belki ilginizi çeker
  1. · üniversiteyi yeni kazanan öğrenci
  2. · üniversitelerin tanıtım katalogları
  3. · üniversitede frizbi oynanıp gitar çalınıyormuş
  4. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · domuz gribi
  2. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  3. · öğretmenler günü
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  6. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  7. · disko kralı
  8. · anne bak bulutları parçalıyorlar
  9. · blue

üniversitede frizbi oynanıp gitar çalınıyormuş  

1. overdose amerikan dizisi alan genç bünyenin düştüğü sanrı
    (bkz: itü tarihi)
    (dream of the endless, 12.10.2007 22:40)
  2. (sükun, 12.10.2007 22:41)
  3. de'nin bitişik yazılmaması sonucunda anlam kargaşası yaratan cümlemsi.
    (bkz: bulunma anlamındaki de bitişik yazılır)
    edit:
    -düzeltilmiş
    (hepböylebirnickimolsunistedim, 12.10.2007 22:42 ~ 22:53)
  4. bölümüne göre değişmekle birlikte hocalarla tanıştıktan sonra öğrencinin frizbiyi sadece hoca attığında ağzınızla yakalasanız bile saçlarınızın dökülmesine engel olamayacağınızı görmenizle son bulacak yanıldıgır.

edit: gitar hocanın elindeyse sapına dikkat edin.
    (gone with the sin, 12.10.2007 22:45 ~ 13.10.2007 11:10)
  5. keşke herşey o kadar kolay olsa, olabilse....ülkemizde maalesef üniversite mezunu ve işsiz o kadar çok genç var ki; mezun olduktan sonra hayatta tutunabilmek , hayatını devam ettirebilmek adına en güzel yılları çalışmayla feda etmek düşüyor bizlere..zaten binlerce insanla yarışarak girebildiğin üniversitede aynı maratona devam etmek gerekiyor hatta bu sefer daha da zorlaştırılmış haliyle..üniversitelerde çimenler vs olabilir ancak sanıldığı üzere üzerine yayılmak için değil , genç beyinlere besin olarak koyuluyor o otlar...
    (gen ustasi, 12.10.2007 22:48)
  6. "çimlerin üzerinde wireless altında önünde lap-top ın yanında sevgilin rahatça yiyişebildiğin bir mekandır üniversite" düşüncesindeki arkadaşların bir başka yanılgısıdır..
    (bvrak, 12.10.2007 22:48)
  7. gençlere üniversiteyi sevecen ve cazip kılmak için uydurulan şey.
    (ceyus, 12.10.2007 22:52)
  8. (bkz: ybsg)

edit: yemin ediyorum, bakın bu kadar olur...dün bunu gördüm!!akşam saat 5 gidiydi, ç.ü.'nin açıkhava anfisinin yanındaki geniş yeşil alanda bir grup yeniteme galiaba, frizbi oynuordu!!bu da yetmezmiş gibi yonca market'e doğru uzanan küçük ağaçlıklar kümesinin yakınında da konservatuar grubu 3-4 gitarla bişeyler deniyolardı.fakilteden çıkmıştım, yorgun argın eve giderken* bu manzarayı görünce gözlerim fal taşı gibi açıldı.ve beynimde şimşekler çaktı!! finalde de çaaat diye bir ses: çok pis kapak olmuştu bana...
    (freedomislonelinessderimben, 12.10.2007 22:56 ~ 17.10.2007 23:36)
  9. (hepböylebirnickimolsunistedim, 12.10.2007 22:57 ~ 22:58)
  10. (yer: ösym genel merkezi)

üniversiteyi yeni kazanmış öğrenci: afedersiniz, ben üniversiteyi yeni kazandım, koşarak buraya geldim. üniversitede frizbi oynanıp gitar çalınıyormuş. bana dediler ki, frizbi, gitar ve üzerine çimen lekesi bulaşmayan şık kot pantolonlarımızı buradan alacakmışız.

görevli: önce öss sonuç belgenizin bir adet noterden onaylı fotokopisini veriyorsunuz.

öğrenci: (poşet dosyadan çıkardığı belgeyi uzatır) buyrun, burada.
    `
    görevli`: şimdi de gidip otostopla kampüse ulaşabilme yeteneğinizi kanıtlamanız lazım. bunun görüntü kaydını alıp `youtube`'a yükleyin. linki de bir a4 kağıda yazıp notere onaylatıp getirin.

öğrenci: o da hazır. (belgeyi verir.)

görevli: şimdi de kampüse/binaya kadar gelmenize rağmen geyik yapmak, iskambil oyunları oynamak ya da çeşitli toplantılara katılmak bahanesiyle derslere girmediğinize dair danışmanınızdan dekanlık ve rektörlükten ayrı ayrı onaylı bilgisayar çıktısı lazım.

öğrenci: onu da getirdim.

görevli: tamam o zaman. dilekçenizi yazın. ben eşyalarınızı hazırlıyorum.

öğrenci: hemen yazıyorum. (ehe ehe... çok kolay oldu nan!)

... (5 dakika sonra) ...

öğrenci: dilekçem hazır. buyurun... (dilekçeyi de verir.)

görevli: tamam... buyurun, bu frizbi, bu gitar, bu da çimen lekesi tutmayan şık kotunuz. yalnız gitmeden önce şu vericiyi size takmamız gerekiyor. böylece sizi ve eşyaların durumunu kontrol edebileceğiz. ("verici" dediği garip elektronik eşyayı öğrencinin omzuna takar.) şimdi vericiye t.c. kimlik numaranızı girelim... (tuşlara basar...) tamam... şimdi gidebilirsiniz...

öğrenci: çok teşekkürler! (öğrenci binadan çıkar.)

görevli: (içinden saymaya başlar.) 100, 99, 98, 97, 96, 95 ... 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1... 0! (önündeki kırmızı düğmeye basar.)

[!!bilumum patlama efekti!!]

görevli: (içinden) oh be, bir mal daha gitti... koduumun salağı! aha yeni öğrenci geldi! (öhö öhhö...*) buyurun, iyi günler!

...
    (thecrimson, 12.10.2007 22:59 ~ 18.10.2007 11:30)
  11. doğrudur.

isteyen frizbi de oynar, gitar da çalar. kimse bana ''derslerden kafamı kaldıramıyorum, stajım da var zaten. abi hiç zamanım yok...'' falan demesin. üniversite gerçekten de sevecen ve caziptir.

ama hayır. sen bütün gününü bilgisayar başında geçir sonra da amerikan filmlerine bok at -bok atın tabii amerikan filmlerine. ama bok atarken de burada olduğu gibi bokunu çıkarmamaya bakın. izlediğin tüm filmler p2p programlarından indirdiğin divx'ler olsun. tiyatro nedir, film festivali nedir, bahar şenliği nedir, bunların yakınından bile geçme. sonra da delimanyak ödevler veren hocalara söv, projelere çat, yirmi kişi toplanıp sunumlara gir ve gitar çalamıyorum, frizbi oynayamıyorum diye zırla.

ne zaman msn açsam herkes meşgul amına koyim. nah meşgulsünüz. miskinsiniz lan miskin...

edit: şehir ve bölge planlaması bölümü öğrencisiyim. bu yüzden kimse gelip de bana ödev, proje, sunum... demesin.
    (nokia şarzı, 12.10.2007 23:05 ~ 16.10.2007 09:11)
  12. mühendislik öğrencileri için koca bir yalandır.

fakat, gözlemlerimize göre, işletme iktisat gibi bölümlerde okuyan elemanlar bol bol çayırda kızlarla güneşleniyorlar.
    (serdar, 12.10.2007 23:06)
  13. daha da abartabileceğiniz önerme..

"evet evet, hatta bizim rektörü gördüm geçen, fabrika kızı'nı çalıyodu çimlerin üstünde.."
    (escaflowne, 12.10.2007 23:22)
  14. itü rock günleri etkinliklerinin gerçekleştirildiği günlerde itü tanıtım günleri etkinlikleri dahilinde kampüsümüze gelen ve bizlere otobüs camlarının arkasından şaşkın gözlerle bakan genç dimakların yapma ihtimali çok yüksek olan bir tespittir...
    (rasputin, 12.10.2007 23:26)
  15. gitar isteğe bağlı olup frizbi oynayanına rastlanmamıştır.
    (lucifer morningstar, 12.10.2007 23:42)
  16. (cd temizleme bezi, 28.06.2009 01:34 ~ 01:35)
  17. (tomb raider, 28.06.2009 01:48)
  18. boğaziçi üniversitesi güney kampüsünde sık sık görülen manzara.hep de aynı kişiler bunlar.mezun olunca ne yapacağız kara kara düşünüyoruz rektörle birlikte.
    (kutsal bok, 28.06.2009 15:35)
  19. ege üniversite'sinde yapmayanı dövdükleri gerçek.

(bkz: kampüs ne güzel şey)
    (eni, 28.06.2009 15:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil