|
|
- her seferinde samimi bir ümitle başlanan, ancak zaman zaman kaderin, bazen de sizin yaptıklarınız neticesinde biten, bitmeyen, bitemeyen ve çoklukla sizi öldürmeye çalışan bir aşk türüdür. bazen yaştır aradaki mesele. aranızdaki uçurumun adı yaştır, eğitimdir, bir efsane haline gelen ayrı dünyalar meselesidir, efendim ailelerdir, şunlardır, bunlardır. bazen bizzat sevgilinin kendisidir. sevmez sizi, istemez. önce sever, sonra sevmez olur. bitirir. siz bitiremezsiniz. kalın kafanız bitmesi gerektiğini de anlamaz. ümitsizlik her yanı sarmışken, sizin içinizde bir yer ümitsizliğin ne anlama geldiğini bilmez. yazık ki kalbiniz de o tuhaf yeri dinlemek eğilimi gösterir.
- değer verdiğiniz bir insanın kapılması durumunda sizi de üzen, hatta ümitsizliğe sokan aşk türü. ümitsizce aşık olan siz olmasanızda her şeyin en güzeline layık olduğunu düşündüğünüz kişinin o çok hakettiği mutluluğunun elinden alınması canınızı sıkar, bir şeyler yapmak için uğraşırsınız ama hiç te işe yaramaz sadece beklemekle yetinilir bir gün gelip kendi kendine o ümitsiz aşktan kurtulması için.
- telefonla sevdiğiniz bir kişiyi ararsınız ama her seferinde telesekreter çıkar. hiç bir zaman bıraktığınız mesajlara cevap alamazsınız... yılmazsınız,bir daha bir daha denersiniz ama sonuç hep aynıdır. evine gitmeye karar verirsiniz. tüm cesaretinizi toplayıp kapıyı çalarsınız... kapı dürbününde,içerideki ışığın söndüğünü görürsünüz... yapabileceğiniz tek şey,elinizdeki çiçekleri kapı eşiğine bırakıp oradan ayrılmak,ve aşkınızı kalbinize gömmektir...
- sürekli olacakmış fikrine kapılma ve her defasında hüsrana uğrama. yolda yürürken gördüğün her kişiyi ona benzetme huyu ve bu fikre daha da kapılarak yanında o varmış gibi davranma. bir çeşit davranış bozukluğu. artık hisler yavaş yavaş azaldığında da yapılanların pek de mantıklı görünmeyişi. "ümitsiz aşk" böyle bir şey.
(magician, 25.06.2007 19:40 ~ 02.07.2007 01:10)
- aşkı sevgisi ve kalbi taştan olanlara .başka birini bulanlara,umarım mesut olacaklara orhan babadan giden şarkı.
- vakt-i zamanında orhan gencebayla hayat bulmuş olan, şimdilerde de ayyuka tarafından pek güzel yorumlanmış şarkıdır.
ayyuka'dan dinledğimiz yorumu, sanki böyle geçmiş zamana ait, köhne bir bar köşesinde mütevazi bir grup tarafından icra edilmiş gibidir. öyle de bir klip çekseler pek güzel olur.
askimiz baslamadan
bitiverdi sevgilim
bir kasirga misali
geciverdi sevgilim
selamini kestin benden
cok gunaha giriyorsun
askimizi mahsere
birakalim diyorsun
askin da sevgin de kalbin de tastan
cok hata etmistik biz zaten bastan
silinsin bu askin hatiralari
gunah yazik
bize hayir yok bu asktan
yillardir bekliyorum
bir sevginin hasretini
bilseydim ayrilik var
verir miydim kalbimi
baska birini bulmussun
hayirli olsun sevgilim
en guzel mutlu gunler
senin olsun sevgilim
askin da sevgin de kalbin de tastan
cok hata etmistik biz zaten bastan
silinsin bu askin hatiralari
gunah yazik
bize hayir yok bu asktan(abozek, 24.05.2008 18:49 ~ 18:50)
- söz ve bestesi dr. alâeddin yavaşça'ya ait hicaz makamındaki bir şarkı vardı, onu hatırlatan hadisedir.
ümitsiz bir aşka düştüm, ağlarım ben hâlime
gönlüm kırık, bağrım yanık, hasretim ben yârime
senden ayrı yaşasam da hayât ölümdür bana
gönlüm kırık, bağrım yanık, hasretim ben yârime
- günün başlıkları arasında hoşlanılan kızın sevgili yapması ve ümitsiz aşk başlıklarını gördükten sonra acaba dedirten ve içimi kemirmeye başlayan düşünceler silsilesini başlatan başlıkların ikisinden biridir..
edit:aslında o kadar da umutsuz sayılmaz..
- aşk her daim ümidini de yanında taşır, ümit de aşkı..
ümidin büyüklüğüne göre bazen ferrari, bazen de el arabasıyla seyahat eder aşk. ama asla şikayet etmez, çünkü onu ne şekilde olursa olsun ayakta tutan ümittir.
- ümitsiz aşk yoktur sadece geçici sevgi vardır. eğer gerçekten "aşık" olarak birisini seversen,hislerin kalıcı ve gerçek ise eninde sonunda karşılık bulacaktır.bu yüzden ümitsiz aşk yoktur az sevgi vardır.
- ümitsizliğe rağmen besleyip büyüterek, yıllara yılları ekleyerek büyütüp, kocaman yaptığınız aşktır. birbirinize 15 dakika uzaklıkta olup, olumsuz şartlar ve küslükler yüzünden, elini rüyalarınızda tuttuğunuz aşktır. istediğiniz an dokunamadığınız, gözlerine bakamadığınız, başını onun omzuna değil, duvara dayayarak yaşadığınız aşktır.
unutmak için pekçok yol denediğiniz, onu görmemek için televizyonu açmaya korktuğunuz, sabahın köründe başka bir kanalı açınca karşınızda gördüğünüzde, canlı yayındaki cansız görüntüsüne muhtaç kaldığınız için canınızın çıkmasını istediğiniz aşktır.
telefonunuzda, cevapsız arama gördüğünüzde, avucunuzla ekranı kapatıp, yavaş yavaş parmaklarınızı kaydırarak, "ya o değilse?" diye korkuyla bakmaktır. onun numarasıysa eğer, sevinçten ağlamaktır. ümitsiz aşk, her gün onlarca küçük ümitler büyüttüğünüz, tek malzemesi ümitsizlik olan, bitmeyen, sönmeyen, geçmeyen, ölmeyen aşktır.
- karşısındaki ile genelde platonik ilişkiler yaşayan bünyelerin durumu olup daha katmerli versiyonunun yasak aşk olduğu durumdur.
- ayyuka adlı grubun aynı adlı albümlerindeki en başarılı , dinlenmesi eşe dosta en tavsiye edilesi parçası.
(fular, 02.08.2008 22:02)
- (bkz: umutsuz bir şarkı)
- tek taraflı aşktır. sonuna kadar acı verir.
|