|
|
- ilk okulda her ay farklı konuları işleyen sınıfına göre sosyal bilgiler, hayatbilgisi, matematik, beden eğitimi gibi hemen her dersi kapsayan özel mecmualardı bunlar. hala varmı bilmiyorum ama o zamanlar her yeni sayıda ayrı bir heyencanlanırdım. derginin sonunda bilmece oyun gibi kısımları olurdu ki alındığında en önce sonuna bakılırdı derginin sırf bu yüzden.
- (bkz: üner ünite dergisi)
(nigra, 24.06.2007 23:59)
- özgün ünite dergisi vardı fakti zamanında şimdi ne oldu bilmiyorum ama 5 sene takip ettim. insan şimdi düşünüyor, onun yerine 5 sene fhm mi okusaydım acaba diye?
(bkz: hayvansın thisrock)
- sınıf öğretmenlerinin sınav yapmak yerine bu dergilerin verdiği hazır testlerin kolaylığından da yararlanmak için kullandıkları dergi sınıfı.
(talen, 25.06.2007 00:05)
- her yeni sayısı tertemiz cillop gibi olurdu... tabii o okul çantalarında,gide gele yıpranır mahvolurdu,eski güzelliğinden esir kalmazdı... sonra eski sayı çöpe,yeni cillop gibi sayı tekrar çantaya... hepsinin kaderi aynıydı...
- öğretmen yeni dergileri dağıtacağı zaman sınıfı bi heyecan kaplardı o zamanlar. ilk alındığında koklardım ben bunları, garip bi kokuydu kağıt-matbaa kokusu.. bilen hatırlar ne demek istediğimi.. sonra artan heyecanla sayfaları karıştırılır, okuma parçasındaki resime bakılırdı genellikle sarı saçlı kız veya kahverengi saçlı çocuk olurdu. o resimlerde konuya göre. arka sayfalasında bilmeceler.. özenle korunur ilk günler kırışmaması için dikkatlice konulup çıkartılır çantadan.. bir ay sonra yenisi alınır aynı heyecan yine..
güzelim yıllar.
|