görseller
üniversite bitiren iş bulur diye bir kaide yok 

belki ilginizi çeker
  1. · buraya boş ceket assak yüzde 70 oy alır
  2. · stay hungry stay foolish
  3. · gavur izmir
  4. · türkiye nin 8 milyar dolarlık füzesavar alımı
  5. · 61 milyon dolarlık jet
  6. · bizim başbakanımız çok harika
  7. · halka hizmet ücretsiz olamaz
  8. · ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler
  9. · gemicik
  10. · işsizlikle siyaset yapmayın
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  3. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  4. · ece gürsel
  5. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  6. · giyotine yolladılar gitmedim
  7. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  8. · ingilizce konuşurken yapılmış en büyük salaklık
  9. · turkcell

üniversite bitiren iş bulur diye bir kaide yok  

sayfa  / 5
  1. tam olarak ;

`her üniversite bitiren iş bulacak diye bir kaide yok`

başbakanımızın yeni cevheri. zaten türk insanına istihdam yaratmak gibi bir dertleri de yok. o bu ülkeyi pazarlamakla görevli çünkü.

ama siz %500 zamlı harç ödemeye devam edin, tamam mı canlarım?
    (ucyuzbesyuz, 30.09.2009 16:34)
  2. laf. maşallah denilesi bu cümleyi söyleyene yazıklar olsun.

ha bir de;
    (bkz: bizim başbakanımız çok harika)
    (qrs komplexi, 30.09.2009 16:37)
  3. zaten gezgin ruhlular memleket görelim diye, spor sevenler de spor olsun diye okuyor üniversiteyi. iş ne alaka yaaa? haşmetli sultanımıza sonuna kadar katılıyorum(!).

ey yüce allah'ım, bizi kimlerle imtihan ediyorsun?
    (damdan düşen kemancı, 30.09.2009 16:40)
  4. o doğruysa, iş bulunamayacaksa üniversitelere öğrenci alınacak diye bir kaide de yoktur... kimse okumasın o zaman; başbakan çocuğu olsun, milletvekili akrabası olsun, akp li olsun, kadrolaşmalardan faydalansın, üniversiteler kapatılsın, yerine adam kayırma büroları açılsın; böylece dayısı olan sırtını dayasın...
    (avalon, 30.09.2009 16:41)
  5. (deno, 30.09.2009 16:42)
  6. ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler anlamına gelen başbakan aforizması. tuzukuru adamın hali başka tabi.
    (demokles, 30.09.2009 16:43 ~ 16:44)
  7. malumun ilamı.
    (wondrous, 30.09.2009 16:44)
  8. "her "meslek sahibi" iş bulacak diye bir kaide yok" şeklinde anlaşılması gereken söz.

halbuki, çalışma bir hak değil, bir ödevdir aynı zamanda...
    devlet de çalışma hayatını geliştirmek için gerekli tedbirleri almakla mükelleftir...

neyse ya... boşvermek lazım... şu anayasayı değiştirelim biz harbiden...
    bir sürü boş laf...
    bize 3-5 madde yeter, çok bile hatta...
    (annakarenin, 30.09.2009 17:00)
  9. (elpinoras, 30.09.2009 17:02)
  10. "kaide var da nereye kaçtı bilmem" dedirten söz.
    (yeşil başlı gövel ördek, 30.09.2009 17:05)
  11. rtenin yeni bombası. genç işsizlere tavsiyesi.
    adamcağız moralinizi düzeltmeye çalışmış lan.
    (capibara, 30.09.2009 17:13)
  12. (bkz: yazık)
    (spitzer, 30.09.2009 17:13)
  13. rte'nin saçmalayışlarından sadece bi' tanesi(!).
    (konuş vega abla beni bi tek sen anlarsın, 30.09.2009 17:13)
  14. neden okuduğumuzu sorgulamaya kadar götürecek söz. ben niye üniversite okuyorum o zaman? öğrendiğim ilimi irfanı ne yapacam? kendime mi anlatayım?

okumak için kredi al devletten, harçları öde, okula git gel, orda yemek ye, fotokopi çektir. bunların hepsinin maliyetini karşılamak kolay mı? sonunda mezun olunca iş bulcan diye bi kaide yok desin recep bey. ekonomi dönsün diye okuyorum ben zaten, hani varya alın verin ekonomiye can verin. bi döngü sağlayalım diye okuyorum.

sözün hiç elle tutulur mantıklı bi yanı yok. bunu başbakanın söylemesi ne kötü.
    (sohodo serhan, 30.09.2009 17:14)
  15. (elpinoras, 30.09.2009 17:14)
  16. o zaman niye her ile bir üniversite açıyorsun yarraam diye cevaplamak istediğim söz. her başbakan adam olacak, saygı görecek diye de bir kaide yok.
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 30.09.2009 17:19)
  17. başbakanın değiştiğinin mi geliştiğinin mi artık neyse onun göstergesi olan söz. sanırsın ki geçen sene 17 tane üniversite açıyoz lan diyen adam bu değildi. "abisi açma bak yeni üniversite, alt yapın yok, öğretim elemanın yok, onların verdiği eğitim eğitim değildir" diye insanlar söylenirken, eğitime balta vurmak istiyorlar diye cevap veren bu değildi... sanırsın.

(bkz: cıvık müdürüm afedersin)
    (cant a thing with ashes, 30.09.2009 17:20 ~ 17:22)
  18. kahvehane lafıdır. çünkü asıl sorun işsizliktir. üniversite mezunlarının çoğunun işsiz olmasıdır. yani üniversite mezunlarının istihdam edilmesinde sorunlar olduğudur.
    ha yeterince istihdam varken, işsizlik düşükken üniversite mezunlarına bunu söyleme hakkını kendinizde bulabilirsiniz çünkü uygun şartlara rağmen iş bulamıyorsa, sorun kişiden kaynaklanıyor olabilir. ama 80 tane üniversite açıp yüzbinlerce üniversite mezunu yaratıp üstüne bir de nispeten eğitimli kitle için iş sahaları yaratmıyorsanız bu üniversite mezunlarının suçu değil.

yok ki heryerde bi imf işe girsin çocuklar.
    (panzerfaust, 30.09.2009 17:22 ~ 17:22)
  19. (çok oluyorum, 30.09.2009 17:22)
  20. (düngecebirhalüsinasyongördümanne, 30.09.2009 17:23)
  21. "başbakan ın askerde yan gelip yatmayan(!)oğlu falanca iş adamının ayarladığı burs ile amerikalar da okuyup, dünya bankası nda iş bulup, 3 milyon dolar lık yat alabiliyorsa, kendi imkanlarıyla hem çalışıp hem okuyup kapı gibi diplomaya sahip olan gençler neden nasıl iş bulamıyor?" sorusunu aslında kendisi cevaplamıştır başbakan. kimse çocuklarınının geleceği için sonsuz devlet imkanını kullanamıyor. o yüzden haklıdır o beyefendi. eğer bir "hak" varsa ki, o da kendi ve yandaşlarına aittir.
    (no reply, 30.09.2009 17:24 ~ 17:27)
  22. (karsi yonden gelen mazot yuklu tanker, 30.09.2009 17:25)
  23. başbakanımız, canımız, ciğerimiz, her şeyimiz recebimiz, tayyipimiz, erdoğanımız'ın güzide ağzından dökülen bir inci dizisi daha.

başkanımızın dokuz eylül üniversitesi'nin akademik yıl açılışında yaptığı bu demeçle bizi bizden almıştır gerçi. askerlik yan gelip yatma yeri değil, üniversite sonrası iş bulma yeri hiç değil. tabi ki üniversite iş amaçlı okunmaması gereken bir eğitim kurumu ama mezun kişilerin hayatlarını nasıl idame ettirecekleri de ayrı bir merak konusu?

(bkz: şaka mısın sen arkadaşım)
    (kaldırımmühendisi, 30.09.2009 17:28)
  24. konuşmayı canlı olarak dinledim.vardığım kanaat şudur ki başbakan yükset hitabet gücüde olsa bazen söylemek istediği şeyi tam söyleyemiyor abuk bir gafla beraber süsleyerek söylüyor.orada anlatmak istediği şey ''her ülkede işssizlik var ve amerika'da ispanya'da ve diğer tüm gelişmiş ülkelerde üniversite mezunları bile ciddi oranda işssiz''.bu işssizliğe yapılmış geçerli olmayan bir savunmadır ama bunu söylese kızsak bile bu kadar üstüne gitmeyeceğiz.yine kendini işin içinden çıkarmaya çalıştı deyip geçeceğiz.lakin bu tarz konuşunca sende üzerine gelinmesini hakediyorsun.artık ilgi çekmek için bilerek mi yapıyor,yoksa gerçekten gaf şampiyonu mu bilemiyorum.ama yapıyor.dilin kemiği yok işte ama başbakansın konuşma tarzı dinletiyor ama kelimeleri özenli seç be adam.''be adam'' dedim acaba götüme girer mi?
    (tristins, 30.09.2009 17:34)
  25. herkesin çocukları dünya bankasında çalışacak kadar "vasıflı" olmadığından dolayı gayet de makul bir tespit. ayrıca hepimiz bir ülke karşılığı abd'de okumuyoruz. satacak ülkelerimiz yok çünkü. e durum bu olunca da türkiye'de s.kindirik bir üniversiteden mezun olup da dünya bankasında biz iş bulacak değiliz ya. akıl var mantık var yani...

(bkz: tayyip efendi bize kelp demiş)
    (sakıncalı piyade, 30.09.2009 17:41 ~ 07.10.2009 20:18)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil