belki ilginizi çeker
  1. · bana sağcılar cinayet işliyor dedirtemezsiniz
  2. · böcürt
  3. · tık tık kim o öcü ankaragücü
  4. · asım ın neslinden
  5. · ülkücüler öcü değildir
gündem
  1. · cehennemin girişinde yazan söz
  2. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  3. · disko kralı
  4. · fotoğraf makinası olmayan japon
  5. · aşk ı memnu
  6. · ezel
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · sheer heart attack
  9. · sevgiliyi bodrum a uğurlamak

ülkücüler öcü değildir  

sayfa  / 2
  1. komünist, dinci diğer siyasi görüşlüler gibi, milliyetçilik görüşünü abartılı şekilde yaşayan insanlardır ancak çevrelerinde gayet normal insanlardır yani bu kişiler her karşıt görüşlüyü dövmezler, ülkücüler komünistlerle karşıtken dinci kesimle muhafazakar açıdan ortak görüşlere sahiptirler. hepsi silah, bıçak taşımazlar ancak zamanında ülkü ocakları gerçekten mafyalaşmaya başlamıştır ancak devlet bahçelinin çabasıyla günümüzde çete kişiliğinden çok siyasi bir kurum görünümünü geri kazanmıştır.
    (uur, 30.12.2005 20:19 ~ 20:43)
  2. her toplulukta olduğu gibi ülkücüler içinde de vardır çürük elmalar.ama bu içlerindeki iyi insanları zan altında bırakma hakkını kimseye vermez.
    ayrıca kimseye zorla kendi fikrini kabul ettirme gibi bir çabaları yoktur,kendileri yeter kendilerine.yanlız şu da bir gerçek karşısına geçip stalin,marx,mozaik şeklinde bik bik konuşan insanlara hak ettiklerini vermekten de çekinmezler.son olarak ısrarla (bkz: ne mozaiği ulan mermer mermer)
    (coyote, 30.12.2005 21:05)
  3. keşke öcü olsalardı,dedirten ,cümlecik.
    (hera, 30.12.2005 22:49)
  4. ülkücüler öcü değildir böcürttür demek ki doğru bir önermedir.
    (gelecegim, 30.12.2005 23:00)
  5. böyle bir açıklama yapma zarureti hissedilmişse bir grup insan için durup düşünmek lazım.neden, niye öcü diye nitelendirilegelmişler.hem zamane gençliği polat alemdar hayranı kesilmişken kimin öcü kimin casper olduğunu düşünmek kime ne kazandırır onu düşünmek lazım.
    (elalem, 30.12.2005 23:39 ~ 23:39)
  6. hiç bi zaman gitmediğim ve görüşlerini benimsemediğim bi kuruma bağlı insanlardır.ama temel mesele eğer milliyetçilik ya da faşistlikse bütün bu günahı ülkücülere yüklemek sadece yaşam tarzı ya da sosyal statü kaynaklı olup hiç bi siyasi tutarlılığı yoktur.birileri kurtlar vadisi izleyip aşşağı sarkan bıyık bırakıyo diye kötüyse o zaman başkaları için sizde top sakal bırakıp metalika dinlediğiniz için kötü olursunuz.siyasi olaraksa esasen aralarında hiç bi fark bulunmayan hatta yeri gelince daha bunları taksimde sallandıracan insanı olan harbi faşistlerin iki de bir ülkücülere bok atıp kendi sahte sol yanlarını cilalamaları sadece beni güldürüyor.her gördüğü esmer kot giymemiş adama kırolar geldi istanbul bozuldu deyip faşizmin anlamını bilmeden ona buna faşist deyip he he ne güzel lan ülkücülere bok attım solcu oldum triplerindeki zavallılar ancak kendi masturbasyonlarını yaparlar.selpak kullanmaları oraya buraya bulaştırmamaları kendi içlerine atıp geceleri odada tekken bu masalları yüksek sesle tekrarlayıp sahte antifaşist tutumları takınmaları şiddetle tavsiye edilir.
    (suspect, 31.12.2005 00:06 ~ 00:18)
  7. kimlik arayışı içinde olanların ne olmadıklarını anlatan cümledir. sıçanlar da öcü değildir ama aniden karşımıza çıkınca zaman zaman korkuyoruz; ellerinde satırlarla dolaşanlardan da.
    (compasino, 31.12.2005 13:17 ~ 13:19)
  8. ülkücüler öcü değildir efendim,buarada 70 milyon sayfa da olsa, bazılarımız normal hayattaki ezikliklerini burada kinlerini kusarak gidermeye çalışsa da bu böyledir.

kurtlar vadisi izleyip,oha ne karizma bu polat ben de ülkücü olacam,dayı takılacam diye ortaya atılan gençleri referans alırsanız,tabii ki öcüdür o zaman..veya kulaktan dolma bilgilerle burada insanları zan altında bırakarak şu güzel ortamı bozmaktır, kolay olan.

muhakkak yanınızda,yönünüzde tanıdığınız bir ülkücü vardır hatta belki arkadaşınızdır.burada yazılanları ona da söyleyin ne olur.verdiği tepkiyi görün,kimse kimseyi yemez şu günde sağ sol muhabbetleri geride kaldı.ama normal hayatta ve sözlükte karşı koyulmaz bir düşmanlık var,nedir yani suç mudur ülkücü olmak, bu kadar hassas,zamanında çok canlar yakmış olayları tekrar kaşımak?

son olarak şunu söyleyim bıçakla satırla dolaşmayı ülkücülükle bağdaştırmak ne kadar doğrudur? bu insanlar da dışarı çıkarlar,eğlenirler, muhabbet ederler,kot pantolon giyerler (!) ,yaşarlar yani diğerleri gibi.zorla insanları kalıplara sokmanın anlamı nedir?
    (coyote, 31.12.2005 14:23 ~ 14:24)
  9. ülkücülere öcü,kıro,maganda veya her türlü kötü sıfatı yakıştırmak günlük hayatımızda,sözlükte olduğu gibi kolay olmamaktadır.olabilir,yani hata yapılıp da bunlar söylenirse, karşısındaki insan doğal olarak kendini ve düşüncesini savunmaya geçer.bu yeterli olmadığında,sonuçlarına katlanmak durumundadır.

öyle de olmuştur zaten lisede veya orta okulda gençliğinin verdiği kendini bilmezlikle sınıfa grup yorum kasetleri getirmiştir ve sınıftaki teybe takarak dinletmiştir herkese.yaptığının doğru olmadığı söylendiğinde de hakaret etmeye başlamıştır.kendisi daha sonra hastanede bir iki gün geçirmiştir.peki bu doğru mudur,değildir ama kimse kimseye hakaret etme hakkına sahip değildir.sonunda özür dilemiştir belki ama nafiledir.

bu gibi örnekler çoğaltılabilir..bunun sonucunda oluşan eziklik ise yıllar sonra itü sözlükte, ülkücüler öcü değildir veya mhp gibi başlıklarda vücut bulur.
    (coyote, 31.12.2005 14:56 ~ 14:57)
  10. buna inanan buna da inandı: (bkz: bana sağcılar cinayet işliyor dedirtemezsiniz)
    (tembel, 31.12.2005 15:15)
  11. (kurabiye, 31.12.2005 15:28)
  12. kesinlikle katıldığım önerme. ülkücüler öcü değildir. sınıf arkadaşları grup yorum dinledi diye 'insan' gibi tartışmak yerine onu hastanelik edebilirler ama onlar öcü değillerdir. eziklik zaten dayak yemektir. onlar asla kıro, maganda falan değildir ama uzun saçlı olduğunuz için veya sevmedikleri bi müziği dinlediğiniz için sizi hastanelik edebilirler, öldürebilirler((bkz: satır))...tehdit de ederler. ama asla öcü değiller. onlara öcü demek öcülere hakarettir.
    (kusmuk, 01.01.2006 01:21)
  13. öcü olmadıklarına lafı yoktur kimselerin. lakin kafaları sürekli tokuşmaktan taşlaşmış, yozlaşmıştır.
    (apoptosis, 01.01.2006 15:25)
  14. evet bir toplumsal cinnet vakası daha...
    bu konu da son üç gündür yazmakla yazmamak arasında gidip geliyordum. isteğim tereddüdüme galebe çaldı.
    evet aslında bundan sonra kuracağım cümleler ilk cümlemin muhtevasında farklı olamayacak. sadece demek istediklerimi biraz açacağım. cinnet dedim çünkü saldırılar ancak bir cinnet vakasında rastlanacak kadar bilinçsiz ve temelsiz. kimse genelleme yapmaktan yahut da yaptığı teşbihin amacını aşmasından çekinmiyor. meğer ne kadar kurtluymuşuz. her gece annelerimiz tarafından "uyu yoksa seni börte çine'ye veririm" diye uyutulmuşuz. oyuncak dolabımız içinde dişlerini gıcırdatan ve bizi parçalamak için odadaki ışığın sönmesini bekleyen bozkurtlar varmış.
    yorumlara bakıyorum "köpeksiniz siz" diyerek işin içinden çıkanlar bile varken insanlar düşünce üretmeyen ülkücülerden bahsediyor. insafın kaf dağından ötelere kaçtığı memleketimde lümpenleşmenin her iki düşünce kanadı için de en büyük problem olduğu unutuluyor. düşünce kısırlığı ülkücü harekette olduğu kadar sol hareketlerin bünyesinde de yok mu ve daha kötüsü apolitik gençlik yığınlarının fikri seviyesi ne kadar ki onlara öcü demek gerekmemekte? bu zaten önemli değil çünkü fikir bazında sekteye uğrayan her fraksiyon öcü veya bir başka yazarın dediği gibi potansiyel katil değildir. ülkücü hareketin derin bir tarihsel geçmişi vardır. bu geçmiş vani mehmet efendiden türk ocağı kökenli münevverlere, erol güngör'den arvasi'ye kadar geniş bir yelpazede bulunan pek çok fikir adamını da kapsar. bu yüzden kimse ama kimse ülkücü hareketi kültürsüzlükle suçlayamaz; hele ki bu insanlar yükselen konjonktürel milliyetçilikten faydalanmak için komintern taktikalı propaganda yöntemlerini terk edip bizim kadim milli argümanlarımıza sarılmışken buna teşebbüs dahi etmemeliler. aksi takdir de komik olmaktan öteye geçemezler. ayrıca bilinçli ülkücülerin hiç birisi şu an mafialaşma sürecindeki teşkilatları ve ülkücülükten bihaber yöneticileri tasvip etmemektedirler. sizler eğer ki bu kötü durumlardan rahatsızlık duyan insanları değil davayı ekmek kapısı haline getiren ve illegalitenin kucağına oturan adamları ülkücü hareketin temsilcisi olarak kabul ederseniz samimiyetinizi de peşinen yitirirsiniz.
    bir de dil mevzuu var. ortam çocuğu ağzıyla konuşan pek çok yazar tutup ülkücü hareketi dili yanlış kullanmakla suçlamış. bu suçlamayı yaparken bile kullandıkları tikky ortam lehçesinden vazgeçmeyerek "süper nesiller" gibi ucube terkipler kullananlar da var. bu konuda "dinime dahl eden bari müselman olsa demekten" başka çözüm yoktur.
    bir grup arkadaş daha var ki onları da yukarıdakilerden ayırmamak lazım. onlar da "bunlar kafa tokuşturuyorlar; ondan kafaları çalışmıyor." gibi derinliğiyle beni benden alan tesbitler yapıyorlar. bu latife düşkünü insanlara espri yeteneğinin en iyi zeka turnusollarından biri olduğunu hatırlatmaktan başka yorum gerektiğini düşünmüyorum.
    bir de şunu söylemek gerekir ki bir insanın öcü olmaması melek olduğu anlamına gelmez veya şeytan olmaması aziz olduğu anlamına gelmez. ülkücü hareket de diğer siyasi gruplar gibi insanlardan oluşmuştur. bu yüzden bizim "biz öcü değiliz" iddiamız hiç günah işlemediğimiz anlamına gelmyeceği gibi bu hareketin içinde adı suça bulaşmış insan yoktur demek değildir. bu yüzden "arkadaşımı şöyle dövdüler; böyle kafamıza kafamıza vurdular." tarzı ifadelerin mensubu, kayıtlı üyesi ve sempatizanlarıyla sayıları milyonlara varan bir hareketi suçlamak da kullanılmasını fazlasıyla çocukça buluyorum. kendisi veya bir yakını sırf ülkücü olduğu için dövülen insanların yekünü de kallavi bir sayı ifade eder. bu insanların tutup da komünist avına çıkmaları en az ilk hareket kadar gereksizdir. biz on iki eylül öncesinde ve on iki eylül döneminde beş bin şehit vermiş bir hareket olarak bunca insanın ölümünü dahi başa kakacak bir mevzu olarak görmez ve intikam çığlıkları atmazken böyle suçlamalarla karşılaşmak bana en hafif ifadeyle insafsızca geliyor.
    işi reyting kavgasına döküp "haydi bastırın; bana destek verin" diye naralar atanlar da var üstelik bunlar faşizm kavramının gerek etimolojik gerekse tarihsel kökenini incelemeden -belki de inceleyerek ve tarihsel gerçekliği takmadan yapıyorlardır. bilemiyorum- ülkücü hareketi faşistlikle yaftalayıp, kendilerini de eş durumundan anti faşist hareket konumunu terfi ettiriyorlar. bu faşizm ve ülkücü hareket konusunu daha sonra uzun uzun inceleyeceğimden dolayı kendilerini şimdilik allah'a havale etmekle yetiniyorum.
    biliyorum uzun oldu ama ne diyor yunus emre:"bre yunus sana söyleme derler/ ya ben öleyim mi söylemeyince?"
    (albiz, 01.01.2006 16:48 ~ 02.01.2006 23:50)
  15. ülkücüler öcü değildir,öcüler hayali yaratıklardır sizi korkutabilir ama kesici alet kullanmakta ülkücüler kadar ehil değillerdir
    öcüler satırı,baltayı nasıl tutacagını bilmez ama ülkücüler klan halinde hamile kadınları 1978 de oldugu gibi doğrayabilirler,bombalı paketleri yurdun muhtelif yerlerine gönderebilirler.
    öcülerin şuana kadar ptt de adamları olmadığını varsayarsak ülkücüler gercekten öcü değillerdir
    ayrıca aaa öcü geliyor diye korkutulur cocuklar,burada öcü tekil şahıstır ama ülkücü hiçbir zaman tek gelmez hep coğul eki ile gelir,
    öcü paranoyak değildir herhangi bir konuda türklük elden gidiyor diye sacmalamaz ya da denizden hac cıkaran hristiyana saygılıdır ama ülkücüler 500 yıl sonra bile tarihi algılamakta zorluk ceker veya kus gribi kisvesi altında ülkeyi bölecekler diye basın acıklaması yapabilir
    dipnot:ülkücüler gercekten öcü değildir.
    (kısaaralıklarlalustral, 07.01.2006 23:17 ~ 12.01.2006 14:26)
  16. kabul edilebilir önerme. sonuç olarak bir hayal kahramanıyla hayatın bir gerçeği karşılaştırılmakta. (bkz: öcü) (bkz: ülkücü) ülkücüler insandır. bu da kabul edilebilir. düşüncelerini nispeten akl-ı selim bir şekilde açıklayıp tartışabilen ülkücü arkadaşlarım da vardır. illa ki hepsi eli satırlı katiller değildir. ama ülkücülerdeki bu eli satırlı katil olma potansiyelini bir açıklasanız be ülkücü arkadaşlarım. ülkü ocaklarınızda bu kadar odunun işi ne bunu bir açıklasanız. bizim köşe başındaki itler kızkardeşime laf atıp siklerini kaşıya kaşıya nasıl oluyor da ülkü ocağına girip çıkıyor bir deseniz. ülkücülük ne zamandan beri kapitalizmemperyalizm faşizm gibi kavramlar üzerinden konuşmaya başladı? yıllarca kapitalist güçlerin maşası olarak çalışmış bir parti ve onun sempatizanları (bkz: mhp) (bkz: ülkü ocakları) ne zamandan beri kahrolsun emperyalizm der oldu. kapitalizmi ne sanıyorlar bir açıklasa bana benim değerli ülkücü entellektüeli arkadaşlarım çok mutlu olacağım. kapitalist bir devletin tek savunucusu olduğunu söyleyen ülkücü arkadaşlarımız bir anlatsa be keşke kapitalizme nasıl düşman olunuyormuş. öğrensek.
    (ford prefect, 21.04.2006 09:17 ~ 09:19)
  17. hani sınıf ayrımı yapmıyorduk hani ırkçılık yanlıştı görüyorum ki hepimizin içinde biraz ırkçılık var ne yazık ki.ülkücüler sonuç itibariyle insandır(her ne kadar yaptıklarının bir çoğu insanca olmasa da) ama biz onların ne olduklarını nasıl olduklarını insan olduklarını unutup eleştiriyor ve tartışıyorsak biz de ırkçılık yapıyoruz demektir.olaylara tek taraftan bakıyor, objektif değerlendirmeler yapamıyoruz demektir.aynı zamanda, nasıl kürtler öcü değillerse, pkk denen lanet yüzünden hepsine karşı tavır almamız anlamsızsa ülkücülerinde içlerinden çıkan hıyar ve dangalaklar yüzünden ,içlerinden çıkabilecek düzgün adamları umursamaz tavır almanın,hiç bir şekilde onları dinlememenin yanlış olacağını bilmeliyiz ve insanları böyle sınıflandırma çabasından hemen kurtulmalıyız artık diye düşündürtmüştür.
    (sirseri, 31.01.2007 15:18)
  18. ülkücü nedir ki öcü olsun diye serzenişte bulunmama neden olan laf...
    (seqtomik, 03.02.2007 01:07)
  19. ülkücülerin öcü olup olmaması önemli değildir, zira günümüz koşullarında bu grup ülkeye herhangi bir zarar verecek durumda değildir. asıl öcü başkasıdır. (bkz: konuşursam çok kişiyi yakarım.)
    (oceangoing, 10.03.2007 20:08)
  20. yıllardır kendini halkın davasına adayanları öcü ilan eden ülkem milliyetçisinin gubik savunma tümcesidir.
    öcü değil, öcccüdürler oysa ki..
    (causam sui, 10.03.2007 20:16)
  21. -ülkücüler öcü değildir yavrucuğum...
    -peki dokunursam bir şey yapar mı abi?
    -yok yavrum; havlar ama zarar vermez.. istersen başını okşayabilirsin..
    -ehe... gel bakem...
    -haaarşşş!...
    -anaam..
    (stokman, 10.03.2007 20:18)
  22. %90'ını ideolojiden haberi, kendine güveni olmayan, birey olamamış genç ve ortayaş erkeklerin oluşturduğu saldırgan, "insanlara haddini bildiren!.." bir topluluk öcü değildir. bir ileri seviyesi olan alperen ocakları da öcü değildir. öcü diyenlerin dilleri kopsundur, dilleri kendi kopsundur, kimsenin "koparmasına" gerek kalmasındır.
    (kaşıntı, 10.03.2007 20:26)
  23. (gebesh, 14.09.2007 15:47)
  24. "bir sürü aydınımızı faili meşhur cinayetlerle temizleyenler öcü değildir olsa olsa melektir" cümlesinin kısaltılmış hali.
    (bkz: azrail)
    (metalkorsan, 16.12.2007 11:11)
  25. (bkz: öcüken)
    (banker bilo, 16.12.2007 12:17)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil