sivri çıkışlarıyla tepki toplamasına rağmen durumu pek umursamayan, yazdıklarını okumaktan keyif aldığım, lüzumsuz yere üstüne gidildiğini düşündüğüm 4. nesil yazar. hoşgeldi...
yazılarını çoğuna kaynakturan dursun yazmayı unutan bir yazar olsa dahi, objektif bir yargı mekanizmasına kesin ve kat'î surette tâbi tutulmadığı açık olan yazar zira intihalin düşüncenin temelini sarstığını iddia etmek çok da akılkârı bir iş değil. nezdimde levent kırca popülizmine yardakçılık etmesine rağmen haklılık payı barındıran "insaniyet" anlayışının ve fikir beyan etme özgürlüğünün es geçiliyor olması üzücü. bari sadece cesaretinden ötürü takdir edilebilse.
edit: tamamen objektif ahlaka yönelik yazdığım bu yazıdan ötürü zaman zaman pişmanlık duymuyor değilim. "bu ne heyecana heyecan böyle" diyebiliyorum, sonra uykum geliyor.
sözlük içerisinde tv'de yeni görünmüş ajdar anık hızıyla dikkat çeken yazardır. bir girisinde hz. muhammed*''den sadece bir devrimci, hatta ateist, hatta ilahi mesaja mazhar olmamış, şehvet düşkünü ama yine de zeki, ileri görüşlü, doğabilecek bütün şüphelere yaratıcının adını alet ederek kendi ağzıyla ayetler yazan bir kişi, kur an'dan ise okuma yazma bilmeyen hz. muhammed* tarafından başka kişilerin yardımıyla yazılmış, tevrat'ın kısmi de olsa bir kopyası olarak bahseden bu kişi, artık hepimizin pek bir aşina olduğu fethullah gülen kişisinin yaptıklarını ve bazı başka durumları da yine bu 14 asır önce hiçbir ilahi mesaja tabii olmadığını iddia ettiği hz. muhammed*'in sözleriyle ve yıllar önce okuma yazma bilmeyen bir adamın yazdığı kur an'la açığa çıkartmaya çalışmaktadır. şimdi problem şu, ya kur an'ın ilahi bir kitap olduğuna inanılmıyordur, sağda solda kur an dan alıntılar yaparak "bakın burda böyle deniyor siz böyle yapıyorsunuz" saçmalığına girilmez, ya da yapılan bunca tematik çalışma altında bir art niyet aramak boynumuzun borcu olur. ben bir ömer öngüt havası seziyorum. bekleyelim. görelim.
ayrıca okuduğunu yorum yapmadan ayni ile almak/anlamak özelliğine sahip yazardır. yoksa nasıl
"onları sarsmasın diye yeryüzünde bir takım dağlar diktik." ayetini,
-e hani olm sarsmayacaktı, bak depremler oluyor. milyonlarca kişi ölüyor..
şeklinde değerlendirebilsindi.
siyasal içerikli giri giren 4. nesil yazarlardan en dikkat çekeni. özellikle din ile ilgili görüşleri oldukça keskin. bu yüzden tepki alması da olağan bir durum. öte yandan, gündemdeki politik meseleler hakkındaki yorumları ise takdire değer. zamanla sözlüğe daha çok nitelikli katkı yapacağına inanıyorum. ailecek takipteyiz.
girilerini okuyacak kadar uzun bir ömre sahip olmadığımı düşündüğüm biraz kasıp birkaç paragrafını okuyunca zaten okuyacak önemli yazıların olduğunu vaktimi böyle boş yazılarla geçirmemem gerektiğini anlamamı sağlayan yazar...
giri'leri ilgimi çeken, farklı bir yazar. yazdığı her yazıda tezlerini belgeleyen, temellendiren ve bu yüzden de etik açıdan alkışı hak eden, hukuk dışı saldırılara uğradığı için kendisine destek olmakta tereddüt etmeyeceğim ve kendisine yapılan saldırıları nefretle kınadığım, düşünce özgürlüğü adına tahammül edilmesi ve hoşgörülmesi gereken sağlam bir yazar.
yazdığı satırların her kelimesine imzamı atabileceğim yazardır, hatta kalem yoksa parmak bile basarım. lakin neden basayım, ben de yazarım, öyleyse ben de yazarım.
sözlükteki fetullahçı tayfasının sevmediği yurtsever yazardır ülgen. yazılarını emek vererek yazar, gerektiğinde taşı gediğine koyar.
ellerine sağlık...
ha unutmadan bir de;
birilerinin canını fena halde acıtan yazardır. acı çekenlere yardım eli uzatmak isterim.
ben çözemedim bu adamı. girilerinin bu hususta bir amaç güttüğünü düşündürecek kadar çoğunluğa sahip bir kısmında fethullah gülen, said i nursi hatta ileri giderek islam, hz muhammed, kur an ı kerim hatta daha ileriye giderek allah'a hakaret boyutuna ulaşacak söylemlerlerde bulunup, bu bahsi geçenlere kendince hakaret ederken, kendisine yapılmış eleştiriler ya da hakaretler karşısında bir anda kulluktan, acizlikten bahseder hale gelip ben böyle bir platformda bu insanlarla tartışamazlardanımlara soyunuyor. bize de şaşkınlık içinde izlemek kalıyor olanları. bakalım nereye varacak sonu.
bir aile babası, sözlükte bir girisi üzerine attığım bir mesaj üzerine verdiği nezaket dolu cevabıyla tanıdım kendisini.
yazılarını takip ederim, görüşlerine katılırım veya katılmam.ama şu ana kadar gördüğüm kadarıyla öne sürdüğü fikirlere ve görüşlere sözlük formatı dahilinde veya saygı unsurları içerisinde cevap vermekten ziyade ad hominem yaparak yıldırılmaya çalışılıyor.en sonunda artık ailesi de işin içine karıştırılıyor.yazık çok yazık.
ha bir de "sana ne, avukatı mısın sen" denebilir ama bir saniye için kendisinin yerine kendimi koydum ve yazdım.sanıyorum kendisi de cevap verecektir veya susacaktır.keza bazen susmak en iyi cevaptır ve erdemdir.
ayakları yere sağlam basan, karakterli ve düşündüğünü söylemekten kaçınmayan fikir adamı, kibar ve saygılı üslubuyla dikkat çeken kaliteli bir yazar. sözcükleri nakış gibi işliyor adeta. bundan ziyade, aynı çatı altında yazmaktan ve eserlerini okumaktan keyif aldığım hoşsohbet bir insan.
her insana yaklaşılması gerektiği gibi ülgen'e de saldırmadan önce diyalog kurmayı denemek lazımdır. insan olmanın gereği değil midir zaten bu?
insanlar konuşa konuşa, hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşıyorlar ya, koklaşmak da fiziksel bir yakınlaşma icabı gerçekleşiyor bildiğiniz gibi. e bir çok insan da el şakasından, fiziksel temastan ve de salyalar akıtarak yapılan saldırıdan hoşlanmaz.
-yobazlara karşı olan- fikirlerini ve yazdıklarını sonuna kadar desteklediğim yazar.
daha da kaşıntıları varsa gelsinler biraz da bana bulaşınlar. eskiler bilirler, univercitizen, dedelerine az ayar vermedi. yeni yetmelerden hiç korkacak değildir.