üniversite bitince sona eren aşklar   

adana çık aradan

1. üniversite kazanılır kazanılmaz,

"hemen bir sevgili yapayım, ortamlarda hit olacak kadar keskin zekam, espri yeteneğim yok. gruplarda, partilerde sap sap boy gösterip ciddiye alınmayan adam olmak yakışmaz, manita olsun ki takım olalım, kalabalık gözükelim. bir elin nesi var iki elin sesi var abi. hem her saat başı ders yok ki boş vakitleri neyle doldurcaz? üniversiteye gelmişken bol bol sevişmek de lazım, genciz biz çılgınız yeah" düşünceleriyle, üzerinde çok kafa yorulmadan başlamış bir aşkın, kaçınılmaz hazin sonunun adı. son ana kadar farkedilmez ayrılığın geldiği, fırlatılan keplerle birlikte rüyalarını da fırlatarak, gerçeğe döner genç kafalar.

genelde okul süresince ilişkisini sürdüren taraflar, hayata atıldıkları zaman, "hayata bakış açımız farklı, sanırım çok da uygun değiliz, zaten çok gençsiniz diyor annemler, artık okulda da değiliz, kafamız karışık. zamana bırakalım." gibi kalıp cümlelerle, veda ederler. tek taraflı veya çift taraflı olarak.

fakat aslında ;

"hayat daha yeni başlıyor. okul süresince çok güzel günler yaşadık. arkadaş ortamlarında partnerlik görevimizi tamamladık. şimdi ikimize de iyi şanslar. bir yandan kariyerimizle boğuşurken, artık evlenebileceğimiz kadınları/erkekleri bulma zamanı da geldi."

diyerek veda etmektedirler.

okul süresince tesadüfen birbirlerine çok uygun çıkmışlarsa evlilikle tamamlananlar da vardır elbette. bu durumlara, sanılanın aksine az rastlanır.
    (tatalu, 26.10.2007 15:20 ~ 23.11.2008 00:06)

2. an itibariyle haberini aldığım, yakın çevremden "tühtüh maşallah" 'lık bir çiftin,mezun olduktan kısa bir süre sonra yaşamış olduğu olay."öküz öldü ortaklık bitti" misali.şaşırtıcı.
    (tatalu, 07.11.2007 23:59 ~ 23.11.2008 00:08)
  3. lise bitince sona eren aşktan daha çok acıtamayacak ''son''dur.
    (bkz: ilk aşk)
    (rhododendronluteum, 08.11.2007 00:05)
  4. üniversitenin bitmesiyle gözden ırak düşülmesinin akabinde gönülden de ırak düşülmsi nedeniyle biten aşklar bütünüdür. ilişkinin taraflarından biri genelde üniversitenin bulunduğu şehirde yerleşik bir hayata sahiptir.diğer şahıs ise o şehir ile ilişkisi okulla beraber biten "yerli turist" kıvamıda kendi şehrine gidecek bir yabancıdır. araya giren kilometrelere yeni girilmeye çalışılan iş hayatının gerilimleri de eklenince önce duygular yıpranır, aranma sıklığında azalmalar başlar. zaten başka başka çevrelere düşülmüştür ve etraf potansiyel ilişki insanları ile doludur. bu kritik zamanları aşan çiftler zaten bir problem yaşamayacaktır ( sayıca ne kadar azdırlar ) ancak çoğunluk için ayrılık zilleri yüksek volümde çalınmaktadır.
    (yagmuradam, 08.11.2007 00:25)
  5. fotokopicilere duyulan aşklardır. son finale kadar sürer bu fotokopi sevdası.
    (venom, 08.11.2007 00:43)
  6. sona ermelerinin tek nedeni üniversitenin bitmiş olması ve "aşıklar"ın farklı şehirlere gitmiş olmalarıysa kesinlikle "aşk" olmayan garip şeylerdir.

(bkz: aşk)

[iyice bakınız.]
    (thecrimson, 08.11.2007 00:46 ~ 00:47)
  7. (bkz: öğrenme aşkı)
    (billie jean, 08.11.2007 00:47)
  8. küçük emrah: anne benim hiç üniversitden aşkım olmadı, onu bırakıp önümdeki maçlara bakarım diyemedim hiç
    (bkz: gerçek olmadıktan sonra bitse ne olur ki)
    (phantom lady, 08.11.2007 17:18 ~ 17:19)
  9. en basit kelime anlamıyla alış-veriştir.
    (315263, 08.11.2007 17:42)
  10. vakit geçirmek için manita yapıldığında, işte böyle durumlarda aşkın otogara kadar sürmesi durumu.
    (anarsik kirmizi, 08.11.2007 17:52)
  11. ilişkinin anlamsızlığının ortaya net olarak çıktığı aşklardır (!) üniversitelerin ortamına bağlı olarak bu tür çiftlerin sayısı değişir. bence boş vakitleri doldurmak amaçlı birbirleriyle aşk (!) yaşayan bu çiftler o uzunca süre boyunca hep bir kişiye bağlı kalmamalıdır madem anlamsız bir şeyler yaşayacaksın bir kaç kişiyle yaşa, ortaya çeşit olsun.
    (kimulanbendenönceludmilladiyekayıtolan, 08.11.2007 22:08)
  12. bu bitişleri yaşayan insanların çoğu genellikle sevgi üzerinde değil " ihtiyaç üzerine" kurulmuş birlikteliklerdir. er kişi için cinsi dürtü, dişi kişisi için para ve/ya hava dürtüsü ön plandadır. bunlar üniversiteyi(hangi üni olduğu önemli değil) kazanmış "oh be kapağı attık" tipinde insanlar olsun. kızın aklında "yaa ben üniversiteli kız oldum artık şöyle geniş omuzlu uzun yeşil gözlü bi sevgilim olsun ihihi" gibi cümleler geçerken er kişisinin aklından da "ya üniversiteye geldik artık bi hatun kaldırıp yiyelim" gibisinden cümleler oluşur.loş bir bar ortamında veya dumanaltı topluluklarda; zaman ve mekan olayı bu iki kişiyi karşılaştırır, tanıştırır. kız hasret kaldığı "imaj" ve/ya "para" ya, adam da götürülecek (oha) taş bir kıza kavuşmuştur. bundan sonrası zaman faktörüne bağlıdır, kızın gözü başkasına kaymadıysa veya erkek yiyişmekten bıkmadıysa üniversite biter ve bu çiftimiz "artık yollarımız ayrıldı görüşemedik vs." diye kız adama ya da adam kıza tekmeyi basar. üniversitede artık ihtiyaçlar karşılanmıştır. erkek yiyişmiş, kız ise üniversitesinde havaya ve eğlenceye doymuştur. artık erkeğimiz doyuma ulaştığı için sevgili validesine veya samimi kız arkadaşlarına "eline erkek eli değimemiş bir bayan"(buyrun ikiyüzlülüğe) ararken, kızımız da karşısına çıkan edepli mevkili sakin sessiz ve iyi maaşlı efendi gencimize "ya işte şöyle şöyle oldu,aşk diye yanlış kişilere koştum, farkedememişim, hata ettim ama akıllandım (tadını aldım,doydum diyemiyorum,şimdi geleceğimi garantilemeliyim kusura kalma) diyerek kendini gözlerini dikmiş kedi yavrusuna sokmaya çalışır. bunlarla ilişkiye başlayan ve belki de evlenen zavallılar ise göz görmedikçe gönül katlanır diyerek kabullenmeye çalışır.sonuçta bu ilişkiler pragmatist olduğu için bu iki şahıs da zarar görmez, fakat hayatına devam edecekleri kişilere zarar verirler. yani aşkın bitişi değil, bitişten sonrası çevreye zarar verir.
    (spaindustrial, 09.11.2007 21:29 ~ 10.11.2007 00:11)
  13. o aşkın aşk olmadığını gösteren hadisedir. tamamen çıkar ilişkisi üstüne kurulmuş yalan ve dolanın kol gezdiği anlamsız bir durumdur. ilişkiyi yaşayanların her ikisi de aynı şekilde yaklaşmışsa ilişkiye bir problem yoktur. ancak iki taraftan biri farklı durumlar içindeyse eğer, yazıktır günahtır. kullanılmış olduğuna mı yansın geçen zaman mı yansın bilinmemektedir. yapılmaması gerekn 9 kusurlu hareketten biridir. bana göre aldatmaktan farkı yoktur. yapanlar uyarılmalı bu duruma maruz kalanlar bir şekilde uyarılmalıdır.

(bkz: trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım)
    (toomuchbetter, 09.11.2007 21:50)
  14. (bkz: mezara kadar değil otogara kadar)
    (horasco, 09.11.2007 22:02)