belki ilginizi çeker
  1. · gomünist kızlar
  2. · kemalist kızlar
  3. · meral akşener
  4. · çok güzel sevilirler
  5. · kemalist kızlar
  6. · atlantis
  7. · gomünist kızlar
gündem
  1. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  4. · yasaklanması gereken şeyler
  5. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  6. · öğretmenler günü
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · rektör adayları
  9. · agorafobili panik atak

ülkücü kızlar  

sayfa  / 2
  1. molped kullanır.

(bkz: ukte)
    not: "gören biri varsa anlatsın."

bu yüzden açıklama yapiyim: ülkücü erkeklere pek benzerler. siyah pantolon, beyaz gömlek giyerler. ağızlarından lan - lun eksik olmaz. bağırarak konuşurlar. hatta bazı türlerin ülkücü bıyığı mertebesinde olmasa da bıyıkları bile vardır.
    (alik, 07.01.2008 09:22 ~ 09:22)
  2. asena diye çağırırlar. ama her asena denilen kız da ülkücü değildir. babasından ya da abisinden ötürü de bu takma adı alabilir ya da nüfus cüzdanında asena yazıyordu.
    (venom, 07.01.2008 10:47)
  3. lan bunların bi' de ülkücü bıyıklısı varsa... sus sus, içim ekşidi.
    (sofist tepen sokrates, 13.11.2008 00:53)
  4. (diazepam, 13.11.2008 01:19)
  5. sol elleriyle örgü, dantel yaparken sağ elle kurt işareti yapıp "hak, huk, edelet" diye slogan atabilen dişi kurtlar. üniversitelere türbanla girme modasını başlatan güruh oldukları gerek ahmet hakan'ın tarafsız bölge, gerekse can dündar'ın neden isimli programlarında çeşitli kişiler tarafından söylenmiştir.
    (poltergeist, 13.11.2008 01:34)
  6. bıyıklarını alt dudakları hizasına kadar uzatır, siyaha boyarlar.
    (damdanakan, 13.11.2008 02:07 ~ 02:14)
  7. hastası olduğum güzide sözlüğümüzün güzide yazarlarının üstün espri anlayışı ve zeka pırıltılarıyla eleştirdiği, göndermeler yaptığı güruhtur. tanımıyorum ama şöyledir, öyledir ama böyledir, bıyıklıdır falan. benzersiz metaforlar bunlar, ince bir mizah anlayışı. ülkücü kızlar vatanın değerlerine sahip çıkan kızlardır. rejim düşmanı olmadan ama yalakası da olmadan tarzını, farkını ortaya koyan kızlardır. bu vatanı cephelere mermi taşıyarak, cephe gerisinde yardım ederek, köylere öğretmenliğe, doktorluğa giderek seven, sevmesi gereken kızlardır.

dinini, milletini, ülkesini, bayrağını sever. ülkücüdür. kız da olsa ülkücüdür.

not: kız erkek ayrımı, dış görünüşe göre değerlendirme, ülkücü kız"lar" gibi genellemenin kralı bir ifade... tam yakışan hareketler, afferin.
    (asasdas, 13.11.2008 04:00)
  8. ülkücü kızlar; ülkü yapıp, satan insanların hatun modelimidir ? şayet değilse, "ülkü veya ülkünüz nedir...?" diye sorulabilir. ayrıca bunların başkan olanlarına, "reyise" demek lazım gelebilir.
    (brujo, 13.11.2008 04:32 ~ 04:32)
  9. yakın zamana kadar ülkücüleri orta dünyadaki cücelere benzetmeme neden olan dişi insan grubudur.ben bu adamlar nası çoğalıyor diye düşünürken tek tük gördüm rahatladım.

(bkz: cücelerin dişisinin olmadığı efsanesi)
    (solucandil, 13.11.2008 04:52)
  10. ülkücülüğün kendisi bile başlı başına bir yanlışken dişisinin var olması insanı yaşadığı hayattan bezdiren yegane olaylardandır.
    (hakemin ağzındaki düdüğün içindeki nohut, 13.11.2008 08:34)
  11. itici ve bayan zarafetinden yoksun faşist kimselerdir.
    (serpil barlas, 13.11.2008 08:41)
  12. şöyle pissin böyle faşisttsin demenin kendisine hiçbir şey kazandırmayacağı kızlardır. ideolojinin en tırt kısmında kendini gösterir bu kızlar. sanki .mına koyim faşist olup da milleti kıyma makinesine atmış doğramış gibi tanıtmak en hafifinden niyeti bozmaktır. en fazla ideolojik tezahürü mitinglerde kafasına geçirdiği üç hilal veya kurt baskılı bandanadan ibarettir. ideolojiyi damardan beslemez. sadece ideolojinin renk almasına yardımcı olurlar. bi de çok kolpaymış bu kızlar. bi siktirin yatın lan!!
    (vejetaryen kurt, 13.11.2008 09:43 ~ 21.11.2008 11:44)
  13. (soyut, 13.11.2008 09:45)
  14. ülkücüler çok kötüdür bıyıklıdır felan.. bizden olmayanların hepsi iticidir kaşardır.

"salak mısınız olum" demek istiyor insan... hazmedemiyor musunuz bu ülkenin diğer renklerini?
    ülkücü kız da bizdendir. onun düşüncesi budur, fikrinin yanlış olduğu düşünülüyorsa -ki bence fikirleri yanlış- bilgi ile diyalog ile kimseleri aşağılamadan anlatılmalı, herkesin istediği siyasi görüşü destkleyebilmesine saygı duyulmalıdır.

ayrıca kaşarlık olgusu siyasi görüş ile ilgili değildir bunu bilmeniz için size birer adet kaşar sağcı kaşar solcu kaşar atatürkçü kaşar türbanlı kaşar peyniri ve kaşarlı tost getirmek gerekiyor anlaşılan.
    ayrıca istedim ki bu giri çeşitli zeka seviyelerine de hitap etsin:
    arkadaşım ben bir ülkücü kız gördüm kaşar değildi.
    birer adet de solcu, sağcı, orta yolcu kaşarlar gördüm. demek ki kaşarın nereden çıkacağı belli olmuyor.
    kapiş?
    (one more cup of coffee, 13.11.2008 09:59)
  15. birilerine göre ülkü yapıp satan kızdır.

tabi birileride bu durumda devrim yapıp satıyor olmalı. dimi.

ama devrim tutmamıştı pek. 100 metre gidip kalmıştı. şimdi hatırladım.
    (karamürselli deli hamdi, 13.11.2008 11:52)
  16. bir arkadaşımın naklettiğine göre;

1998'de trakya üniversitesi edirne kredi ve yurtlar kurumu'nda gerçekleşen yurt baskınında (ki bu baskın, ülkücü yurt müdürünün düğmeye basması ve akabinde yurda çöreklenen polis ve ülkü ocakları üyelerince ortaklaşa hayata geçirilen bir baskınmış) gominist öğrenciler ülkücüler tarafından dayak yerken, yurt bloklarının pencerelerinden kurt gibi uluyan kızlardır. bu olağanüstü destek, tarkan gümüş eğer ve/veya battalgazi serisinde bile zor rastlanan cinstendir. rivayete göre, bu ülkücü kızların ulumaları edirne'den ardahan'a dek işitilmiştir. ben arkadaşımın yalancısıyım.

(bkz: şehir efsaneleri)
    (markopaşa, 13.11.2008 12:24)
  17. (berkcel, 13.11.2008 12:36 ~ 12:36)
  18. benim bir arkadaşımın arkadaşı anlattı. ona da bir arkadaşının pezevenk yalancı kankası anlatmış. dolunay çıkınca yurt çatısına çıkıp kurt gibi uluyormuş bunlar. sonrada sokaktan geçen gariban devrimci gomonist masum mazlum sefil perişan öğrenci arkadaşlarını boğazlayıp kanını içiyormuş.
    (bkz: at yalanı sikeyim inananı)
    (karamürselli deli hamdi, 13.11.2008 12:40)
  19. 1994-1996 yılları arasında inönü üniversitesi malatya meslek yüksekokulunda hediye adlı bir kız öğrencinin başını çektiği grup.
    (rafinevinterize, 13.11.2008 12:45)
  20. (atlantis, 13.11.2008 13:17)
  21. (dünyayı kurtaran adam, 13.11.2008 13:32)
  22. bir bakışta anlaşılabiliyorsa ülkücü oluşu itici olan kızlardır.. hem de che bilekliği, rozeti taşıyan kızlar kadar; üç hilalli yüzükler, efendim kurtlu kolyeler takan kızlar da iticidir.. aksi yönden bakalım bunu yapan bir erkekse daha bir fenadır.. ne gereği var cümle aleme ilan etmeye bir şeyleri hala çözebilmiş değilim..

yok efendim kaşarmış, uluyormuş filan.. ben senin gibi düşünmüyorum diye sen ulur olursun, ben seni onaylamıyorum diye devrim yapar satarım.. renklere saygı duymak meselesini de bir kenara bıraktım.. insanın önce insan olduğunu bilmek nerede kaldı?
    (dişikartal, 15.11.2008 14:52)
  23. çoğunun emmi oturuşu yaptığını gözlemlemişimdir..sıçar pozisyonda tespih çeker bunlar...
    (scorpio19, 15.11.2008 15:07)
  24. kız yurtlarının en rahatsız edici tipleridir.
    (agoni, 15.11.2008 17:31)
  25. normaldir, ulumaz, merak etmeyin ısırmaz da. sadece biraz sert mizaçlı olacaklardır, normaldir o da. fakat kızları "mal" olarak gören zavallı zihniyetler çıtkırıldımlara, tikkylere alışkın olduklarından bu sert mizacı "sinirlenip tesbih çeken kız" a kadar götürebilirler.
    yurtlarda ben hiç görmedim yıkıp döken, bağırıp çağıranını; ama bilip bilmeden, sürü psikolojisiyle, önüne gelene hakaret etmeye programlı o zavallı zihniyetleri görünce dövmek gelir içlerinden, doğrudur, haklarıdır.
    kaşarlık, frijitlik vb kavramlar da siyasi görüşlere göre dağıtılmamıştır insanlara ayrıca, küçülmeyelim.
    (always alone, 20.11.2008 01:35)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil