ünite dergisi   

adana çık aradan

1. ilk okulda her ay farklı konuları işleyen sınıfına göre sosyal bilgiler, hayatbilgisi, matematik, beden eğitimi gibi hemen her dersi kapsayan özel mecmualardı bunlar. hala varmı bilmiyorum ama o zamanlar her yeni sayıda ayrı bir heyencanlanırdım. derginin sonunda bilmece oyun gibi kısımları olurdu ki alındığında en önce sonuna bakılırdı derginin sırf bu yüzden.
    (dr conners, 27.05.2005 03:11 ~ 26.06.2007 00:31)

2. (bkz: üner ünite dergisi)
    (nigra, 24.06.2007 23:59)
  3. özgün ünite dergisi vardı fakti zamanında şimdi ne oldu bilmiyorum ama 5 sene takip ettim. insan şimdi düşünüyor, onun yerine 5 sene fhm mi okusaydım acaba diye?

(bkz: hayvansın thisrock)
    (thisrock, 25.06.2007 00:01)
  4. sınıf öğretmenlerinin sınav yapmak yerine bu dergilerin verdiği hazır testlerin kolaylığından da yararlanmak için kullandıkları dergi sınıfı.
    (talen, 25.06.2007 00:05)
  5. her yeni sayısı tertemiz cillop gibi olurdu... tabii o okul çantalarında,gide gele yıpranır mahvolurdu,eski güzelliğinden esir kalmazdı... sonra eski sayı çöpe,yeni cillop gibi sayı tekrar çantaya... hepsinin kaderi aynıydı...
    (hypnotica girl, 25.06.2007 00:05)
  6. öğretmen yeni dergileri dağıtacağı zaman sınıfı bi heyecan kaplardı o zamanlar. ilk alındığında koklardım ben bunları, garip bi kokuydu kağıt-matbaa kokusu.. bilen hatırlar ne demek istediğimi.. sonra artan heyecanla sayfaları karıştırılır, okuma parçasındaki resime bakılırdı genellikle sarı saçlı kız veya kahverengi saçlı çocuk olurdu. o resimlerde konuya göre. arka sayfalasında bilmeceler.. özenle korunur ilk günler kırışmaması için dikkatlice konulup çıkartılır çantadan.. bir ay sonra yenisi alınır aynı heyecan yine..

güzelim yıllar.
    (üç harfli, 10.11.2008 21:50)