belki ilginizi çeker
  1. · liseli serap
  2. · esrarın siyasallaşması
  3. · bir türkün gazete kağıdıyla yapabilecekleri
  4. · ne yapsam da hayatımın içine sıçsam
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  2. · beşiktaş
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  8. · aşkın insana yaptırdıkları
  9. · eski sevgilinin hayatın nasıl gidiyor diye araması

üniversitede esrar alemi  

1. istanbul üniversitesi fen-edebiyat fakültesinde pet şişeden esrar çeken iki kişinin olayı
    cep telefonuyla çekilen fotoğrafları narkotik şubeye e-mail ile gönderilmiş
    (bkz: http://hurriyetim.com.tr) yalnız haberde üniversite öğrencisi olmalarından ve olayın gündüz gerçekleşmesinden şaşırtıcı gibi bahsedilmiş, şahsen hiç şaşırmadım, hatta alem midir bu? uğur dündar bi de adını yazmış başına, büyük bir olay gibi
    milletin "cık cık cık! geynçlih nerye gideyooo" demesi için yapılmış tipik haberlerden
    anlamsız gelen diğer bir nokta da şudur ki, kızın adı soyadı gayet beyan edilirken, erkek olanın sadece baş harfi verilmiş... bu ne kadar anlamsızdır ya
    (greeen, 16.05.2005 13:17)
  2. uğur dündar a bi fırt verilmeyince o da hınçla haber yapmış gibi bir his uyandırıyor
    (vonalı, 16.05.2005 13:29)
  3. olayın gammazcısının fotoğrafı narkotiğe gönderirken ne düşündüğünü çok merak ettiğim olay. *varsa bi derdin gidersin konuşursun gençlerle. fotoğrafını çekip polise göndermek bariz orospu çocukluğudur. sinir de olsan, nefret de etsen okuldaşındır; aynı hocaların kahrını çekersin, aynı koridorları arşınlarsın, aynı sorulara küfür edersin...

bir şekilde hayatının bir yerlerinde bir paylaşım söz konusudur. sen nasıl bu insanı uyarmak, güzel güzel anlatmak yerine polise gammazlarsın?
    (adyingwish, 16.05.2005 14:01)
  4. yahu adamlar kopya çekmemiş, esrar çekmiş, tabi narkotiğe haber verecek dedirten olay. okullarda(etkileşimin yoğun olduğu yerlerdir) kesinlikle hoş karşılanmaması yayılmasının şiddetle önlenmesi gereken bir olaydır. illa çekecekse gitsin tenhada bir yerde zıkkımlansın. böyle alelade okulda yapmak nasıl bir cürettir ve hangi amaca hizmet etmektedir?
    (eriyenadam, 16.05.2005 14:16 ~ 20:08)
  5. gazatedeki haberi sayesinde aromalı esrar nasıl yapılır öğrenmiş olduğumuz olay. böyle 3-4 haber daha çıksa küçük kardeşim kendi esrarını yetiştirip, türlü yöntemlerle içebilecek duruma gelecek. sağolun
    (noty, 16.05.2005 14:56)
  6. kızla cinsel bir münasebeti sağlayamadığı için kıza şantaj yapmak amaçlı olabilir mi dedirten haber.
    (neverwinter nights, 16.05.2005 15:09)
  7. (geçiyordumugrad1m, 16.05.2005 18:55)
  8. olayın görgü tanıkları, fotoğrafı polise götüren kişinin olay anında "aman tanrım kendilerne zarar veriyorlar, geç olmadan onları daha da beter yapmalıyım; süründürüp afişe edersem belki o zaman daha iyi(!) olurlar" dediğini duymuşlardır.*
    ayrıca bunu haber yapan insanlara da teşekkür etmek gerekir. onlar sayesinde asla vücudumuzun efendisi olmadığımızı, hatta vücudumuzun bir özerkliği bile olmadığını tekrar hatırlamış olduk. medya ve toplum baskısı her kesi, her an, gereksiz yere yargılamasa özgürlüğün ne anlamı kalır ki?*
    (soruisareti, 16.05.2005 19:11 ~ 19:18)
  9. medya'nın kısır döngüye girdiğinin göstergelerinden bir tanesi daha. kendi kendilerine haber yaratıp onunla pirim yapma olayına getirilmiş yeni bir soluk heralde. benzeri saçmalıkları hatırlayacak olursak.
    -saadettin teksoy kutuplarda namaz kıldı kabe'yi aradı, her yerin kabe olduğuna karar verdi imana geldi ışıldadı parladı nur saçtı..
    -reha muhtar tecavüze uğrayan hatunla canlı bağlantıya geçti, nasıl bari sen de zevk aldın di mi allahsız hehehe, benzeri açıklamalarda bulundu.
    -hulki cevizoğlu tüm dünyanın türk olduğunu açıkladı.
    -uğur dündar pislik içinde yüzen her tarafı böceklerin istilası altında olan mekanlar keşfetti, gaza gelip bir kaç iyi mekana da dalmak istedi babayı aldı.
    -hüseyin süleymancık msü de grup seks yapan 8 kişiyi bastı, gruba katılma isteği reddedilince polise gitti cingar çıkarttı.
    -uğur dündar uyuşturucu gerçeğini piyasaya çıkardı.
    vs vs gider böyle...
    feyyaz ali şifo memet benlen polemiğe girmeyin, ybsg diyerek sözlerimi noktalıyorum.
    (radiance, 16.05.2005 19:34)
  10. bugün bir arkadaşımın ''ben üniversitemizi savunmak,övmek için neler yapıyorum,bu salakların yaptığına bak,rezil ettiler bizi!!''diyerek tepki vermesine ve bu tepkinin beni dumur etmesine sebep olmuş olaydır.medya tarafından abartılan olaylar kategorisine sokulabilir.
    (take me back, 16.05.2005 19:40)
  11. işlenmiş bir suçun polise haber verilmesiyle farkına varılmış olaydır. her suç gibi bunun da haber verilmiş olması,ihbar edilmesi doğaldır. lakin telefonla resmi çeken kişinin alemcilerin yanında olması sebebiyle bu ihbarın suça olan nefretten çok esrar kullanan kişilerle fotoğrafın çekilmesini takip eden zaman içinde kişisel bir sorun çıkmış olduğunu akıllara getirmektedir.
    bir de bu olayla ilgili güzide kanalımız atv'nin güzide ana haber bülteni,bu işin bir uzmanını konuşturacağı yerde (narkotikten bir polis şefi gibi) sağda solda gezen üniversite öğrencilerine mikrofon uzatmış,onların da büyük bir kısmı kıçlarını kaynak göstererek yaptıkları konuşmalarda yanlış yönlendirmeler yapmışlardır.
    uyuşturucu bu kadar basit bir konu değildir. topluma ya da bir insan grubuna seslenen her kurum ve birey (atv haber'den itüsözlük yazarlarına kadar) bu konuda hassas olmalı,her adımını dikkatli atmalıdır. yersiz yazılar ve haberlerden aldığı fikir ya da cesaretle uyuşturucu kullanan tek bir kişinin bile sorumluluğu,o kişinin uyuşturucuya başlamasına sebep olanların omuzlarına biner,her ne kadar yazı yazıp haber yapanlar bunu fark etmeseler de.
    (battal boy cekirge, 16.05.2005 19:50)
  12. esrar satıcısı olduğu söylenen olayın dişi kahramanının bayağı bir sükse ve reklam yaparaktan meşhur olmasına neden olan yurdum yalama habercilerinin ucubelerindendir. gerçi olayın içinde polisin de olduğunu düşünüyorum ya neyse. zira, bu adamlar bu isimleri ve operasyonun detaylaarı ile fotoğraflarını nereden bulmuşlardır felandır. öte yandan hala klasik psikolojik harekat zarflarıyla dolanan polis abilere de buradan selam ederek onları kınamak istiyorum.
    (fempusay, 16.05.2005 20:08)
  13. "vay ibneler,vay şerefsizler,vay oronzpular" gibi bir düşünceden uzak,yüzeysel değil,derinsel düşünceler içerisinde olduğum hadisedir.

bugüne kadar medya,"bodrum barlarında mükemmel eğlence","manken basurcan bugün çok hareketli,bu hareketliliğini yeni bulduğu sevgili ile bağdaştırıyoruz" gibi haberler yaparak,yurdumun temiz gençlerinin kanına girmedi mi?..ülke gençliğinin ağzı,medyada çıkan bu haberlerde tevazudan mı,şaşkınlıktan mı,yoksa kıskançlıktan mı açık kaldı bilinmez.."uyuşturucuya,yozlaşmaya hayır" şiaları ile alanlara dökülen insanların haber niteliği taşımadığını düşünen güzel medyamız,bugün kimi tamtamlarının başına oturtmuş acaba?.."uyuşturucuya hayır" diyen insanı haber yapmak yerine,"kim kimle yiyişiyor,bakın burda esrar içilmiş,aman anneler babalar dikkat" çığırtkanlığı yapan medyanın,bu olayı haber yaparak kime göz kırpıyor acaba?..

"üniversiteler bilim yuvasıdır" deyip,üniversitelere dindar rektör,tübitak'a dindar yöneticiler getiren balparmak iktidar,düşük bel pantolonu yasaklayıp kime şirinlik muskalığı yapıyor?..yeni tck,bilimi destekliyor mu,köstekliyor mu?..

bu soruların cevabını elbette ki medyayı takip ederek öğrenemeyiz.çünkü medya,yine haberlerinde iktidarın taşşaklarını yalayacak,şatafatlı magazin görüntüleri ile ülke gençliğini yozlaştıracak,hepimizin ağzını açık bırakacak..ve biz de o görüntüleri izleyerek ders salonlarında esrar içmeye devam edeceğiz.
    (close2death, 16.05.2005 20:21)
  14. (eriyenadam, 16.05.2005 20:25)
  15. herkes esrar kullanıyor zaten, ve bundan herkesin haberide var. şimdi var mıdır bir insan çıkçak "benim çevremde ot kullanmayan bir insan var" diyecek. iki kişi saflığına yakalanmışlar, ve bu yılın olayı diye duyruluyor, liseli serap davası gibi. ben lisede çekenleri biliyorum (bkz: izmir), onlar yakalansa nasıl olcaktı medya nasıl ballandıra ballandıra anlatacaktı bu olayı tahmin etmesi bile salakça. artık gayet sıradanlaşan bir olay bu. bunu engellemesi gereken çoğu insanda bu işin içinde (bkz: polis), sadece tek rica ettikleri ulu orta yerde bu işin yapılmaması...

(bkz: düzen bozuluyor kamil)
    (geleceği gören kunduz, 16.05.2005 21:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil