gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  4. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · kill bille tapma sebepleri
  9. · ekin zararlısı

üniversitede okuyup ev hanımı olmak isteyen kız  

1. en kolpa duyguların insanı mı desem ne kadar dövülse az mı desem bilemiyorum ki ne desem. şiddete meylim yok ama bunları görünce kan beynime sıçrıyor resmen. hani şaka falan da yapmıyorlar, ciddi ciddi konuşanlarını da görmüşlüğüm var.

nasıl bir bünye bunca çaba ve zahmete katlanıp, ana babayı ondan öte kendisini sıkıntıya sokup üniversiteye girmiş, mezun olup ülkesi için hadi ondan da geçtim en azından kendisi için bir şeyler yapacağına ev hanımı olmayı yeğler?!

hani kafasızsın anladım. omuzlarının üzerinde taşıdığın kabaca küreye benzeyen ve kafa denilen uzvunda beyin yerine bezelye bile yok ona da eyvallah. bir şekilde ama kazara ama sistemin kendine has enterasanlığı ile kazanmışsın, ama sonuçta yapmak istediğin günlere katılıp, pasta börek yiyip, dedikodu yapıp akabinde aldığı kilolardan suyu sorumlu tutmak mı? yetmedi dahası sabahları seç beğen kus tipindeki sabah programlarını, öğlenleyin esra ceyhan ve saz arkadaşlarını izlemek mi istiyorsun?! hepsi tamam, mazoşistsin anladım. ama gelecekle ilgili hayalleri olan birisinin hayallerini neden engelliyorsun a kevaşe! senin amaçsızca okumak istediğin o fakültede, bölümde okumak isteyen nice insan var!

(bkz: sabah sabah dellenmek)
    (kaldırımmühendisi, 30.08.2008 13:03)
  2. iş hayatında bilfiil bulunması ev hanımı olunmasına engel değildir. evlenince s.ke s.ke gerçekleşecektir bu durum. hatun kişi isterse 5 üniversite bitirsin yine evinin hanımı olacaktır. türk tipi aile yapısının gereğidir.
    (hakikitosunpasa, 30.08.2008 13:09)
  3. bir zamanlar evimde beslediğim cins bir kızdır kendisi. aynı okuldaydık maalesef. üniversiteli bir kızın ağzından çıkan tek laf evlilik olabilir mi ya? sürekli evlenip çocuklarımın anası olacağım, çalışmayacağım, kocama tapacağım vs. deyip dururdu. fenalık getirdi gacı. hayır o değil de madem ev hanımı olacaksın anana babana yazık de ki okumak istemiyorum, daha doğrusu okumak istiyorum ama çalışmayacağım de de adamcağız da hırpalamasın kendini seni okutacağım diye. okula yaptığın yatırımla şahane bir düğün yaparsın olur biter. anlamıyorum bu cins kızları. ya aileden böyle görmüşler ya da rahatlarına düşkünler, her ne ise. nitekim ben evimdeki insanın canını sıkan bu tipten kurtuldum, herkese de tavsiye ederim, salın gitsin!
    not: sana ne zararı vardı diyenlere;
    arkadaş kız kendisi yetmiyormuş gibi beni de kendine benzetmeye çalışıyordu. neymiş efendim yemek şöyle yapılırmış, böyle yapılırmış, çalışmamak lazımmış, evde kocayı beklemek lazımmış falan da falan...
    haklısın kardeşim haklısın ben zaten doktoramı evde kocam üzerinde yapmak için okuyorum bunca senedir.
    (bkz: ybsg)
    (artı1, 30.08.2008 13:11)
  4. büyük çoğunluğu türbanlı olan her sınava dua ile giren notları iyi olan ama evlenince koca hakimiyeti altına girecek şahıslardır.
    (ax to siya ware, 30.08.2008 13:18 ~ 13:19)
  5. öss'de yanlış tercihtir.
    üniversite yerine evde okuyup üflemesi, ev hanımı olma hedefi için daha uygundur.
    master ise anne ya da kayınvalide danışmanlığında yapılır.
    master tezi konusu olarak "yaprak sarma", "mumbar", "kayseri mantısı", "açma kol böreği" başlıklarının seçilmesiyle kızımız hem "hanım" cüppesiyle (boyundan asmalı, arkadan bağlı önlük ve bone) mezun olacak, leziz eserleri ise ev hanımı literatüründeki göz doldurucu örnekler arasına yerleşecektir.
    (cohen, 30.08.2008 13:20 ~ 13:21)
  6. bu kız ayrıca başka bir yönden de öldürülesidir. bu kız milyonlarca üniversiteye girmek için sıra bekleyen caanım gençlerimizin de önünü tıkamaktadır. sıralamada yer alıp tercih yaptığından ondan sonrakinin yerini kapar. iyi de be kardeşim bekleyenlere yazık değil mi? şımarıklık, düşüncesizlik, hak yemektir bu. off ne dolmuşum ya.. hızımı alamadım... s.ktir git gözüm görmesin seni!!!
    (artı1, 30.08.2008 13:28)
  7. soner yalçın'ın siz kimi kandırıyorsunuz adlı kitabında, kabinede bulunan pek çok bakanın kızlarının da içinde olduğun öğrendiğimiz kız tipi.
    (chixculub, 30.08.2008 13:31)
  8. her şeyden önce kimsenin keyfine kahyalık edemeyeceği kızdır. üniversiteyi kazanmıştır. demek ki akıllıdır. ev hanımı olmak istiyordur. demek ki romantiktir. belki ev hanımı falan olmayacaktır. zamanla değişecektir. para lazım olacaktır. erkekleri tanıyacaktır. bu arada gerçekten ev hanımlığı tecrübesi de yaşayabilir.

ama üniversitede okumak eğer fark yaratan bir şey ise, bu kız da o farka sahip olmuş kızdır. kişilerinin isteklerinin her saat değiştiği bir dünyada kimin neyi gerçekten neden istediğini ancak yakın arkadaşlar psikologlar veya sosyologlar çözebilir.

üniversite mezunu kaçak göçmen seks köleleriyle dolu keranelere sahip bir memleketin ne erkekeleri ne de kızları bu kıza akıl satamaz. o, ne olmak isterse o olur. üniversite mezunu 40 yaşında kariyer sahibi bakire olmak isterse o da olabilir. yok mu? var. ben gördüm. hem de ev hanımı olmak isteyen daha fazla.

yirmi yaşında her şey istenir. her şey söylenir. her şey. otuzonda tekrar görüşelim güzelim. ya da boşsan bu akşam da olur. yemek falan yeriz. tamam olur. hımmm. bildiğim iyi bir balıkçı var....
    (shimmering horizon, 30.08.2008 13:46)
  9. (purplefrog, 30.08.2008 13:49)
  10. (bkz: @2173506)
    (tariktuna, 30.08.2008 13:54)
  11. (kara lahana, 30.08.2008 13:57)
  12. çoğu akp milletvekilleri ve bakanların eşleridir kendileri (bkz: siz kimi kandırıyorsunuz)
    (bilemedimkişimdi, 30.08.2008 14:04)
  13. ev hanımı olanların cahil veyahut da aptla olduğunu düşünenlerin hedefi olan/olacak kızdır.

belki bu düşüncesini hayata geçirdikten sonra fikri değişip de çalışamaya karar verecek kızdır kim bilir ama şimdi böyle düşünüyordur işte.

halkımız insanların tercihlerine -hele ki kendisine veya bir başkasına bir zararı yoksa- saygı duymayı öğrenemedi henüz.
    (gomünüst, 30.08.2008 14:37)
  14. hayatta hiçbir şeyin garanti olmadığını, kendisini kocasına, çocuklarına adamak istese bile günün birinde çalışmaya ihtiyaç duyabileceğini bilen, ve o zaman da bilumum vasıfsız işler yapmak istemeyen insan modelidir. ben anlamadım ki, ev hanımı olmak isteyen okumasın gibi bir düşünce mi savunuluyor? aldatmaya, şiddete defalarca maruz kalan kadınların bunu sineye çekmesinin bir sebebinin de kendilerini ekonomik özgürlüğe kavuşturacak bir meslekleri, bir ayrıcalıkları olmaması olduğunu bugün herkes biliyor.

ayrıca daha düne kadar türban takanların da üniversiteye girmesi, özgürlük adı altında bağıra çağıra savunuluyordu burda. onların çoğunun olacağı da bu değil midir? (bkz: kübra gül) (bkz: esra erdoğan) ve benzerleri
    (yilan tislak, 30.08.2008 15:18)
  15. üniversitede okuyup da iş kadını olmak isteyen kız kadar çok bunlar. hatta belki de onlardan daha fazlalar. gözlerimle gördüm. dikkate alınmamalı, en yakın eve kapatılmalılar.
    (dirtypain, 30.08.2008 15:31)
  16. üniversiteyi zevk için okuyan kızdır. okudukları bölümlede alakalıdır bu. sen git koskoca tıp oku yada kol gibi bi mühendisliği bitir ondan sonra deki ben ev hanımı olmak istiyorum olcak işmi şimdi bu ?
    bu kızlar okudukları bölümden dolayı kolay kolay iş bolamıyacaklarını hatta hiç iş bulamayacaklarını bulsalar bile üç kuruşa çalışacaklarını bildikleri için kasma gereği duymayan kızlardır. sürüneceklerine ev hanımı olmayı tercih ederler. ben olsam bende aynını yaparım bide üstüne zengin yada iyi bölümden bi çocuk kafaladınmı tamam işte daha ne olsun.
    (gvz, 30.08.2008 15:58)
  17. 'okumadı demesinler'düşüncesiyle ezik kalmak istemeyen kız.
    (akılfikirdükkanı, 30.08.2008 16:29)
  18. 4 sene okuyup bi baltaya sap olamayacağını kavramış en iyisinin evde oturup çocuk ve beraberinde göt büyütmeye karar vermiş zihniyet..
    (idiot, 30.08.2008 16:40)
  19. ben, vallahi ben!

kız olsaydım ve üniversitede okusaydım kesin ev hanımı olmak isterdim. hele bir de hukuk ya da tıp okuyorsam ohh mis! boşarsa beni kocam ya da bırakıp giderse işsiz kalmak gibi sorunum da olmazdı. takıl akşama kadar. git arkadaşlarınla gez-toz. spor olsun diye yemek yap. millet hobi olsun diye yapıyor artık yemeği.

sözlüğe yazar ol, takıl işte mis gibi. amir yok memur yok! 5 çayına git, akşam kocanla yemeğe çık. gez ulan deli gibi gez toz...

tabi tek bir şart var! zengin bir koca. bulursam kaçırmam!
    (tazmanya canavarı, 01.09.2008 13:16)
  20. bir etikete sahip olup bu vesile ile iyi eğitimli ve dolayısıyla iyi bir iş sahibi koca bulma şansını elde etmeyi düşünen kız modelidir. falanca doktorun / mühendisin karısı lise mezunuymuş denmesin diye geliştirilen metoddur.
    (polikina, 01.09.2008 13:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil