|
|
- banu alkanın filmlerinde bolca kullandığı yatma tekniği. bu teknik için bir adet havuzbaşı, bir adet havlu/hasır/şezlong, bir adette banu alkan gerekmektedir. önce havlu/hasır/şezlong havuzun ta dibine kadar çekilir. mekanın otel balkonlarından görülebilmesi tercih sebebidir**. sonra işbu havlu/hasır/şezlong üzerine sadece vücudun üç noktası, yani dirsekler, popo ve ayak parmakları değecek şekilde itinayla yatılır. sonra gel keyfim/tecavüzcü coşkun/nuri alço gel.
- ... aynı zamanda sözlükte duygu pınarıdır. hümanist, sofu ya da melankolik arkadaşların cümlelerinde sıkça rastlanır. devrik cümle ya da cümleyi yarısında bırakıp giriyi bitirme tribindeki yazarlar hastasıdır.
- en manalı anlatımın saklı olduğu bir nevi boşluk doldurmacadır. isteyen istediği duyguyu yükleyebilir bu noktalara, okura şans vermektir bir nevi.
- çok sorunlu olduğunu, dünyadaki bütün ruhsal kahırların çekim ivmesine maruz kaldığını düşünen; teenage bunalımlarını henüz atlatamamış, yüzünü masum ve asık gösterebilmek için kenarlarını barok çağ temalı figürlerin süslediği el aynalarının karşısında mimik egzersizleri çalışan genç, çok genç kızlar bu tekniği yazı dillerinde sıkça kullanır.halk arasında "gotik hatun" olarak da bilinirler, bazıları renkli ve çizgili diz üstü çorapla da görülebilir, yadırganmasın.yonja com a upload ettikleri, tepelerinde bulunan kameraya alttan alttan bakan pozlarından fişleyiniz, ve feedback alabilmek için tercihen "ne kadar boktan bir gün..her şey sahte..biz de öyleyiz..peki neden..boş..değil mi?" gibi sabhankra karası bir mesajla yaklaşınız bu insanlara.potansiyel bunalım anlarında, bu tekniği kullanarak eskiz olarak bir köşeye yazabileceklerinden bir demet kopardım götümden, buyrun:
"bu şehrin küstah yüzleri benim kanayan gözlerime bakamazken, ben bir kırlangıç ölüsü gibi çürümeye yüz tutuyorum çaresizce bu deliler morgunda...onsuzluk...acı yetmiyor,kanırtmak istiyor beni senden bi çare...işledi hücrelerime kadar bu sessiz ve soğuk gotik taşları kansız şehrin...bu...gece...derin ve öfkeyle...biz...daha acı çekmeliyiz,günahlarımız ağır geliyor hala...histeri...kan...ben miyim bu?"
bu şekilde,sadece yazı dilinde kullandıkları zaman zararsızlar.ama konuşma diline aktardıklarında muhattap kişinin beyin kılcalları en fazla 4 mili bara kadar dayanım gösterir, midede gaz yapar, kafada ağrı.hele hele, üç nokta tekniğini dilinden düşürmeyen bir sevgili, çalkalanmış 2,5 litrelik kola gibi sıkışma yaratır göğüs bölgesinde.bu yüzden ya çalkalamamak, ya da ara sıra kapağını açıp gazını almak gerekir.
- arızalı yazılar yazmak için kullanılabilecek yazım tekniklerinden birisi
- askerde "iki tutamak bir basamak | iki basamak bir tutamak" olarak da açıklanan, merdiven kullanırken dikkat edilmesi gereken tekniktir.
iki el ve iki ayağınızı dört temas noktası olarak kabul ederseniz, merdiven çıkarken/inerken üç noktadan merdivene temas etmek zorundasınız. özelllikle ağır iş makinaları/kamyonlar vb. bu kurala tabidir.
merdivene inip/çıkarken de yüz merdivene dönük olmalıdır.
(bkz: işçi sağlığı ve iş güvenliği)
- üç nokta(...) "bu böyle sürüp gider" manasına da gelmektedir. arkasından bir de "vs" (ve saire) eklediğinizde tadından yenmez, bakar kalırsınız yiyemediğinizden mecburen yanında yatarsınız.
"yaz meyvelerini çok severim; şeftali, kayısı, kiraz...vs sulu sulu yemede yanında yat derler ya hani." şeklinde örneklenebilir.
alıntı yapıldığında da çok işe yarar bu güzide noktama işaretimiz. bir eserin konuyla ilgili bölümünü alır önüne, arkasına birer adet üç nokta sokuştururuz.
örnek için
@760998
bu şekilde eserin aslında daha fazlasını ihtiva ettiğini ilgilenlerin kaynağa bakması gerektiğini bildirmiş oluruz.
- dağcılıkta da kullanılan, tırmanış esnasında ayak ve ellerden en az üçünün kayaya temas etmesi gerektiğini belirten teknik. eğer uygulanmıyorsa, tırmanan sahış, denge kaybı ve tutamağın kopması gibi durumlarda eğime ve yüksekliğe bağlı olarak ya hakkın rahmetine kavuşacaktır, ya da yerleştirdiği emniyet malzemelerinin düşüşü tutması için düşüş esnasında yine allaha sığınacaktır.
(kun3uli, 14.04.2006 22:05 ~ 23:06)
- bu tekniğin 5 noktalısını kill bill volume 2'de kiddo bill'e yapmıştır.ölümcül bir tekniktir.
- çok seçkin bir örnek için:
(bkz: @991714)
- günümüzde ezber ağırlıklı sınavlara adam gibi çalışmayan gençlerin sık sık başvurduğu tekniktir.sorunun cevabı çat pat bilinir,bir cümle yazılır,ikincisine başlanır ama bir türlü sonu gelmez.3 nokta basılır,gider.
- italik yazı ve mor renkle birleştiğinde engelenemeyen taktiktir bu.
- yani öyle duygu yüklüyüm, öyle doluyum ki anlatamıyorum anlamında kullanılır.
- beni seviyor musun ?
+ hayır...
sanki o "hayır" yüzlerce cilt kitap anlam içeriyor. bildiğin hayır, bitti.
bu teknik müzikte de kendine yer edinmiştir. flamenko gitaristleri çok yapıyor bunu. 2-3 saniyelik bildiğin arpej atıyor, 10 sn bekliyor. o arpeje anlam yükleyelim diye. yani ne anlam yükleyelim ki o arpeje. gariptir.
- en az kill billdeki 5 nokta tekniği kadar kalplerimizi parçalayan efekt.
|