dersin maslakta olması
hocanın zaten paso aynı şeyi tekrarlaması
hocanın derse gelmeyin size bişe katmaz kitapta daha fazlası var demiş olması (evet evet bunu yapması)
uykusuzluk
-şimdi derse gidersem hem bu derste hem öğleden sonraki derste uyurum. gitmezsem evde adam gibi uyuyup sonraki derste belki uyumam. denemeye değer demek ki.
hocam okul avcılarda ben karşıda oturuyorum sabahın 8.30 da nasıl gelim siz söyleyim
tamam olum finale de gelme bb yeter mi?
hocam çok iyisiniz...
(bkz: keşke gerçek olsa)
kişi bilgisayar başındadır. saat 23:00
-saat 11 olmuş, yatayım yavaştan, on bir buçuğa kadar uyumuş olurum, sekiz saat uyurum, duşumu alırım, kahvaltımı da yapar giderim, oh mis.
-(oraya tıkla buraya tıkla, bir saat geçer, bilgisayar başından kalkılamaz) ben bir kahve yapayım kendime en iyisi. biraz az uyurum n'olacak sanki.
-(saat 00:30) kaloriferi söndürler yine erkenden, buz gibi oldu oda, dışarısı kim bilir ne kadar soğuktur. sabah duş alamam bu soğukta, şu sezonu da bitireyim bari(esas bahane)
-4 saat uyku neyime yetmez-sezon biter- o ne ya, nba maçı varmış, olum niye haber vermiyonuz? dur bakayım biraz, playoff'a kadar zevkli olmaz zaten, ilk mola aldıklarında yatarım. vay be ne nasıl verdi bloğu.(tik tak tik tak) oo, sabah 8:40'a gidilmez yarın, dolmuşlar da dolu geçiyor zaten, hiç uğraşamam. 13:40'a artık. ya uykum da kaçtı anasını satayım, karnım da acıktı. bir makarna yapalım mı?
-ulan sabah oldu be, yatayım artık, ama derse gitmiyim ben en iyisi, sarhoş gibi olurum. yemişim dersini, bugün erken yatarım, yarın kütüphane de çalışırım fotokopileri alıp, haftasonu da kendim çalışırım...
-(haftasonu da fosur fosur uyunur akşama kadar) içmeye gidiyoz di mi? hadi çıkalım, bu ne evde kaldık ot gibi.
-(haftaiçi) başını kaçırdım ya derse gitsem de anlamayacağım nasıl olsa, ben çalışırım kendim, gel senin bi eline vereyim pes'te...
gider bu
bu ve benzeri davranışlar üç-dört hafta tekrar edilirse, dönem yalan olur.
ilk vizeden 0 yada 0 a yakın not almak
ilk vizeden 100 ya da 100 e yakın not almak
"bu kadar gitmedim bundan sonra gitsem ne olacak anlayacak mıyım sanki" diye düşünmek
üstten ders alanların sayısının bir hayli fazla olması * hocanın derste uyutması