|
|
- bazen soğuktan, bazen yalnızlıktan olan tüyleri diken diken eden eylem...
- "yokluğun cehennemin öbür adıdır,
üşüyorum, kapama gözlerini"
(bkz: ahmed arif)
(bkz: hasretinden prangalar eskittim)
- çok etkilendiğimden olacak belkide;
(bkz: kibritçi kız)
- yalnızlık belirtisi
(fluwn, 18.04.2007 02:56)
- yaz sıcağında özleyeceğimiz bir durumdur..
- üşüyen ruhunuzsa battaniyelerin fayda etmediği durumdur.
- yitirilenlerin ardından bünyeyi sarsan yoksunluk sendromu.
- nerde okudum hatırlamıyorum ama hatun kişinin sevgilisinin yanında üşemesinin anlamı; sevgilisinin ona sarılmasını istemesinden kaynaklanıyormuş. hatun kişi bu sayede sevgilisine bir nevi "bana sarıl!" sinyali gönderiyor diyebiliriz. ne kadar doğru bilinmez. okuduğumda çok şaşırdığım*, akabinde hak verir gibi olduğum bir tespit.
- işeme ihtiyacı hissedip* tutulduğunda katlanarak artan his.
- sürekli bu durumdan muzdarip nazenin bünyelerde özellikle kış aylarında önemli bir problemdir.
temelinde az beslenme, kansızlık gibi durumların olması da mümkündür. bir de insanın ateşi çıkınca feci üşüme gelir, o da berbat bişeydir.
sürekli üşüyen insanın eli ayağı yaz kış demeden donar, ısınmaz. havaların soğumaya başlamasıyla giderek lahana giyime dönen bünyeler gecelerini de yorgan dolması olarak geçirir. kaloriferlerin yanması ise en mutlu haberdir. yanına yapışılır, kolay kolay da kalkılmaz.
- bazı insanların hep elleri ayakları üşür benim niyeyse her daim burnum üşür..
- niyeyse her daim burnumda vukuu bulan hadisedir..atkı var eldiven var burun için de bişi yapılmalı ayrıca..neticede o da bi çıkıntı ve üşüyor..ama belki bazılarının burnu kırmızı rus kızı fantaaazileri olmasından mütevellit bu burna korumalık yapma gişirimi, russever gizli güçler tarafından engellenmiştir..
- -bugün çok üşüdüm, çok bekledik soğukta.
-(sesin titremesine engel olarak.) olacak canım o kadar, havalar soğuk...
-evet, çok soğuk burası.
-(gözler dolar ama yaşın akması yasak.)....
-orda mısın?
-burdayım, burdayım.
.......
bu konuşma bir süre daha devam eder.
ama uzakta üşüyen yüreği nasıl ısıtırsınız... elim sıcaktı benim o üşürken, ama boşa... o sıcaklık ne işe yaradı ki... üşümek kötü bir şeydir yani sevdiğinizden uzakta...
- (bkz: ruh üşümesi)
- yaz günü izmir gibi bir şehirde soğuktan uyanmaktır.
- insanı sıcacık uykusundan eden aptal duygu.
- sensizken
en az yakındığım şey
koca yatakta tek başına
üşümek.
aklıma bile gelmiyor
sensizlikten.
- bu gece bana " keşke bilgisayarım masaüstü olsaydı da ayaklarımı kasaya dayayıp ısıtsaydım " dedirten durumdur.arada eller laptop'ın kıçında ısıtılabilir tabiki de....
|