üç yanlışın bir doğruyu götürmesi   

adana çık aradan

1. öss ile karşımıza çıkıp hayatımızı karartan olgulardan biri. hayatı boyunca pek çok öğrenci bu kurala isyan etmiş, "neden üç doğruyu bulduğumda bir yanlışımı silip beni ödüllendireceklerine üç hatamda beni cezalandırıyorlar?" diye homurdanmıştır. bir de neden doğrular kendi haklarını aramaz, "durun nereye götürüyorsunuz beni?" diye sormaz merak etmişimdir.

düzeltme: pardon, össde dört yanlış götürüyodu doğruyu. saçmalamışım yine.
    (saçmaladı yine bu, 30.03.2007 07:30 ~ 08:57)
  2. şansa inanmış, "olum var ya sınavda çok pis sallıycam" diyen sınav mağduru öğrenciler için oks gibi sınavlarda uygulanan kural. sınavı düzenleyenlerin bu kuralı koymalarındaki düşünce şudur: ya tutarsa.
    (cinephile, 30.03.2007 07:37 ~ 09:04)
  3. (bkz: okeye dördüncü aramak)
    (saçmaladı yine bu, 30.03.2007 08:57)
  4. (bkz: üç erkeğin bir hatunu götürmesi)

(bkz: grup seks)
    (yeşilçam, 30.03.2007 11:03 ~ 11:05)
  5. keşke hayat da bu şekilde yaşanabilse diye düşündüren sistem. ama hayat o kadar basit değildir. yaptığınız onca doğru işe rağmen küçük bir yanlışınız bütün doğrularınızı götürmeye yeterlidir.
    (ronn, 30.03.2007 14:49)
  6. (bkz: üç doğrunun bir yanlışı götürmesi)
    (bismarck, 30.03.2007 14:55)
  7. bir türlü anlam veremediğim olaylardan biridir, nasıl bir mantıkla yanlış yapılan bir soru doğru yapılan bir soruyu egale eder. doğru ve yanlış sorunun birbiriyle nasıl bir ilişkisi olabilir zira bir soruyu yaptıktan sonra bir diğer sorunun yapılan o sorudan farklı bir soru olduğu düşünülürse nasıl bir kanbağı vardır birbiriyle? ama var işte adamlar bulmuş, onlar mantıklı biz mantıksız, onlar kuralları koyanlar biz sorgulamadan uymak zorunda kalanlar. (bkz: kimlerle uğraşıyoruz yarabbim)
    (why georgia, 30.03.2007 15:13 ~ 15:14)
  8. şansa fazla güvenilmemesini öğütleyen eylemdir.hiç sevmem
    (dream endless, 30.03.2007 15:14)
  9. cevap kağıtlarını loto kuponu teması yükleyerek karalayan insanları caydırmak için bulunabilmiş ve uygulanabilmiş tek sistem budur. şans ile bir yerlere girmeye çalışanları ve gerçekten çalışanların hakkını yiyenleri görmekten çok daha az sinirlendirme katsayısna sahiptir ve çok daha adildir.
    (almbfsek, 30.03.2007 15:19)
  10. orta okula giderken ve eski adıyla lgs'ye hazırlanırken söz konusu yanlışların adeti üç iken, liseye başlamanızla sekiz yıllık eğitim sebebiyetiyledir belki bilinmez, belki de büyümüşsünüzdür yahu..artık insanların sizin yanlış yapmanıza tahammülünün azalmasıyla ortaya çıkan dört yanlışın bir doğruyu götürmesi hadisesinin ilköğretim versiyonudur.
    (sürrealimezelden, 24.09.2007 01:22)