olamamışlık olgusu. düşünsel noksanlığın tadına varmak.
herhangi biriyle tartışılması durumu akabinde sorumlu bölgenin reisiyle
* bir görüşmenin gerçekleşmesi olağandır. eğer istenilen özür dilenmez ise okul çıkşında kalabalık bir grup sizi bekliyor olacaktır.
(bkz:
lise anıları)
(bkz:
vakıf üniversitesinde okumanın faydaları)
(ice t, 13.01.2007 02:08)
abdullah çatlı'yı kendilerine model olarak alan insanlar toplulugu
genel olarak
ülkücüler hakkındaki düşüncem hakkında
@1148391 girisinden fikir edinilebilir.
özel olarak ise şunu söyleyebilirim. etrafta çokça görebileceğiniz ve kendine ülkücü diyen gençler türkiye sınırları içerisinde tartışmaya giremeyeceğiniz grupların başında gelir. bu arkadaşlarla
fikir telakkisinde bulunamazsınız çünkü fikirlerinin aksini söylediğinizde mantklı açıklama getirmek yerine sizi dövmeyi tercih edeceklerdir. böyle bir durumla karşılaşırsanız mümkünse ben seninle konuşmuyorum kardeşim bana en yetkiliniz gelsin diyebilirsiniz zira bu arkadaşların başındakiler (reisler değil)
nispeten daha akıllı uslu şahıslardır. en azından benim gördüğüm budur.
ayrıca kendilerine buradan
nacizane tavsiyem biraz tartışmayı öğrenmelidir. öğrenmeleri gerekenlerin en başında ise kaba kuvvetin asla bir erdem olamayacağı gerçeği gelmektedir.
asitsiz meyve suyu tercih eden insan modeli kanımca
yaptıkları, söyledikleri gençliklerine verilmesine gereken gençler.
ortaokul ve lisedeyken kesinlikle samimi durulması, birkaç reisle kanka olunması gereken, kavgada dövüşte lazım olacak, yengeye "yenge" gözüyle bakacak haliyle işinize yarayacak güruh. ancak üniversitede pek tavsiye etmeyeceğim.
başlarında reis dedikleri bir karın ağrısı olmadan adam olduklarını hissedemeyen; güçlerini ne kendilerinden, ne insanlıklarından ne de zekalarından alan; sadece kalabalık oluşlarına güvenen insancıklardır..
kavga etme güdüsü adeta bir reflaks halindedir bunlarda, sadece gereken işareti beklerler..
tıpkı: (bkz:
şartlı refleks)(bkz:
ıvan pavlov)
okul basıp, hrant'ın ölümünü anmak için masa kuran öğrencileri tekme tokat dövmek, akbil zammına karşı yapılan eylemde eylemcileri taciz etmek, her yıl yapılan geleneksel denizden haç çıkarma törenlerine gelip zaten bir avuç kalmış bir azınlığı huzursuz etmek gibi "faydalı!" eylemleriyle tanıdığımız nazi artıkları.
sözlüğe sordum başlık yanındaki güzelinden butonu vasıtasıyla, şöyle bir şeyler söyledi:
ülkücü gençlik
gösterebileceğimiz pek güzel bir şey yok.
(bvrak, 09.03.2009 04:24)
sallamayı
hattori hanzo* gibi kullanan
kurtadamlar.
(görsel:
ülkücü gençlik/89096)
yorumsuz...
dershane sınıfında mevcut 2 tane ülkücü arkadaş.felsefe derslerindeki araya girmelerine doyum olmuyor.din felsefesi işlenirken, ''olur mu öyle saçmalık tiii ya bi gidin hocam 4 yıl boşa okumuşssunuz hadi x çıkıyoruz, allah'a emanet hocam.'' gibi replikler kullanarak beni yaran, arka iki sıraya oturup ders boyu konuşup, örtmeni dinlemeyen, çok asi gençlik.hayır iyi çocuklar da normal konular olunca güzel güzel konuşuyorsun.fekat iş din ve siyasete gelince kalın kafalı davranıyorlar.bir kere tartıştım, dedim, bu sistem böyle olmak zorunda değil de şudur budur.... bana ; herşey kader, ekonomik durumumuz bile, bunu değiştiremezsinniz,kader bu... demişler idi. aydınlandım.hayır 2 kişiden çıkıp genelleme yapmıyorum.anlattığım tanıştıklarımdan yalnızca iki tanesi.
(death, 29.07.2009 23:32)
sırf çevre edinmek, kendini bir yere ait hissetmek iç güdülerinin insanı yarımyamalak ne idüğü belirsiz oyuncaklarla oynamaya bırakan gerek eğitim sistemi gerekse başı boş yalnızlığın saçmalamasıyla ortaya çıkan gençliktir. daha sonra faşizanlığı bırakıp bir kaç kitap daha okuyup ulusalcı kimliğine sığınanları da vardır.
kendi milletini korumak adına ortaya atılan bu milliyetçiliğin daha sonradan kendi insanına kıyma, adamın cüzdanına saldırma, haraç alma, yol kesme gibi küçük sokak mafyasına dönen yahut fabrikalara konan iş adamlarını kaçıran,öldüren, fidye isteyen gelişimini gittikçe saptıran dengesiz ve psikopat insanların kurduğu grup.
vatan ve milletini sevmek adına birlik olmak yerine mafyalaşan,vatana hizmet yerine oligarşinin esiri haline düşmüş olan ve tarihinde hep manipule edilip solculara karşı kışkırtılmış olan boş ve cahil kesimdir.
nereye gidiyor bu gençlik cümlesini asıl hakedenler.ahh ahh