zamanında afrikadaki elin zencisine, afrikadaki okullarımızda türk milli marşını ezberlettik diye televizyonlar da bas bas reklamlarını yapan zihniyetin güncellenmiş versiyonu olan zihniyet
zihniyet değil, bir kişidir. fazla abartılmamalıdır, sonuçta milyonlarca bebe bırakın anlamını bilmeyi, doğru dürüst telaffuz edemeden arapça dualar okuyor. milli marş okumuş çok mu? en azından ilerisi için altlık olur, belki sempati duyar ülkesine vatanına da hayırlı bir evlat olur, sadece eleştirip "masa başından oturup" ahkam kesmez, bir şeyler yapar. olur mu? belli olmaz.
(draco, 10.03.2007 17:15)
üç yaşındaki çocuğa anne demenin öğretilmesi gibidir.
tamam üç yaşında çocuğa milli marşı ezberletiyorsunda neden ağlayarak söylemesi için baskı yapıyorsun dedirden zihniyet.
(shade, 10.03.2007 17:26)
aptalça şarkılar ezberletilmesinin yanında gayet faydalı iş yapan ebeveynin-öğretmenin davranışı.
sihirli annem,
acemi cadı,
selena vs. gibi salakça çocuk dizilerinde 8-10 yaşındaki çocukların erkek-kız arkadaş sahibi olması gerektiğini dikte eden, salak salak büyü vs. kelimeleri öğreten, annesine babasına kısaca kendinden büyüklere sadece ismiyle hitap ettiren zihniyetin yanında öpülüp baş üzerine konulacak zihniyet. ayrıca çocuk pokemon değildir. camdan da atlamamıştır.
ağacı yaşken eğiten zihniyettir. milliyetçilik gibi
kaka,
öcü bi kavramı körpe beyine o yaşta enjekte etmektedir. çok sakıncalıdır.
kendimden bilyorum çünkü. ikinci yaş günümden kalma bir ses kaydı var saklı.
istiklal marşı'nın ilk iki kıtasını güftesiyle okuyorum dilim döndüğünce. ee ne oldu? işe yaramaz milliyetçi'nin,
atatürk sevdalısının biri oldum çıktım.
fena mı olurdu komünist olsaydım, odamı che'nin resimleriyle donatsaydım, her 1 mayıs'ta kına gecelerine katılsaydım da "yaşasın halkların kardeşliği" diye naralar atsaydım...
birisinin bu küçük çocuğa istiklal marşımızı öğretenlerin istiklal marşımızı söylemenin sadece havlamaktan ibaret olmadığını anlatmalı
içimin parçalanmasına neden olan zihniyet. ama bunun nedeni ebeveynin çocuğa aşıladığını zannettiği vatanseverlik değil çocuğun vurgulu okuyacağım diye kendini harap etmesi.bir süre daha böyle marş okumaya devam ederse ses telleri kopar mazallah. yazıktır günahtır.
23 temmuz 2006 grup yorum altınoluk konseri'nde üç dört yaşındaki çocuklara, devlete karşı slogan attıran zihniyeti gördükten sonra şaşırmadığım zihniyettir.
(selenge, 17.03.2007 20:49 ~ 22:43)
vakti zamanında -darbe zamanları ekseriyetle- solcusuna, demokratına azcık farklı düşünenine istiklal marşı ile işkence yapan bir devlette yadırgamadığımız zihniyet.
gereksizce yapılmış bi harekete sahip zinhiyettir. 3 yaşındaki; konuşmayı, yürümeyi, arkadaş olmayı, gülmeyi, eğlenmeyi, acıyı, tatlıyı, gezmeyi yarım yamalak bilen minicik bir bebeğe milli marşın 10 kıtasını ezberletmek yerine ülkesini, vatanını sevmeyi öğretmek daha akıllıca, daha doğru bir eylemdir.
tabii ki yaşı geldiğinde her türk evladı gibi marşını da ezberleyecek, vatanını da koruyacaktır.
istiklal marşının on kıtasının üç yaşındaki bir çocuğa ezberletilmesinin eğitimine nasıl bir katkı yapacağını ve bu durumu herhangi bir ideolojik, siyasi düşünce taşımaksızın sadece çocuğun ruhsal ,düşünsel gelişim sürecini düşünerek eleştiri getirenlere karşı neden
milliyetçilik duygusunun aşılanması gerektiği yönünde bir savunma yapıldığını anlamadığım zihniyet.
be güzel kardeşim biraz daha bekleseydiniz de çocuk da okuduğundan bişeyler anlasaydı, söylerken koca koca insan kalabalıklarının önünde olmanın verdiği heyecan yerine , marşın içerdiği düşünceyi hissetmenin coşkusuyla okusaydı daha mı fena olurdu.
çok yanlıştır bu zihniyet çocuga türkçede öğretir bence bırakılmalı çocuğa hiç bir dil ögretilmemeli 18 yaşına gelince çocuk hangi dili konuşmak istiyorsa kendi onu seçmelidir.
eğer edebiyle ezberleyip okuyabiliyorsa ne ala. ama böğürerek, çakkıdıdır mızmızdır gibi ritim tutarak okuyorsa okumasın arkadaşım. mümkünse öğrenmesin hatta. öncelikle onun ne oluğunu bi öğretsinler, sonra ezberletsinler vs.
üç yaşındaki çocuğa başörtüsü taktıran zihniyetle aynıdır.tabuları yıkmak gerekir.bari üç yaşında o çocuğu serbest bırakın zaten ilerde kafasını yeterince sikeceksiniz..