(yer:
ösym genel merkezi)
üniversiteyi yeni kazanmış öğrenci: afedersiniz, ben üniversiteyi yeni kazandım, koşarak buraya geldim.
üniversitede frizbi oynanıp gitar çalınıyormuş. bana dediler ki, frizbi, gitar ve üzerine çimen lekesi bulaşmayan şık kot pantolonlarımızı buradan alacakmışız.
görevli: önce öss sonuç belgenizin bir adet noterden onaylı fotokopisini veriyorsunuz.
öğrenci: (poşet dosyadan çıkardığı belgeyi uzatır) buyrun, burada.
`
görevli`: şimdi de gidip otostopla kampüse ulaşabilme yeteneğinizi kanıtlamanız lazım. bunun görüntü kaydını alıp `youtube`'a yükleyin. linki de bir a4 kağıda yazıp notere onaylatıp getirin.
öğrenci: o da hazır. (belgeyi verir.)
görevli: şimdi de kampüse/binaya kadar gelmenize rağmen geyik yapmak, iskambil oyunları oynamak ya da çeşitli toplantılara katılmak bahanesiyle derslere girmediğinize dair danışmanınızdan dekanlık ve rektörlükten ayrı ayrı onaylı bilgisayar çıktısı lazım.
öğrenci: onu da getirdim.
görevli: tamam o zaman. dilekçenizi yazın. ben eşyalarınızı hazırlıyorum.
öğrenci: hemen yazıyorum. (ehe ehe... çok kolay oldu nan!)
... (5 dakika sonra) ...
öğrenci: dilekçem hazır. buyurun... (dilekçeyi de verir.)
görevli: tamam... buyurun, bu frizbi, bu gitar, bu da çimen lekesi tutmayan şık kotunuz. yalnız gitmeden önce şu vericiyi size takmamız gerekiyor. böylece sizi ve eşyaların durumunu kontrol edebileceğiz. ("verici" dediği garip elektronik eşyayı
öğrencinin omzuna takar.) şimdi vericiye t.c. kimlik numaranızı girelim... (tuşlara basar...) tamam... şimdi gidebilirsiniz...
öğrenci: çok teşekkürler! (öğrenci binadan çıkar.)
görevli: (içinden saymaya başlar.) 100, 99, 98, 97, 96, 95 ... 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1... 0! (önündeki kırmızı düğmeye basar.)
[!!bilumum patlama efekti!!]
görevli: (içinden) oh be, bir mal daha gitti... koduumun salağı! aha yeni öğrenci geldi! (öhö öhhö...
*) buyurun, iyi günler!
...