şimdi aklıma geldi de, bizim mahalledeki osman abi'nin takımları bu başlığa cuk oturuyor. tutmak isteyen meraklı arkadaşlar, mesaj atarlarsa yardımcı olabilirim.
trabzonlu değilim, hatta merak etmeme rağmen karadenize hiç gitmedim. ancak kötü günler görmüş, sofrasında aylar -evet, söylemesi çok kolay oluyor ama yaşamak o kadar kolay değil- boyunca ayran ve darı ekmeği dışında birşey görmeden bir çocukluk geçirmiş biri olarak eskiden beri hep, kendisi çalışıp kazanmayı bilmeyen, babadan kalanla bizlere hava atan çocuklara tepki amacıyla olsa gerek, çalışıp ter dökerek değil de parayı bastırıp avrupalı futbolcu alarak şampiyon olan üç büyüklerden birini değil, trabzonsporu destekledim.
şikeden mafyadan ve dolaptan düzenden uzak anadolu takımlarının her hangi biri olabilir. ancak bunu yaparken şampiyonluk umudu da taşıyabilmek için en uygun takım trabzonspordur kanımca.
üç büyükler varken de tutulabilecek takımlardır aslında. ne var ki pek çok insan çocukken bir takım tutar ve zamanla güçleşir sevdiğiniz takımı bırakmak.pek çok hatıranızın esasını teşkil edebilir ya da hatıraların yanında yöresinde yer tutar tuttuğunuz takım.ama bir takımı boşamak ve yeni bir takımla aşk yaşamanın mümkünatını bize gösteren örnekler de yok değildir, mesela takımdan ayrı düz koşu adlı derlemede sevgili tanıl bora'nın "nasıl gençlerli oldum?" adlı yazısı yazarın gönlünün nasıl galatasaray'dan gençler'e kaydığını anlatır.
bir de "benim ikinci takımım şu" diyen insanlar vardır, er kişi tuttuğu takımı boşamaz ama diğer takıma da kayıtsız kalınmaz; bir nevi aldatma hadisesi. bunun için de nick hornby abimizin fever pitch kitabında arsenal'i cambridge united'la (ki cambridge arsenal'le karşılaştırılamayacak kadar sefil bir takımdır) aldatışı aklıma ilk gelen örnek.
peki ben ne yapmaktayım? sezonluk olarak bazı ikincil takımlar seçerim- fener 'main server' olarak kalır; bu ikincil takımlar genellikle evropa memleketlerindendir-aklıma ilk gelenler: bayer leverkusen (real madrid'e şl finalinde kaybedişleri ne üzücüydü-2001-2002), valencia (gençleri de yenip uefayı alan takım belki de benitez'in en güzel takımıydı-2003/2004), leeds united ( cimboma yenilseler de alan smith, mark viduka, dominik matteo gibi güzel adamları olan hırslı, genç bir takımdılar2000/2001)...