|
|
- ayrılmaz dörtlü
- mezarlık ziyaretlerinin olmazsa olmazı.
- abdestsizken okunmaması gereken dualar
- (bkz. dua edicem derken çarpılmak)
- hoca: oğlum kaç dua biliyosun?
öğrenci: 4 tane hocam.
h: say bakıyım.
ö: 3 kulhuvallah 1 elham hocam.
- üç kulhuvallah bir elham okuyana onbeş dakkalığına divine shield verir ve bu sayede onu her türlü şerden korur.ayrıca mana regeneration yüzde yüz artar ve cinlere karşı yüzde yüzelli attack bonus verir.(bkz: final haftası warcraftı keşfetmek)
- cin çağırma geyiklerinde okunması gereken dua takımı.
örnek: fincan cini, bilmenerenin cini vs.... (yalan tabi yok böyle bişey)
(bkz: bir erkek dört avrat)*
(bkz: allah bir avrat dört)*(venom, 11.09.2005 19:53 ~ 19:56)
- küçükken bana öğretildiğine göre okununca kişinin kuran okumuş kadar sevaba girmesinii sağlayan dua topluluğu.
- bi kere okunması kur'an-ı kerim'i hatim etmek ile eşdeğer sevapta olan dua.
- tam olarak türkçeye çevirince ucubeye dönen şey:
üç 'de ki, o allahtır', bir 'ham olan şey'. bu şunu gösterir, sureler, giriş ayetleri ile değil, adları ile anılmalıdır. üç ihlas bir fatiha gibi. aynı ucubelik durumu "allahule" olarak anılan ayet-el kürsü için de geçerlidir, zira allahule, 'o allah ki yoktur' ya da 'olmayan allah...' anlamına gelmektedir.
- bambi'nin atomu gibi bir dua kombosu. dindar ya da inançsız çoğumuzun yaşamına girmişliği vardır.
- ebeveynlerimizin,büyüklerimizin sınavlara girerken okumamızı istediği,daha çok sınav çıkışında okunması gereken dua kalıbı.
- küçükken üç kulhuvallah yerine bir tane okuyup içimden üç ile çarptığım bir de elhamla toplayınca tamamladığımı sandığım dualar bütünü..
- yatmadan önce okunan dua kombosu.
- üç kulhuvallah bir elham etti dört.. bir dua da dün etmiştim -elde var bir- eşittir beş.
matematiksel olarak cennet şansım devam ediyor.
- can simidi..yorgun yüreklerin ilacı...bir nefeslik huzur...
|