öss'ye hazırlanan gencecik beyinlerin ne yazık ki bir süre sonra söylenenleri idrak etme konusunda düşen performansları nedeniyle inanabilcekleri söz öbeği.
(bkz: deniz kızı)
evladının bir türlü öss'ye çalışmadığını,orda burda tabri caizse sürttüğünü gören ebeveynin/arkadaşın/abi-abla'nın sabiyi kandırma yöntemi.
-x'im evladım allaşkına çalış bak at şu kapağı bi üniversiteye.
+ya banane ya naapcam üniversiteye girip.hayat dışarda
-bak ama üniversitede bütün kızlar veriyormuşbuna ne diceksin?
+yemişler seni
üniversiteye başlamadan önce aynı şekilde doldurulan bir kişi olarak "ülen bu sene bitiyo üniversite vereceklerse versinler artık mına koim" diye cevapladığım gaz cümle.
dünyanın en aptalca önermelerinden biridir.ergenlik dönemindeki genç erkekler bu hayalle geldikleri yerde ilişkilerini hep sorunlu yaşarlar.bi de bazı aileler kızların üniversite okumasını istemez eğitim almalarını engellerler.tabi ki tek engel bu dildir.
(bkz: kamusal alan)
(bkz: üzümün çöpü armutun sapı)
(bkz: ofsayt osman)
doğrudur. çünkü derslerde erkek öğrenciler hocanın anlattıkları dışında her şeyle ilgilenirler ancak bu sırada kız öğrenciler hocanın dediklerini aynen kağıda geçirirler.( hoca ben diyerek cümleye başlamışsa deftere: ben... diye not tutmuş insan vardır) sınavlar yaklaştıkça not bulma kaygısına kapılan erkekler kızlardan not isteyecektir ve kızlar da notlarını arkadaşlarına vereceklerdir.vize ve final dönemlerinde fotokopicilerdeki sıraya bakılırsa erkek öğrencilerin yoğunluğunun savımı desteklediği görülecektir.
vermek eylemini başka herhangi bir eylemi karşılamak amacıyla kullanmayanlar bu ve benzeri örnekler bulacaklardır.
son zamanlarda moda oldu, tüm derdimizi tasamızı vilnius vastavnicvari* bağlamalarla olur olmaz yerlere döşüyoruz. aha bi tane de benden:
üniversitede bütün kızlar veriyor çünkü, imam hatiplilere -ki bu da bir meslek lisesidir- ve diğer meslek liseleri öğrencilerine haksızlık yapılıyor. ar haya kalmıyor, elektrik tesisatından anlayan hakim yetişmiyor, fıkıh bilen doktorlar mesleğe giremiyor. ve tabii ki bahar ve tabii ki güzün o baharı çiğneyen zıtlığı değil mi?
(bkz: meslek liselerinin yürek yakan dramı)*