra da şut)
    okuldan atılmanız durumunda eyalet içinde o bölümü hiçbir üniversitede okuyamayacağınız gibi verdiğiniz diğer derslerin üzerine bir bardak soğuk su içmeniz de gerekir.
    (nickini vermek istemeyen seyirci, 25.06.2006 21:56 ~ 21:58)
  5. olsa e ebenin amı ali sami dedirtecek olay
    (meln, 25.06.2006 22:03)
  6. (lepaca kliffoth, 22.08.2007 23:25)
  7. istanbul tıp fakültsinde en salaşından en tikisine herkesin takım elbise ve abiyelerle katıldıkları eylem. evet evet, kravat takıp süslenmeyince, saçınızı jöleye bulamadıkça notunuzdan kırıyo bu hocalar burda.
    (gogh, 22.08.2007 23:29)
  8. kısmeti kapamak demektir. o yüzük o parmakta oldukça bi skim yiyemez, ortamlara giremezsin. bittin olm.
    (eksiksizuyum, 22.08.2007 23:31)
  9. üniversitede öğrenim hayatına devam ederken birisiyle sözlü olmaktır...
    (rasputin, 22.08.2007 23:33)
  10. gayet de mümkündür, yaptığınız projeyi araklayıp araklamadığınızı da belli eder bu sözlü sınavlar. tabi araklayıp da iyice anlayan öğrenciler için durum çok da vahim değildir.
    (bosvermis bunye, 22.08.2007 23:33 ~ 23:34)
  11. ilk olarak üniversite hazırlık sınıfında rastlayacağınız,zaten ingilizceniz çatpatken, 3 tane hocanın sorduğu sorulara doğal olarak ''yes,maybe,no'' gibi rezil cevaplar vererek düşülen rezil durum.
    (rhododendronluteum, 23.08.2007 00:27)
  12. tıp öğrencileri için olağan durum
    (şerbet, 11.12.2007 18:27)
  13. tıp fakültelerinde her sınav öncesi yaşanan durum.hasta yanında olduğunda hocanın bir taraflarının tavan olup evet bilemiyosunuz küçük çekirgeler nidaları takmasına neden olur.eğer hasta çocuksa size kendini elletmeyen veletin boğazını sıkma istekleri uyandıran ömür törpüsü sınav çeşidi.
    (füg, 11.12.2007 19:33)
  14. hazırlık sınıfındaysanız adına speaking sınavı denir bazı bazı..
    (escaflowne, 11.12.2007 19:37)
  15. enfeksiyon hastalıkları sözlüsüne profesör doktor demir serter'den girecek bir arkadaşın, boşu boşuna yol parası vermemek için sözlüye gelmediği görülmüştür. demir hocanın sözlüsünde öğrenciler tombala torbasından bir konu başlığı çekerdi. kendisi klamidyacı olduğu için torbadan* klamidyayı çeken öğrencinin sözlüyü terk etmesi olumlu davranıştı. zira klamidya ve virüsler konusunda söyleyeceğiniz her kelime aleyhinize delil olarak yansırdı. sınıfın en iddialı öğrencisi olan bir arkadaşımız ilk bütünlemesini demir hocadan almıştı. kendisine kimden sınava girdiğini soran arkadaşlara elinde olmadan demir hanım* demişti.

ben güney* hanımdan sözlüye girmiştim. menenjitleri anlatırdı. sözlüde üçüncü kişi olan bendeniz, hocanın bir şekilde dellenerek benden önceki iki arkadaşa ilaçların kilogram başına düşen miligramlarını sormaya başlaması ile hocadan izin isteyerek sözlüyü terk etmiştim. güney hoca beni taktir etmişti. beni göstererek: "bakın arkadaşınız mertçe sınavı terk ediyor, sizin gibi uğraştırmıyor beni." demişti. bu mertçe davranışım karşısında bana otuz vererek bütünlemeye girme onurunu bahşetti. ama kimden? sercan ulusoy**

(bkz: ege üniversitesi tıp fakültesi)
    (bkz: tıp fakültesi)
    (bkz: tıp fakültesi efsaneleri)
    (jitankea2a, 11.12.2007 19:42)
  16. hacettepe üniversitesinde halk bilimi ya da türk dili ve edebiyatı okuyan varsa ziyad hoca*nın vezin sözlülerini iyi bilir.. neyse ki sevgili profesörümüz aşmış bir kişilik olduğundan öğrenciyi zor durumda bırakmaz, öğretmek için çabalar.. sağolsundur.
    (usako, 11.12.2007 19:49 ~ 19:49)
  17. (varolmanın dayanılmaz hafifliği, 11.12.2007 19:55)
  18. kesinlikle adil bir sınav yöntemi diildir.kimine iyi hoca kimine en gıcığı denk gelir;sınava birlikte girdiğin arkadaşa en kek sorular gelirken senin payına en kazıkları düşer;yada yanındaki haftalarca ineklemiş olduğundan sullar seller gibi herşeyi ezbere söyler sen kem kümle yetinirsin...bunun yanında bi de zaman kazanma olayı yoktur,yazılı sınavdaki gibi biraz düşüneyim öbür soruya geçiyim sonra buna dönerim de olmaz...eee bi de işin içine heyecan girer tabii,hocaların karşısında dikilirken bildiğini de unutursun...
    (sofistikbalık, 11.12.2007 23:37)
  19. hoca tipinize bakar, beğenirse ne ala. bayansa makyajınıza takabilir, erkekse makyajsızı beğenmeyebilir. o kadar adam içinden sınava kadar hatrında kaldıysa yüzünüz hoca biraz ılımlı davranır yoksa o da olmaz.

eğer sınav hasta başındaysa hocaya verilen her yanıtı hasta da dinler.yeri gelir kafa sallar yeri gelir onaylamaz.
    -benim böyle bir şikayetim yoktu hocam diyebilir. hocam bu çocuk çok çalışmış geçiriver de diyebilir. sanki siz tembihlemişsiniz gibi hoca yüzünüze anlamlı anlamlı bakar. hoca sizi hasta yanında azarlarsa daha fenadır, kendinize güveniniz yerle bir olur. çoğunlukla o hasta size bir daha gelmez.

hasta sizin yanınızda hocayı azarlarsa acısı sizden çıkartılır. geç gelen hocayı azarlayan bir kaç hasta görmüşlüğüm vardır, evet anladınız siz onu...
    (puca, 15.01.2008 23:18 ~ 23:19)
  20. sunum yapmaktır o. bir nevi mülakat da olabilir.
    (hayri potur, 15.01.2008 23:32)
  21. (bkz: ybsg)
    (hani karlarda açan çiçektim, 15.01.2008 23:36)
  22. dokuz eylül tıp fakültesi'nde endokrin stajının sözlüsünü olmak a. çömlekçi, f.bayraktar gibi isimler ile bir anda kabusa dönüşebilir.
    (drgırnatacı, 16.01.2008 00:04)
  23. (bkz: oral exam)
    (endoplazmik retikulum, 16.01.2008 00:07)
  24. (bkz:@2187037)
    (pinkegoboxx, 16.01.2008 00:24)
  25. dokuz eylül üniversitesi ilköğretim matematik bölümü üçüncü sınıf öğrencilerine cenk keşan tarafından yaşatılan olay.
    (bkz: dif denkten sözlü olmak)
    (korn, 16.01.2008 00:35)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil