belki ilginizi çeker
  1. · üniversitede kopya çeken insan çeşidi
  2. · başkent üniversitesi
  3. · itü
  4. · istanbul üniversitesi
  5. · yök
  6. · met üst
  7. · odtü
  8. · üniversitede kızlar teklif ediyormuş
  9. · mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi
  10. · beykent üniversitesi
gündem
  1. · giyotine yolladılar gitmedim
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · domuz gribi
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  6. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · elmalılı hamdi meali
  9. · finale çıplak girmek

üniversite  

sayfa  / 3
  1. bilimsel özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip, yüksek düzeyde eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan fakülte, enstitü, yüksek okul ve benzeri kuruluş ve birimlerden oluşan öğretim kurumu.
    (makteo, 23.03.2004 23:48)
  2. (olmeca, 24.03.2004 17:28 ~ 17:29)
  3. genelde bilgi edinilmek üzere gidilen fakat her nedense eğitim ve öğretim alınması gereken yıllar içerisinde bu iki faaliyet dışında her türlü aktiviteye maydonoz olunan, almasını bilenler için geyet ciddi bir hayata hazırlık evresi içeren, eğitim ve öğretim yapılan, hayata hazırlık amacı ile yol gösterilen mekan.

(bkz. hayata boş bir insan olarak çıkmama gerekliliği)
    (r feynman, 27.05.2004 20:50)
  4. aslında akademik araştırma ve eğitimin yapıldığı, her ülkenin can damarı olması gereken ama nerde, neden ve nasıl olduğunun ve olması gerektiğini bilmeyen insanlarla dolu olan kurumlar..

mesela, (bkz. üniversitede kopya çeken insan çeşidi)
    (bınar, 27.05.2004 20:58)
  5. bazılarının lisenin 4. sınıfı olmaktan öteye gidemediği ama bazılarının gerçek hayattan önceki son adım olmayı başarabildiği kurumlar.
    (headfucker, 11.07.2004 19:15)
  6. ben aday kardeşlere şunu söyleyeyim kesinlikle okul değil istedikleri mesleği yazsınlar. ben itü tekstili yazdığımda odtü işletmeyi yazmadığım için arkadaşlarım tarafından dayak yedim ama kararımdan dönmedim ve şimdi pişman değilim. bi daha olsa gene aynı boku yerim.
    (legionturk, 28.07.2004 15:30)
  7. bir mektep türü,
    biz de çalışanlarız.
    işletmeciler ise malum...
    (azureel, 28.07.2004 15:34)
  8. sinan oktay (dı sanırım türkçeyi savunan bir adam) evrenkent ile değiştirmeye çalıştığı kelime
    (ufkabakan81, 28.07.2004 15:52)
  9. herkesin kapak atmak istediği ortam. * *
    (axel fox, 28.07.2004 23:09)
  10. gittikçe daha az konuda daha çok şey öğrenen insanların bulunduğu kurum.
    (esdora, 28.07.2004 23:13)
  11. (zemzem, 28.07.2004 23:40)
  12. university
    unique & versus + city
    yani karşıt ve ortak fikirlerin buluştuğu nokta demek. yani bir çok kişini söylediği gibi universe+city, yani evrenkent değildir.
    (solti, 17.03.2005 10:34 ~ 10:36)
  13. (bkz: evrenkent)
    (finch, 27.10.2005 15:38)
  14. meslek edinilmeye çalışılan yer.sözde bilimsel ortamdır.

bir hocamız bu gerçeği şu sözleriyle ifade etmiştir:

'...biz de bilim adamı falan değiliz,bilim falan yaptığımız da yok yaptığımız ancak bilimcilik oynamak..'
    (netmen, 31.05.2006 23:14 ~ 23:14)
  15. üniversite denilince akla istanbul üniversitesigelir.
    teknik üniversite denilincede tabi ki akla itü gelir.
    (alesta, 03.07.2006 19:34 ~ 19:48)
  16. "roma imparatorluğu yıkıldıktan sonra, okul adına ya bir psikoposun ya da manastırların okulları kalmıştı ancak. bunlar da 'yedi serbest sanat' adı altında toplanmış -ve iki gruba bölünmüş- bilgileri öğretiyorlardı. quadrivium müzik, aritmetik, geometri, astronomiyi içine alıyordu; trivium ise gramer, retorik ve aristoteles'in bir kaç parçasının çevrilmesinden ibaret olan mantıktı.

ve aslında yüzeysel bir biçimde öğretitlirdi bütün bunlar.

bir süre sonra, öğretmenlerle öğrenciler, psikoposun yönetiminde paris'te bir birlik halinde örgütlendileri bu birliğe universitas, yani 'genel birlik' adı verildi. üniversite,hem öğretmenleri hem öğrencileri içine almaktaydı ama birliği yalnız öğretmenler, yani papazlar yönetiyordu. üniversite, öğretilen konulara göre ilahiyat,kilise hukuku, sanatlar gibi fakültelere bölünmüştü. daha sonra açılan tıp fakültesiyle fakülte sayısı dörde yükseldi. öğrencilerin çoğu yoksuldu. bazı hayır sahipleri, adlarına kolej denen misafirhaneler açtılar. öğrencilerin çoğu buralarda doyurulup barındırılıyor ve manastırlardakine benzer bir disipline tabi tutuluyordu."

kaynak:server tanilli; uygarlık tarihi
    (libertar, 04.10.2006 23:44)
  17. lisedeyken kafada canlandırılan ortamın bulunamadığı, bekleneni vermeyen, odunla dövülecek adam sayısını hiç de az olmadığı ilim irfan yuvası.
    (psikoz, 19.02.2007 19:45 ~ 23.04.2007 14:31)
  18. değeri,hem sosyal hem eğitim olarak mezuniyetten sonra anlaşılan ilim irfan yuvası.
    (bkz: odtü)
    (kurremkamerruk, 11.05.2007 02:32)
  19. toplumda, ailede, arkadaş çevresinde insana statü kazandıran,ona iyi bir etiket yapıştıran 'keşke ülkemizde çok daha farklı bir mekanizmayla işlese de sırf üniversite okumak için okumasak,mezun olduktan sonra işsiz kalmasak,ne vardı diğer ülkeler gibi sanayi üniversite işbirliği içinde olsaydı' dedirten kuruluş...
    (casillasmania, 11.05.2007 11:32)
  20. çıkmanın girmekten daha zor olduğu eğitim kurumu.
    (whentheclockstrikesmidniteimontheprowloflove, 24.05.2007 23:58)
  21. girildiğinde "vay ulan kazandım" dedirten çıkıldığında ise "aslında kaybetmişim" dedirten, acı tatlı birçok anı barındıran hayata geçiş dönemi.
    (mikeyx, 29.05.2007 13:02)
  22. dünyadaki anlamından farklı olarak türkiye'deki büyük çoğunluğu kendinizi ilkokul öğrencisi gibi hissettiğiniz, çeşitli yasak ve kısıtlamalarla karşılaştığınız, araştırmacı olmayan, ne yazık ki ezbere dayalı, öğrencilerine bir şey vaat etmeyen, ders veren öğretim görevlilerinin neyi niye yaptığını anlayamadığınız, aldığınız notları anlamlandıramadığınız, çalışsanız da çalışmasanız da geçemediğiniz, öğretim görevlilerinin "bu sınıfta çok öğrenci var, çoğunuzu atacağım bu bölümden," dediği;

oysa

araştırma yapabileceğiniz, dersleri öğretim görevlileriyle birlikte tartışarak geçirmeniz gereken, kendinizi geliştirebileceğiniz, toplum ve dünya için yararlı çalışmalar, yeni keşiflerde bulunulması gereken, kurumlaşmış, profesyonel, en üst seviyedeki eğitim kurumudur.
    (anatoly1499, 29.05.2007 16:39)
  23. çoğu insanın yüksek maaşlı bir iş bulmak için okuduğu fakat son yıllarda bitirince iş bulmanın zor olduğu öğretim kurumu. (bkz: allah sonumuzu hayır etsin)
    (ksmk, 23.06.2007 09:31)
  24. kimilerinin king oynamayı öğrenmek için, kimilerinin batağa 4. bulmak için, kimilerinin kız bulmak için, geriye kalan azınlığında okumak için gittiği yer.
    (gönlümegörenickbulamadım, 26.06.2007 03:08)
  25. - üniversite kullanmıyorum yöksürtüyor...

(bkz: met-üst)
    (van den budenmayer, 12.09.2007 19:10 ~ 19:11)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil