yeni yeni yeşillenen bir müzik grubu.
izmitte bir duman konserinden önce sahneye çıkmışlardı.smells like teen spirit söylemişlerdi ilk şarkı.sonra kendi bestelerine yöneldiler.bir ara hepsi grubundan yalan çaldılar cover niyetine.eğlencelik.o gün beğenmiştik melis hanım kızımızı * ve arkadaşlarını.
bu akşam mtv de gördüm ki "dediler" diye bir şarkıya klip çekmişler.bir film müziği herhalde.sağlam olmuş diye düşündürdü.siz cmciler ne der hot prospect bir grup.gelecek vaadediyorlar.
solistine aşık olmayanı dövüyolarmış. * o ne göz, o ne güzelliktir kardeşim. makina da canlı performansta "biz buyuz" demiştir kendileri. barda filminin görüntüleri ile güzel bir klip olmuş dediler ki. "sevdiğim grubun adamın kızın albümü olsun", sevdiğini paylaşsın duygusu var herkeste. ben birinci albümlerini yaptıklarından sonra ikinciyi yapamadan kaybolmalarından korkuyorum. yapmasınlar albüm malbüm, bize kalsın onlar.
kafaya da taktım bi gün gidicem mojo'ya. evlenme teklif edicem. ne olursa olsun artık abi. seviyorum ulan! *
11 şarkılık albümlerinin adı "sabaha karşı" olan, sağlam çalan rock grubu. vokal nedeniyle insana cd'yi çıkartıp frizbi oynama isteği getirmesi ise tek eksisi.
şu sıralar "değişmem" adlı şarkılarının videosu müzik kanallarında dönen grup.
bir de öbür gün diye bir şarkıları vardır bunların ki kelebeklerin uçtuğu, kuşların öttüğü ılık bir bahar gününde adamı depresyona sokar. duvardan duvara vurur:
belki hiç durmadan uyusam iki gün
çözülür bu zor düğüm
dünün benden aldıklarını
belki geri verir öbür gün
yalnız kalsam
hiç kimse bana dokunmasa
yalnız kalsam
bir köşeye saklanıp uyusam
belki hep sussam sussam iki gün
kaybolur sonsuz hüznüm
dünün benden çaldıklarını
belki geri verir öbür gün
o köşede bekledim günlerce
öbür gün gelir de beni kurtarır diye
bu bir rüya
uyanacağım az sonra
barış ertunç ve cenk turanlı ikilisini bünyesinde barındıran sahnede birebir çalınaiblecek dinamik şarkılar yapmış grup.albüm bence ilk albüm için gayet başarılı olmuş.gitar tonları sabit kalmış biraz tek batan nokta oydu gözüme.
dediler ki ile tanıdığımız yerli grubumuz. dediler ki şarkısını ilk duyduğumda da pek sevmemiştim. şimdi değişmem şarkılarını dinledim ve yok düşük not verdim.
"yalan" şarkısını hepsi'den kat kat daha güzel yorumlamış, gelecek vaat etmiş olan grup. masstivalgrupları arasında en iyi sahne yapan gruplardan biri olduğunu söylemekte fayda var.
edit: evet. cenk, ailemizin basscısı olup çıktı.üçnoktabir, malt ve kara kutu ile birlikte upuzun saçlarını savurarak sempati puanlarını toplamıştır. aferin lan.
hepsi denilen zevat söyleyince "iyvreeeenç" aynı şarkıyı bu abiler ve abla söyleyince rock.
"güne açan çiçekler gibiyiz yalan yalan" vuvuvuvuvvuvu-dım dım dım dım(elektro ve davul girer burada).
bir benzerini de pin-up sahnede iken görmüştüm. çeksene elini'yi kavırlamışlar ardından da küfrediyorlar; "çeksene elini, çek çek siktir git"
ablalarım be!
yalan'ın arasına iron man'i iliştirmiş ve de bunu çok güzel bi şekilde yapmış olan gruptur.vokalisti(melis danişmend) pek sevmedim ben,yakından görünce hoş biri olduğun belli oluyo ama sahnedeyken uyuz oldum biraz.diğer elemanlara laf yok ama,harbiden süperler.baya iş yapar bu grup
rockn coke a ilk gitmiş biri olarak bütün konserleri izleme merakımın yüksek olduğu zamanda ilk rockn coke perfomansı olması ile sınırsız keyifle izlediğim şarkıalrını beğendiğim, barda film müziğini kaliteli yapan, hepsinin yalanını yabancı grupların gitar rifleriyle harmanlayıp güzel bir müzik çıkaran grup....
bronx'ta romeo'nun metalik versiyonunu icra ederek herkesi kendilerine hayran bırakabilen, ve kötü söz-müzik yoktur; kötü olan ses sanatçısı olduğunu ispatlayabilmiş taze bir grup.
dün becks'in sponsorluğunda göztepe parkında hafif yağmur altında sahne almış gruptur. vokalin şirinliği olsun, sesi ve şahane performansı olsun, o yağmur altında kendilerini şikayetsiz dinlememizi sağlamıştır.
grup hepsi'nin "yalan", elektronik müzik zımbırtısı hande yener'in "romeo" ve rihanna'nın "umbrella"sını coverlayıp bizlere metal-rock şeklinde bu şarkıları özümsetip, sevdirmiştir.
ayrıca dün konserlerinde keşfettiğim "film" adında da çok sempatik bi şarkıları vardır ki sözlerinin bir kısmı şöyledir;
bu film benim filmim
burda esas kız benim
senaryoda bile yokken
bu süslü şıllık da kim?!