belki ilginizi çeker
  1. · ülkücüler öcü değildir
  2. · ülkücü
  3. · yaran ülkücü hareket
gündem
  1. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  2. · beşiktaş
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · öğretmenler günü
  5. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  6. · giyotine yolladılar gitmedim
  7. · asla birlikte olunamayacak birine aşık olmak
  8. · evet efendim sepet efendim
  9. · giuseppe meazza

ülkücüye bok atmak  

1. dünyanın en yüzeysel adamlarının işidir.
    (bkz: işinize bakın kardeşim)
    (atlantis, 13.03.2007 14:39)
  2. boka bokla karşılık vermek gibi birşeydir.
    (bkz: işimdeyim gücümdeyim)
    (shade, 13.03.2007 14:52)
  3. (bkz: aferin)
    (atlantis, 13.03.2007 14:53 ~ 14:54)
  4. gereksiz bir eylemdir. çek-senet tahsilatı, linç, uyuşturucu ticareti, eğitimi engelleyip satır sallama işleriyle yeteri kadar boka batmışlardır. fazlası haram!
    (ozican, 13.03.2007 15:03)
  5. ülkücünün mevcut durumunda bir değişikliğe neden olmayan hadise. zira zaten boka batmıştır kendileri...
    (ekapus, 13.03.2007 15:03 ~ 15:04)
  6. itusozluk'te kısa zamanda seri eksi oy almanıza da sebep olan hadise. yazar profilini göstermesi açısından olumludur kanımca.
    (ekapus, 13.03.2007 15:25)
  7. yalnızca elinizi kirletmenize neden olan hadisedir.
    (ekapus, 15.03.2007 10:19)
  8. bok atmak deyince karalamak ya da iftira atmak falan anlaşılır burdan hareketle şimdi aslında bu ülkücü arkadaşlar gayet mülayim işinde gücünde adamlar da işte onlarla kafayı bozmuş tipler var -solcular- bu sessiz sakin kendi halinde ki adamlara bulaşıyolar gibi bi durum mu anlaşılmalı..eğer söylenmek istenen buysa ben buna gülerim derim bi de bi tarihe bakın bakalım yakın tarihe hem de neler yapmış bu ülkücü arkadaşlar, aha gominist diye kendisinden azcık da olsa farklı olanı susturmaya çalışmamış mı ? ya da maraş katliamını çorum katliamını kimler yapmış hadi onları geçtik susurlukta ki meşhur kazada neler çıktı, en basitinden okullardaki satırlı silahlı saldırıları düzenleyenler kim ya da en basit olarak yoğunlarsa biraz okullarda uzun saçlı erkeklerin saçlarını zorla kestiren küpe takıyor diye kız arkadaşının yanında döven kim?? bunlar daha da çoğaltılabilir bu konuda hiç malzeme sıkıntısı çektirmez bu kişicanlar huyları değil??
    (eleanor, 19.03.2007 21:57)
  9. ülkemizde bu topluluğun üyesi olanlar ekseriyetle bir takım kör bilgilerle donatılmış, toplumsal olaylara kendi at gözlüklerinden bakan ve fikirleri kendisiyle uyuşmayanlara karşı yılardan beri süregelen sindirme ve hatta katletme politikası güttükleri için gayet normal bi tepki olmakla birlikte ağzımızı kirletmeye değmez diyorum ve bu bahsi kapıyorum.
    (vanguard, 19.03.2007 22:55)
  10. nazım kültür evine takılan her adama hayran olmakla aynı yüzeyselliktedir zannımca.

ne demiş düşünür, bu da dahil her genelleme insanın g.tünde patlar
    (hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz, 19.03.2007 23:04 ~ 21.03.2007 20:53)
  11. gereksiz eylemdir.öyle ülkücüler vardır ki,cindir bunlar,genel profile uymazlar ve gerçekten okuyup,araştırıp bu yolu seçmişlerdir.oturup masabaşı-siyaseti yapmak çok zevklidir,damardan girip sigara yaktırırlar.

fakat öyleleri vardır ki(bu genel profil oluyor) reisi "kurtuluş savaşı kaç yıl sürmüştür" diye sorduğunda 7 diyebilmektedir.devamında "19 mayıs senin için ne ifade ediyor" şeklindeki bir soruya da aynı kişi sessiz kalarak bizleri şaşırtmıştır.

g.tünden atma diyenlere şöyle bir açıklama yapmaya çalışayım;bir zamanlar merak ettiğimden gitmiş ve legale regal(ciddiyim) diyebilen kişilerin yüksek mevkiilerde(eğitim masası başkanlığı) olduğunu görünce kaçarak uzaklaşmıştım.en yukarıda verdiğim örneğin sahibi de ocaklarda yer almayan yakın bir arkadaşımdır.
    (ramyth, 19.03.2007 23:11)
  12. başka işim gücüm yok sizinle uğraşacağım, dedirten durum akabinde şunuda söylemek lazım zaten atmaya gerek yok!!!
    (bkz: görünen köy kılavuz istemez)
    (seqtomik, 20.03.2007 00:00 ~ 00:02)
  13. (never walk alone, 20.03.2007 00:05)
  14. bok atmak değildir esasında, muhtemelen gayet mantıklı, düzgün tümcelerle birşeyler anlatmaya çalışmaktır da karşıdaki kavrayamadığı için olsa gerek, en kolay kaçış, söylenenlerin bok atmak olduğunu savunmaktır. (bkz: boş)
    (why georgia, 20.03.2007 00:43)
  15. (wondrous, 20.03.2007 12:21)
  16. ülkemizdeki takıntı siyastin versiyonlarından bir çeşittir.
    (ekosöz, 20.03.2007 12:44)
  17. (atlantis, 20.03.2007 13:32 ~ 13:43)
  18. (baktım ki konuşmadan olmuyor, konuşayım dedim.)

şimdi bok atmak iyi bir olay değil gibi konuya bakıyorsanız size gülerim. ülkücülük nedir, diye sorar ve ardından yine gülerim. sonra "bana ülküyü tanımla!" diye emir kipi içeren bir cümle ile ters köşe yapar, yine gülerim.
    dibace cümle, netice gülmece.

ülkücülerin bir ülküsü olduğuna inanan bir insan değilim. bu yüzden önyargılıyım işte. ben bu ülkedeki tüm ülkücülereden nefret ediyorum. ben bu ülkede başbuğ dedikleri adamın ne halt olduğunu bilmeyen köksüz dingabakların alayından tiksiniyorum. ben bu ülkede mustafa yıldızdoğan gibi bir insanı sanatçı ilân edenlerin, onun "biz bu hallere düşecek adammıydık" isminde bir albüm yaptığını bilmediklerini duyumsayınca tekrar nefret ediyorum. türkçülük hamilerinin türkçe dersi almamış birisi kadar bile ana dilinden ayrıksı durduğunu anımsayınca bir kez daha nefret ediyorum.

bu ülkenin genç kızlarını sahiplenerek, bu ülkenin genç kızlarının basenlerini düşleyerek, bu ülkenin genç erkeklerini beyzbol sopalarıyla döverek, bu ülkenin esnafını haraca bağlayarak, bu ülkenin insanlarına amerikan özentisi faşizm uygulama hakkını kendinde bularak, bu ülkenin şehitleri üzerinden siyasi propaganda yapmaktan bıkmadan varlığını idame ettirerek, bu ülke için sadece kendilerinin öleceğini sanarak baki kalacaklarını sanan şu kakalakların hepsinden tiksiniyorum.

kirlenmek güzeldir diyen reklam filmlerini boşversene. sadece temizler kirlenir.
    (ada blake, 20.03.2007 13:46)
  19. beni derin meraklara sürükleyen acaip bir olaydır.

naçizane merakım da şudur: "bu iş çok gereksizdir, ülkücüler aslında iyidir, güzeldir, candır, canandır, bik bik bik..." şeklinde yorum yapanlar acaba bu yorumlarını neye dayandırarak yaparlar. mesela şöyle bir şey olabilir mi: okullarında çok güzel işler yapan ülkücüler vardır, ama kökü dışarıda, bölücü, moskof köpekleri, tip tip tipsizler allahsız komünistler bu adamların yaptığı işi çekemeyip ağzından salyalar saça saça "yav bırak yaaavvv, ülkücü işte bunlar, yaptıkları işten hayır gelmez ki" gibi yorumlarda bulunarak bok mu atıyorlarmış?

böyle bir iddiada olanlar o halde güzel işler kavramını açsınlar. mesela ülkücüler ırak'a asker gönderilmesinin karşısına mı dikilmişler? hayır, aksine orada savaş olsun, evler yıkılsın, yeni binalara ihtiyaç olsun biz de ihale kapalım diye düşünerek inşaat şirketleri kurmuşlar. şimdi yeşil dolarlar karşılığında ırak'ı yeniden yapılandırıyorlar. peki köpek gibi çalıştırılıp da maaş ödenmeyen işçinin arkasında mı durmuşlar? hayır, aksine bu işçi hakkını aramaya kalkıştığında karşısına dikilip üzerine saldırmışlar. bunun yanı sıra gitmişler, maraş'ta sinemada bomba patlatıp "komünist alevi kürtler bizi öldürecek, onlardan önce davranalım" deyip 300'den fazla insanı sırf alevi oldukları için öldürmüşler. sonra da ne olmuş? süleyman demirel'in başbakanlığı garantilenmiş. demirel o gece dansöz oynatıp bunu kutlamış. gitmişler atatürk'ün evine bomba koyup "amına kodumun gavur rum piç orospu çocukları siktiklerim koydu" deyip iki gün boyunca türkiye'de gördükleri her rum'u öldürmüşler, evlerini dükkanlarını yağmalamışlar, tecavüz etmişler...

bunları anlatmak eğer o güzel tabirle "bok atmak"sa ve benim "takıntılarım"sa, bu halimden çok memnunum. daha anlatılacak çok şey var, ama bir yerden sonra bunların tamamı gereksiz kaçıyor. tek bir şey söyleyeyim, bu girinin yazarı lübnan'a asker gönderilmesine karşı okulunda bildiri dağıtırkan bok attığı ülkücüler tarafından bıçaklanmaya çalışılmıştır. atılan bokların intikamı olduğuna inanmıyorum. ama öyleyse de bunun için yanlış zaman seçmişlerdir. yoksa ülkücüler vatanının ve milletinin refahını ve rahatını düşünen adamlar değiller midir? bunu savuşturmasına rağmen, aynı anda okulunun farklı bir köşesinde başka iki arkadaşının bok attıkları ülkücülerden aldıkları satır darbeleri nedeniyle hasstaneye kaldırıldığını öğrenmiş ve bu işleri yapan teröristler hakkında bir şeyler yapılabilmesi için rektörlüğe koşmuştur. sonrası da zaten bu olayların tekrar ettiği her alanda bilinen süreç: "biz tutanağı fakültesine yolladık, soruşturma açarlar herhalde", "rektör yardımcısı talimat vereden biz kimseyi gözaltına alamayız", "rektör şu an yurtdışında, ya gelip de 'nasıl benim öğrencimi hapse atarsınız' derse?"...

şu meşhur "ülkücüler aslında vatanının milletinin rahatı için uğraşan kişilerdir, sizin gördükleriniz aslında ülkücü falan değil aksine ülkücülerin de sevmediği tiplerdir" şiarını bayrak edinenler, lütfen bana ülkü ocakları istanbul sorumlularından birinin (adını burada vermem hukuken sakıncalı olabilir) okulda her yanımdan geçerken "ananızı sikiceez sizin, hepiniz bundan geçiceksiniz" diyerek satırını göstermesine rağmen nasıl olup da hala aynı konumda görevine devam edebildiğini açıklasın. onu yapması zor olacaksa eğer, daha kolay bir ricam da var. bana bir tanecik provokasyonlara karışmamış, her kürtten nefret etmeyen, devleti dolandırmamış, mafyatik ilişkiler içerisine girmemiş, "vurun kürtlere, bütün servetim sizindir" dememiş ülkücü göstersinler. göstersinler ki, ben de bok atma takıntılarımdan vaz geçeyim.

konu ile ilgili olarak:
    (bkz: ülkücü/@821173)
    (bkz: mhp/@1114218)
    (bkz: kurtlar vadisi terör/@1064316)
    (bkz: hiç gitmediğin okulda adına soruşturma açılması/@1253637)

ve en sevdiğim:
    (bkz: ülkücü yemini/@1270121)
    (chaghdash, 20.03.2007 13:48 ~ 14:45)
  20. siyasetin s'sinden anlamamak demektir.

ülkücüleri eleştirebilirsiniz, ancak bok atamazsınız, tıpkı bir ülkücünün bir komüniste, bir solcuya bok atamayacağı gibi... ülkücüyü eleştirirsiniz; savunduğu görüşü eleştirirsiniz, savunduğu şeylerde varsa yanlışlar onlara muhalefet edersiniz, ancak; kumaş pantolun, beyaz çorap edebiyatına girerseniz bu o ideolojiyi eleştirmek değildir. keza; bu ülkücü birinin veya ülkücü olduğunu iddia eden birinin sırf marjinal olma adına yıkanmayan, iç çamaşırı giymeyen, saçı sakalına karışmış olan, küpe takan sol görüşlü birini düşüncesi bazında değil de, saçıyla, sakalıyla eleştirmesi gibi komik ve abesle iştigal bir durumdur. türkiye'de gerçek anlamda ülkücü sayısı inanılmayacak derecede düşüktür. ülkücü olduğunu iddia eden pekçok kişi; ülkücülük ne demektir, ne gibi amaçları vardır, hangi ideolojiyi takip eder bilmemektedir. bu türkiye'nin siyasal düzeninde bulunan boşluğun da verdiği bir takım imtiyazlarla, ülkücü olduğunu iddia eden kişilerin yasa dışı yollara başvurması ülkücülük olarak ifade edilen düşünce akımının problemi değildir. bu o ideolojiyi takip ettiğini iddia eden ancak kendi kişisel çıkarları adına işler yapanların problemidir. ülkücülük olarak ifade edilen siyasal ideoloji hiçbir zaman, tak silahı beline, mafya ol, yeraltına in, çek-senet tahsil et, demez...

siyasal perspektifte ülkücü ideolojinin yanlışları vardır ve o ideoloji bu yanlışlarından ötürü eleştirilebilir. eğer siz, ülkücü olduğunu iddia edip, vatansever olduğunu iddia edip yeraltında işler yapan kişilerin üzerinden veya beyaz çorap giyen birini giyiminden ötürü eleştirirseniz, sizin düşünce anlayışınız da o eleştirdiğiniz kişinin bakış açısı kadar küçüktür... türkiye'de mafya olarak tabir edilen yasa dışı eylemlerde bulunan örgütlerin birçoğu milliyetçi damardan beslenmekte midir? evet beslenmektedir... çünkü milletimiz vatan, millet, din konularında oldukça hassastır ve bu kişiler yaptıkları yasa dışı eylemleri vatan, millet, din temeli üzerine oturttuklarında kamuoyunda yaptıkları eylemlerin meşru görünmesini sağlarlar... milliyetçi damardan beslenmeyen mafya da doğudaki aşiretlerin ta kendisidir veya doğudaki aşiretlerin şemsiyesi altındadır. birçok mafya elemanı veya mafyanın başındaki bulunan kişi doğu kökenlidir. peki, türkiye'deki kürt asıllı türk vatandaşlarımızın kaçı ülkücüdür? o zaman mafyayı "ülkücü" temelde oluşturulan yasa dışı örgütler olarak algılamak, oldukça sığ bir düşüncenin ürünüdür...

sonuç olarak ülkücülük akımına, "bok atmak" siyaset yapmamak, yapamamaktır. ülkücülüğü eleştirirsiniz, ideolojik açıdan eleştirirsiniz ancak mafya, beyaz çorap, faşizm gibi basit kelimelerle eleştiremezsiniz... türkiye'de ülkücü olduğunu iddia eden ancak ülkücülüğün ü'sünden anlamayan faşist biri ne kadar faşistse, hrant dink'in ermeni olduğu için öldürüldüğünü zannedip, "hepimiz ermeniyiz" diyen ve demokrasi solganı atıp, "türküm" demeyi faşist bir söylem olarak gören ve "kürdüm" diyen kişi de o kadar faşisttir.

ülkücülüğe bok atamazsınız tıpkı, komünizme, sosyalizme bok atamayacağınız gibi...
    (paleface, 20.03.2007 14:30 ~ 15:04)
  21. bokun üstüne bok yapmak adetlerimize uymaz; ayıptır.. atmayın ülkücüye bok..
    (stokman, 20.06.2007 22:49)
  22. solcuya bok atmaktan farksız durumdur. zira kişilerin akıllı olup bölücü durumlara kendini kaptırmaması ve bu tür siyasi görüşlere bok atmak yerine kendi insanına düşman olmadan görüşleri olumlu yada olumsuz değerlendirilmesi gerekir.
    (magdelena, 20.06.2007 23:01)
  23. efendim yanlış bir harekettir.şimdiye kadar hiç bir zararını görmediğimiz boka böylesine bir aşağılamada bulunmak yakışık almaz.
    (bassmania, 20.06.2007 23:29)
  24. ülkücüden kasıt mafyacılık oynayanlar ise bok atanı içinden çıkılmaz durumlara sokar. ortamdaki boku çoğaltmanın hiç gereği yoktur, zira yeterince kirlenmiştir ortalık. kimse elini boka bulamasındır. yoksa mafyacılık oyununda ebe olmanız kaçınılmazdır. sonuç olarak bok atanın kendisine zarar vermesinden başka bir boka yaramaz.
    (negatif, 30.07.2007 04:53)
  25. gereksiz bir eylemdir çünkü ülkücüye bok atmasanızda o bir şekilde boka bulaşır.
    (mundar, 31.10.2009 19:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil