tayyip erdoğan'nın 15.10.2005 söylediği cümle. taktir edersiniz ki yorumsuz. hatta cümlenin tamamınıda yazalım ki "cımbızla aldılar bir kısım bunlar hede hödö" denmesin.
komplo teoriside bu kadar su yüzüne çıkartılırmı dedirten durum. artık bizim milletimizi o kadar salak belledilerki, saman altından yürütmeye ne gerek var suyu, sel gibi taşsın gitsin dediler baktılar ses çıkaran yok. bu durum karşısında artık ülkem gençliği uykusundan uyanmalıdır ve ülkemizin etrafında dönen dolaplar karşsısında uyanık olup "hoop kardeşim sen napıyosun? babanın malınımı satıyosun?" diyebilmelidir...
ek: an itibariyle yani 14.04.2007 günü oluyor bu,uyandığını düşünmekteyim..
bir tayyeap lafı.
eğer atatürk yaşasaydı bütün bu söylenenleri üstüste koyar bir çukura atardı ardından bunları başa getiren kitleylede bu çukurun üstünü örterdi en üstünede ağaç dikerdi bende ağaca işerdim.
iyi niyetle söylenmiş bir sözdür. "ülkeme yabancı sermaye ve turist kazandırmaya, ülkemin imajını iyileştirmeye çalışıyorum" mesajı verilmek istenmektedir bu sözle. bu bakımdan ülkesini pazarlamakla mükellef olan sayın başbakanın başarısızlığını gözler önüne sermektedir.
- kemal abi, ülkenin maliyeti ne?
+ hemen bakıyorum... 500 bin şehit ama 250 bini boşa ölmüş biliyorsun çanakkale'de, kan, gözyaşı, küçük çocukların ekmek paraları, yaşlı kadınların dizlerindeki derman vs. vs., anlayacağın bedava gibi bir şey. bizim oğlan yumurta fabrikasına bile daha çok harcadı lan!
- yani kaça satsak kar ederiz?
+ peşin verirlerse üçe beşe bakma sat gitsin amına koyim!