insanın kendini noktalama işaretleriyle anlatmak istemesinden kaynaklanan davranış biçimine sahip olan insandır. üç noktanın yanı sıra noktalı virgül kullandığında kişi
entelektüel olduğunu, ünlem işareti kullandığında ise agresif olduğunu sanabilir. bu kişiler imla kurallarının şart koşulmadığı yazılı görüşmelerde kendilerini
smiley ile ifade ederler.
üç nokta okuyucuya bırakılmış bir tercihdir çoğu zaman,kelimelerin ifade kudreti nihayete erdiğinde kullanılır ve ifade etmemekle,yani sessiz kalmakla duygular dışa vurulur,ve okuyucu buradan çıkarabileceği yahut anlayabileceği en iyi manayı kendisi çıkarır böylece.üç nokta edebiyatımızın süsüdür,derinliğidir,en iyi ifade onunla sağlanıyorsa varsın gerektiği yerde kullanılsındır.
+artık öylesine nefret ediyorum ki her şeyden...
-niye cicim yaa?
+lütfen üzerime gelme sende! anlamıyorsun beni işte...
-neyi kuşum?
+bırak bana kuşum muşum deme ya...
-niye hep üç nokta koyuyorsun ki?
+bilmiyorum benim yapım bu. hayatı hep üç noktalı yaşıyorum...
şefika,sana bu mektubu taa alamanyalardan yazıyorum...
bana haberi geliyo diyolar ki,sen şehre inerken mini etek giyiyormuşsun...
kafanı kırarım şefika...
annemgiller dedi ki,ben gittim gideli köyde daha bir kıvırtır olmuşsun...
alnının çatından vururum şefika...
eskiden ekseriyetle mektup yazardın artık onu da yazmıyon şefika...
ulan senin...
dur sen duuurr...geleyim oraya kafandan kıvılcım çıkaracam şefikaa dur sen duurr...
-kız şefika bu oğlan sevmiyo seni bak neler yazmış.
-aman abla be bakma sen ona istemeden de duygulanmış yazarken anlarım ben o duygusal ayımı.
-nerden çıkartıyon kız?
-ne biliyim abla,öyle yazarken duygulanmış kesin,hissediyom ben onu.
(pulse, 09.06.2007 23:26)
converse giyince tarz oldugunu düşünmek gibi bir durum.
duygusal olduğunu sanmakla alakası yoktur!! üç nokta belirtilen cümleyi pekiştirmek için konulr kimi zaman. anlayabilene tabi...
bilumum chat ortamında "selam..." yazan varyasyonları var bunların.
lan ya refleks olmuş, ya da selam verip karizma yapmaya kasacak kadar düşmüşler.
yazıklar olsun.
üç kelimeyi bir araya getirip kendini bir halt zanneden çok kişiden daha az kıl olunacak tiplerdir. zararsızdırlar; kendi hallerine bırakılmalıdır.
(luto, 10.06.2007 00:36 ~ 00:38)
acaba neyin mesajını vermeye çalışıyor bunu yapan kişi. '' bakınız efenim çok anlamlı yazıyorum, hatta sonuna üç nokta bile koyuyorum, çok (bkz:
sensitive) bir kişiliğim '' gibi mi?. peh peh.
eğer noktalama işaretlerini bu kadar tercüman bilmişsek kendimize hepsine burdan bir ünlem çekmek istiyorum . ben şimdi ne oldum?asabi mi? . aman yarabbi .
''çok duygusalım...'' cümlesini kafasından geçirip aynı anda omurilik soğanında üç nokta koyabilen insan.
+lan ... ne işin vardı o ... herifin yanında? kim lan o? ulan varya beni aldatıyorsan senin ...
bak doğru konuş kim lan o ....
ulan .... ... ... ....
... ....
...
- minnoşum çok duygusalsın...
+... ....
-yerim ben seni
+... .... .... .... ....
diyecek birşey bulamayıp 'al arkadaşım sonunu da sen tamamla' anlamı taşır
söyleyecek çok şeyi olan ancak;ya uygun kelime bulamadığından ya da hepsini söze dökemeyecek oluşundandır bilinmez ,bu sebepten ötürü duygusal olma olasılığı yüksek kişidir.amma ve lakin duygusal olma adına bunu yapanlar da vardır ki hem kendini belli ederler hem de bi yerden sonra açık vermeye başlar,özüne döner.
belki duygusaldır tamam.ama üç noktayla bi alıp veremediği de olmalı diye düşündüğüm insan modeli.
bide cok noktalı versiyonları var ki aman aman.
tüm cümleler çok noktalı.' lan acaba bişeymi anlatmak istiyorda ben anlamıyorum!' dedirtcek cinsten.
üç noktadan sonra bir boşluk bırakıyorsa kendisiyle bir sorunum olamaz.