belki ilginizi çeker
  1. · hoşaf işine girip iflas eden pijamasız eşek
gündem
  1. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · domuz gribi
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · immigrant song
  9. · sevdalı başım

üç kilo soğana oyunu satan yarın karısını da satar  

1. mesele üç kilo soğana oyunu satmak değil bu oyların büyük çoğunluğu vaatlerden kaynaklanıyor.türk milletinin bugün hala % 65'i köylerde yaşamaktadır. onun için nüfusumuzun % 65'ini teşkil eden köylünün dertlerini süratle çözerek çareler bulan her kimse oylarında büyük çoğunluğu ona gider.hangi parti bütün doğulu insanların tek tek ayağına gitti.yalandan da olsa dogru da olsa hangileri onların dertlerini paylaşıp çözüm getireceği vaadinde bulundu.oncelikle bunlara bakmak lazım.bazıları bu büyük çoğunluğa gereken ilgiyi gösterselerdi şu an yaşadığımız ülke ve yönetimdekiler emin olun çok farklı olurdu.
    (esperanza, 02.08.2007 17:05)
  2. süper bir slogan(!). koskoca bir halkın yüzde 46sının kömürle, soğanla oy verdiğini açıklıyor kendince.

22 temmuz 2007 seçimleri başlığına bir iki yazayım demiştim; ancak yazacak bir şey bulamamıştım sanırım. seçim sonuçları açıklandı, üzerinden bayağı zaman geçmiş olsa da hala akp'nin zaferinin şokunu yaşamaktayım.

gel gelelim seçim sonrasında akp karşıtlığı adı altında saçmalanmasına gönlüm el vermiyor, beynim acıyor. ya yüzde 46 civarında bir oy toplamış adamlar, sen karşısına soldan veyahut sağdan doğru düzgün bir alternatif sunamamışsın. gemicik gemicik diye sayıklamakla, meydanlara ip fırlatmakla çılgın propoganda yaptığını zannetmişsin, alternatif olarak yapılacaklardan bahsetmemişsin. karşındaki insan 4 yıl boyunca yaptıklarını (doğru veya yanlış) anlatmış, belki de abartmış; ama anlatmış sonuçta.

sonuç: öyle ya da böyle akp yüzde 46 ile seçimleri kazanmıştır. bu rakama ister patates dağıtarak, ister çeyrek altın dağıtarak ulaşmış olsun. sanki dağıtmamış olsa chp, mhp ve dp gibi kötü rakipleri varken aldığı oy oranı çok mu düşecekti?

akp'ye oy verenlerin hepsi oylarını satmış olsa bile bu onların utancı değil, hepimizin utancı olmalıdır. biz utancımızı elalemin karısına laf ederek gösteriyorsak afedersiniz bir skim olmaz bizden.
    (twinkle, 02.08.2007 17:23 ~ 17:30)
  3. milli görüşün cafcaflı dönemlerinde, erbakan hoca mealen "bize oy vermeyen dinden çıkar" gibi bir şey söylemişti. genel tepki "oha be hoca" olmuştu ve son derece haklıydı bu tepki.

o günlerde haklı olarak "oha be hoca" diyenler şimdi "bize oy vermeyen pezevenktir" noktasına gelmişler. yavaş azizim, bu ne terakki. az frene bas yahu virajı alamayacaksın.

menfi propagandanın da bir adabı vardır kendine göre. hedef iktidarsa, partiyse, başbakansa ona göre davranırsın. seçmenleri karalamak da ne oluyor? kitleyi böyle mi azaltacaksın?

bu giri fazlasıyla samimi oldu, farkındayım. ama biz kahvede arkadaşlarla ihaleli batak oynarken de aynen bu üslupta konuşuruz. uygun düşer gibi geldi.
    (tembel, 02.08.2007 17:51)
  4. bunu bir yazarın ağzından ( ya da kaleminen) duymak ne kadar kötü birşey. aydın diye nitelediğimiz insanlar bu kadar mankafa mı? karşı koymayı sokak ağzıyla mı yapar oldular? halkı böyle mi aydınlatıcaklar?
    insan oyunu üç kilo soğana satıyorsa ona para veremediği içindir. sen git fakir, dünyadan habersiz halka ekonomiyi anlat. adamların durumu ekonomik sistem tartışmayı çoktan geçti. birçok insan harcarken 5 kuruşu ( mecaz değil) hesap ediyor.
    ayrıca nedir türkiye'de politikadan,siyasetten kadınların çektiği? hani türkler'de kadın en üst mevkideydi?
    nerde peki gösterdiğiniz değer? bazı şeylere tu kaka dedirtmek için niye kadınları "mal" gibi kullanıyosunuz başka bir açıklaması yok mu?
    okulda tarih hocasına komünizm ne diye sorulduğunda hoca kadınların ortak kullanılması * diyorsa ( bu tarihçinin diğer bir özlü sözü de:" üst katta ermeni otururken ben alt kattaki dairede oturmam"), birileri kadınları 3 kilo soğana eşit görüyorsa ( bu da aydın bir beyfendi(!)) bu demek oluyor ki ülkemizde kadınlar erkeklerin bazı oluşum ya da olaylara kötü bakış açısını belirtirken kullandıkları bir hakaret sözcüğü, bir nesne adı ya da cinsel arzularını tatmin etmek için kullandıkları bir cisimden öteye gidemiyor.
    böyle mi? ülkemizdeki herkes böyle mi?
    tabii ki hayır. ancak bunları söyleyenlerin rehber olarak görülmesi ve ciddiye alınması o duruma geleceğimizi gösteriyo sanki.
    edit: ayrıca böyle oyunlarla seçilip hala daha halkın iradesi diyenler, utanmadan cumhurbaşkanlığına aday olanlar da en az bu yazar kadar yergiyi hak ediyolar.
    (bkz: anne ironi yaptım galiba)
    (anarchistrockstar, 02.08.2007 18:22 ~ 04.09.2007 11:47)
  5. 10 puanı belediye eliyle bizim vergilerimizden dağıtılan kömürden, erzak torbasından, 10 puanı da tarikatların blok oylarından oluşan yüzde 46'ya karşı yapılan haklı ama bu gisişat içinde beyhude eleştiri, bu ülkede muhalefet saatle, gemiyle, iple, otla, bokla muhalefet yapacağına savcıları göreve çağırıp bir iki büyükşehir belediyesine suçüstü yapıp bir kaç öküzün canını yaksa, "sen kim oluyorsun da benim vergilerimle seçim rüşveti dağıtıyorsun" diye hesap sorsa belki bir adım atılırdı ama nerede onlarda o kafa, içi boş laiklik edebiyatı, kendinden geçmiş bir şekilde "devletin başına devlet gelecek" saçmalıklarını yapmak varken kim uğraşır bunlarla, böyle uyduruk muhalefet karşısında iktidar partisinin aldığı yüzde 46 az bile, yüzde 60 almalı ki muhalefet kendine çeki düzen verip başlarındaki beceriksizlerden kurtulsun
    (nereye temucin, 02.08.2007 18:37)
  6. refleks cevapların özellikle akp cephesinden gelmesi(sadece sözlükten bahsetmiyorum) ilginçtir.
    siz niye üzerinize alınıyorsunuz* ki belki de chp, mhp, dp, gp ya da tkp'den bahsediliyordur.
    (ornitrin, 02.08.2007 18:43)
  7. garip, zekadan yoksun ve bir o kadar gereksiz bir laftır. kimsenin tanımadığı ve ne şartlarda yaşadığını bilmediği insanları böyle itham etme hakkı yoktur.

fakat kaynak gösterilebilecek bir kayıdı bulunmaması nedeniyle söylendiğine de pek inanmadığım laftır, nacizane tavsiyem kimsenin gaza gelmemesidir; kimin söylediği, ne söylediği bile belli değildir nitekim.
    (strutter, 02.08.2007 18:47)
  8. "başkasının karısına dil uzatan kendi anasına bacısına ne kadar ahlaklı davranabilir ki?" dedirten, ahlak sınırlarını çoktan aşmış bir tartışmanın minicik bir parçası.

siyasi tartışmaların bu kadar ayaklar altında yapıldığı ve başkasının karısına kızına dil uzatarak bir yerlere varacağını sanan insanları dinlemek zorunda kaldığım bir ülkede yaşıyorum. yoksa yaşamak zorunda mı kalıyorum? yok yok. hayır. ben bu ülkede yaşamak istiyorum ama "yarım kilo soğan alana bi' baş sarımsak bedava" muhabbetleri arasında değil.

görüyorum ki yazılarını gerçekten severek okuduğum ve şu dakikaya kadar(!) taktir ettiğim arkadaşlar bile belli bir seviyede kalmayı başaramıyorlar artık. yazık demek geliyor içimden.

izninizle siz sohbeti daha fazla seviyesizleştirmeden ben ayaklar altına alayım.

seçimden bu yana bir haftadan fazla bir süre geçti ve akp %46.6 civarlarında bir oy aldı. bu demek oluyor ki yaklaşık olarak her 2 kişiden biri akp'ye oy verdi ve bu da demek oluyor ki istisnasız ve kaçınılmaz bir şekilde sizin ailenizden, uzak ya da yakın akrabalarınızdan veyahut komşularınızdan herhangi biri... ya da şöyle diyeyim: tanıdığınız, saygı duyduğunuz ve sevdiğiniz insanların içinden de mutlaka akp'ye oy veren insanlar var. ben bu durumdan söyle bir sonuç çıkartırım: akp'ye oy verenlere gerekli-gereksiz yerde hakaret eden insanlarda soğan cücüğü kadar beyin yoktur. hatta muhabbeti daha da seviyesizleştirirsek "soğan cücüğünde bile sizin beyninizdekinden daha fazla hücre vardır." diyebiliriz.

ana bacı muhabbeti yok
    yeşil soğan
    soğan cücüğü
    akp
    mhp
    chp
    dtp
    pipi
    falan filan
    (aberrant, 02.08.2007 18:58 ~ 19:01)
  9. (seko, 03.08.2007 22:27 ~ 22:29)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil