|
|
- genel olarak sahte arkadaşlıklar kategorisine giren arkadaşlık çeşididir.esasen mecburen birlikte ve her konuda rekabet içerisinde olan kişiler arasındaki bu gerekli olan kötünün iyisi birlikteliği okul bitinceye,bölünecek kira,paylaşılacak ders notu kalmayıncaya kadardır.dileyen aynı kavramı üniversite dostluğu başlığı altında irdeleyebilir ki başında sadece bir dönemi,bir periyodu ifade eden her ilişki çeşidi gibi kavramsal olarak aralarında bir farkları yoktur.yaşanan daha yoğun yaşanmıştır belki ,o kadar.
(bkz: asker arkadaşlığı)(bilal12, 10.02.2008 13:48 ~ 13:49)
- asla lise arkadaşlığı gibi olmayandır.
- (bkz: yurt arkadaşı)
(scout, 10.02.2008 14:10)
- hele bir de şehir dışında okuyorsanız, oturduğunuz-okuduğunuz şehir arası "yol arkadaşı" olmaktan öteye gidemeyen arkadaşlıktır. çabalarsınız arkadaşlarınızı normal hayatınıza katmaya ama olmaz bir türlü. vize-final döneminde samimiyet tavan yapsa, birlikte çok zaman geçirilse, hatta eğlenilse de, eve dönüldüğünde, herkes birbirini üniversitenin olduğu şehirde bırakır sanki.
(tatalu, 10.02.2008 14:12 ~ 14:12)
- daha üniversite sınavına hazılanırken abilerimiz,ablalarımız tarafından bahsedilen ilişki türü. zamanında bizlere"oğlum orada her türlü adam var" dendiğinde lisedeki toyluğumuzdan olacak ne demek istediklerini anlamamıştık. girince insan anlıyor.
ilk olarak her halta menfaati için yaklaşan tipler mevcut. hemde bayağı fazlalar. gözünüz korkmasın anlıyorsunuz zamanla bu modelleri. mesela sen ders notunu paylaşıyorsun adamla/kızla ama senin nota ihtiyacın olduğu zaman bahaneler,kemküm etmeler falan.
bir de bunlara ek olarak normalde muhabbetiniz olmadığı halde sınav döneminde yavşayan yavşaklarda yok değil.
kimileri de sürekli siyaset konuşur mesela. tamam herkesin bir dünya görüşü vardır,bunlar konuşulur kimi zaman ama sürekli olunca bayıyor adamı. gerçi bunları seven insanlarda mevcut. saygı duyuyoruz tabii ki.
en güzelini en sona bıraktım. bu gruptakiler her türlü derdinizi paylaştığınız aileden biri gibi olan arkadaşlarınızdır.zaten sayıları bir elin parmağından az olur genelde. günün her saati arayabilirsiniz,dertleşirsiniz. candırlar kısaca. insan bu arkadaşları ile zaten ömür boyu irtibatta olmak ister.
- (bkz: güldürmeyin beni)
(bkz: yok öyle bir şey)
(bkz: kandırmışlar seni)
(bkz: reca ederim bu bahsi kapatalım)
- üniversitede dost dediğin 3 kişiyi geçmez. gerisi ortamdır. ortam ise bir yerlere gitmek için dolgu malzemesi bir nedendir. asla dost olamaz. üniversitede arkadaşlıklar cidden de denildiği gibi bozuktur, ucuzdur, bayağıdır. genelde menfaat, çıkar ilişkilerine dayalıdır. dediğim gibi seninle bir çıkarı olmadığı halde takılan bir iki dost bulsanız yeter. kendinizi herkese sevdirmeye çalışmayın zira öyle bir şey olmaz. herkesle iyi geçinin yinede, çok güvenmemek şartıyla. dostlarınız size yeter.
- şahsen yaşadıklarımın bir özeti olarak şu cümleyi kurucam : keşke üniversitede hiç arkadaşım olmasaydı...
eğer üniversiteden iyi bir arkadaşlık bekliyorsanız yanılabiliyosunuz.çoğu zaman da keşke lisede olsaydım diyebilirsiniz.
lisede belkide ergenlikten olsa gerek düşünceler davranışlar olgunlaşmadığı için ne sizin yaptıklarınızı ne de karşı tarafın yaptıklarını çok ta umursamazsınız...fakat üniversitede aynı şey olunca işte bu insana baya koyuyor.lisede arkadaşlarınızla siyasi bir kavga etmezken üniversite arkadaşlarınızla çokca siyasi kavgalar edecek ve bu yüzden birçoğuyla küseceksiniz.
üniversiteye gitmek için can atan öğrenci : abi üniversiteye nasipse bu sene gidiyorum çok kız avlıycam çook.birsürü de arkadaşım olacak...
üniversiteyi bitirmiş olgun genç: abicim git gitmesine de arkadaş olayı tamamen yalan herkes birbiriyle çıkarları için konuşuyor...
üniversiteye gitmek için can atan öğrenci : tamam işte benim de arkadaşıktan kastım sadece birkaç kız tavlayıp dalgama bakmak.
üniversiteyi bitirmiş olgun genç: ha o zaman tam yerine gidiyosun...
tarzında cümleler bu terim için çokca kurulmuştur.
- sınav dönemlerinde yükselen his. fotokopici önünde rastlanır.
- ömür boyu dost kalacağınız insanları tanımaktır. üniversitede kurulan arkadaşlıklar kadar farklı ortamlara girilen, haddi hesabı olmayacak miktarda paralar yenen, rakı içmek uğruna okulu uzatacak kadar muhabbeti sevilen insaları bulmak üniversite dışında imkansıza yakındır.
|