|
|
- her ne kadar fantastik bir kavram gözükse de bizzat gördüm yaşadım. anlatayım:
yıllardan yanılmıyorsam 2003, yaz ayları. her ne kadar isminden ötürü topkapı'da olması beklense de şehremini dolaylarında konuşlanmış topkapı ülkü ocakları çevre esnafla yakın ticari ilişkiler içinde yaşamını sürdürmekte, her yaştan mensupları delikanlılıklarıyla tüm muhitin ilgisini çekmekte, yerine göre manita ayıklamaktadır.
ta ki o gün gelir ve muhit bugüne kadar oralarda hiç rastlanmamış misafirlerini karşılar: bir daireye taşınan 3 travesti. mahalleli önce yeni misafirlerini şaşkınlıkla karşılar. (yerli dizi havası katıyorum anlatıma) bu arada mahallenin asayişinden sorumlu ocak üyeleri travestilerin gayet sorunsuz, insani biçimde yeni kiraladıkları evlerinde oturmalarını kabullenemez, seri sortilerle onlara mahalleden ayrılmaları yönünde ikazlar yapar, it dalaşına girer. travestiler bir dayanır iki dayanır fakat en sonunda onların da sabrı taşar ve kahveden adam toplarlar. (bu deyim yerine travestilere uyacak bir şey bulamadım)
gürültüye bir şekilde uyanıp sokağa çıktığımda ilk gördüğüm manzara ülkü ocakları tabelası arkasına denk gelen pencerede saç saça bir pos bıyıklıyla travesti kavgasıydı. olay 3 travestinin eşinden dostundan (yine travesti olmak üzere) destek kuvvetleri çağırmasıyla oldukça büyümüş, zorla durdurulabilmiş ve olan ocak mensuplarının muhit halkı üzerinde sahip olduğu imaja olmuştu.
based on a true story. gördüm, aklıma geldi.
- (bkz: son arzu)
(lupin, 09.11.2005 22:26)
|