görseller
üşenmek 

belki ilginizi çeker
  1. · intihar etmeme nedenleri
  2. · anlatılacak çok şey varken susmak
  3. · sigara bitince yapılacak şeyler
  4. · oy vermemek için nedenler
  5. · sigarayı bırakamama nedenleri
  6. · püfü
  7. · öğrenci belgesi
  8. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · marjinal isim meraklısı aile
  2. · aylin aslım
  3. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  4. · galatasaray
  5. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · üç harfli
  9. · bizim

üşenmek  

sayfa  / 2
  1. şimdiye kadar sözlüğe yazılmamasının sebebini itünün çalışkan arıları tanımlamasının doğruluğuna verdiğim ama her insanın mutlaka bişeylere üşendiğinden emin olduğum, hakkında bir kitap dolusu şey yazılabilecek eylem/eylemsizlik.
    (big mouth, 02.04.2004 01:42)
  2. insan bu huyu doğrultusunda 3 gün çişini tutabilir,
    yemek yemeyebilir, konuşmayabilir,
    kanalı değiştirmeye üşenip hülya avşar şov falan izleyebilir
    e sonra da ölür galiba kanımca.. yani ödürücü bir insan özelligidir.
    (big mouth, 02.04.2004 01:46 ~ 01:47)
  3. gayet doğal , her insanın başına gelebilecek hatta sık sık da gelir yani , başına geldiğinde endişelenilmemeli, bu isteksizliğe başka bi isteksizlikle karşılık verilerek giderilebilir *
    (briseis, 02.04.2004 01:46)
  4. en yaygın insan kusurlarından birisidir
    (athelas, 02.04.2004 01:52)
  5. ancak bir insanın dibe vurduğunda ya da aştığında kurtulabileceği; diğer insanların hayatlarını sınava çalışmamak gibi, projeleri son dakikaya bırakmak gibi, aklına gelen güzel bir fikri gerçekleştirememek gibi çeşitli şekillerde lanetleyen; insan psikolojisi.
    (soruisareti, 02.04.2004 08:42)
  6. hayatı anlamsızlaştıracağı kesin olan hal ve durumdur.şöle bak:
    tuzu almaya üşenmek
    dışarı çıkmaya üşenmek
    çay demlemeye üşenmek
    ..önceleri böyle başlar
    sonra..
    yıkanmaya üşenmek
    bilgisayarın başından kakmaya üşenmek
    sıçmaya üşenmek
    okula gitmeye üşenmek
    dayak istemeye üşenmek
    kavga etmeye üşenmek gibi gibi
    (16 inç fileli çorap, 02.04.2004 11:02)
  7. en sevdiğim hareket
    (sensey, 02.04.2004 11:41)
  8. tembellik hastalığının başlangıcı, böyle genel bir isteksizlik, bir gevşeklik haline girme arifesinde olmak.
    (amorph, 02.04.2004 11:53)
  9. aslında çoğu şeyi yapmamamıza nedendir ama genelde bahaneler bulmak daha kolay gelir...
    (noneed, 02.04.2004 18:55)
  10. oturduğunuz evin altında fırın olmasına rağmen ekmek almayıp, tavada yumurtayı ot gibi yemektir.
    (chladoceran, 20.09.2005 21:21 ~ 21:22)
  11. bazı şeyleri yapmayı erteleme,kısa yoldan yapmaya çalışma veya hiç yapmama durumudur..bu durum insan kişisinde ileri boyutlara ulaştığı zaman ciddi zararlara yol açabilir..akılsız başın cezasını ayaklar çeker..ocağın üstündeki 6 aylık birikinti diyebileceğim yağ,domates,biber v.b artıklar 5 dakika içinde temizlenebilecekken 1 günü alır..küçücük evi paspas yapmak yarım saat sürecekken,bi de utanmadan yalın ayak gezmeye maruz kalan ayağın altına bakıldığında görülen renge rağmen paspas zamanı yine ertelenir..
    daha da ilerlediğinde yani hastalık düzeyine gelindiğinde, ayda yılda bi yemek yapmaya kalkışmış kişi lazım olan yarım limon için iki yarım limondan içi daha az çekirdekli olanı,yarım domates için de daha az çürük olanı seçer.ayakkabısını silmek yerine yeni ayakkabı alır.odasındaki masayı düzenlemek için... bu böyle sürer gider. vaktiyle yapılması gereken işlerin o anda yapılması, her zaman en güzel sonucu verir.
    (absinthe, 09.08.2006 23:12 ~ 05.02.2009 15:23)
  12. bir gün açlıktan ölmeme sebebiyet verecektir. (burda bok eyleme atılmış.o kendi kendine yapıyor sanki. üşenen benim haddizatında)

buzdolabına umutsuzca bakılıp, herhangi bi çabaya ihtiyaç duymadan yenebilecek bi şey bulamayınca tekrar televizyon karşısına/bilgisayar başına geçilir. bi süre daha oralarda sürünülür sonra umutsuzca tekrar mutfağa gidilir.

sonuç olarak mutfakla bulunulan oda arasında harmonik hareket yapılma nedenidir üşenmek.
    (ichgeheindaskino, 09.04.2007 13:15)
  13. (bkz: alıştı anan kuzu etine baban buzağı götüne)
    (virgül, 03.05.2007 01:50)
  14. (bkz: erinmek)
    (langstrand, 27.05.2007 17:42)
  15. herkes zaman zaman üşenebilir ama her şeyde olduğu gibi bunda da ayarı kaçırmamak gerekir. kendi bindiği dalı kesecek şekilde üşenmek artık bir kişilik bozukluğuna girer. üşendiği için ilaçlarını almayan bir insanın zeka seviyesine düşürür insanı. eğitim sisteminden olsa gerek türk insanında çok belirgin bir özelliktir. ne tezattır ki yine türk insanının en güvendiği kurum içinde hiçbir şeye üşenilmeyen ordudur.
    (pseudonym, 31.05.2007 13:57)
  16. mutfağa bile gitmekten üşenip http://www.yemeksepeti.com dan yemek söylemektir
    (bucurukh, 31.05.2007 14:13 ~ 14:19)
  17. bu günün işini yarına bırakma erteleyebileceğin kadar ertele durumunu anlatmanın kısa yolu..
    (mermaid, 11.07.2007 18:47)
  18. (bkz: üşeniyorum öyleyse yarın)
    (ronn, 11.07.2007 18:54)
  19. evimin tabanının, yerlerde yükselmekte olan kitap dağları sebebiyle yakın gelecekte çökeceğine inandığım için kitaplarıma özene bezene yeni raf aldım, onu kurdum, duvara monte ettim. dağların en azından %40 oranında alçalacağını düşlerken, iki sabahtır boş bir rafa bakarak uyanıyorum, banyoya yolumu (hala) bir labirentten geçerek buluyorum...
    bu mudur üşenmek?
    evet budur....
    (three hours, 05.10.2007 16:50)
  20. hayatın izdüşümünde sığınacak bir gölge bulmaktır.
    (nisan cadısı, 05.10.2007 16:54)
  21. kümülatiftir, ne kadar üşenirseniz harekete geçmeniz o denli zor olur. harekete geçmedikçe de daha fazla üşenirsiniz. sonu yok bu işin. ultimate üşengeçlik durumu aşağıdaki şemada görülmektedir.

http://www.geocities.com/...
    http://mywebpages.comcast.net/...
    (maglor, 05.10.2007 17:09)
  22. işin gereği klavyeyi güzelce kavrayarak ortaya bir şeyler çıkarman gerekirken sadece mause ile saatlerce yapabileceklerinin sınırlı olmasına sebeptir.
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 14.11.2007 11:47)
  23. tuvalete gidememek, sıkmak, sallanmak, kasılmak...
    (heidi, 14.11.2007 11:51)
  24. şu aralar sıkça yaptığım aktivitedir.o kadar çok boş vaktim varken herşeyi erteleyip hiç bişiye zaman bulamamama neden olur.vakit bir boşvermişlik bir vurdumduymazlık bir amaaann dünya yansa banane hiç bi şeyin anlamı yokki zaten her şey olacağına varır mutlaka diyip hayattan üşenme vaktidir benim için.
    (fonden, 05.05.2008 21:02)
  25. "abi şimdi bu çorba yemek olsun."
    ahanda işte aynen budur. birisi finalden çıkmış, diğeri yorgun bir şekilde eve gelmiş iki elemanın yemek yapmamak için kendilerini kandırmasıdır. bir gün önceden kalan bir çorba vardır evde.
    -abi şimdi bu çorba yemek olsun.
    -eee!?
    -şimdi yine bir çorba yapalım. o da çorba olsun.
    -!? şimdi burası da bizim evmiş.*
    -lan oğlum dalga geçme işte.
    -tamam tamam. neyse şu kaşıklar tabak, çatallar da kaşık olsun.
    -la yürü git!
    -yıka o zaman şu tabakları.
    (cveevezvea, 09.01.2009 01:01)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil