şimdiye kadar alınan 2 (veya ne kadarsa) nesil yazar güruhundan pek de bir ses çıkmadığını, bu güruhu harekete geçirmek veya biraraya getirmenin ne kadar zor olduğunu ameli olarak keşfettikten sonra hiç de önemsemediğim yeni kayıt dalgasıdır.
ha belki bambaşka bir açıdan bakarak, sözlükten kız veya erkek kaldırmak isteyen sayılarının oldukça kalabalık olduğuna inandığım bir kitle için faideli olabilir o ayrı.
diğer taraftan gelen yeni kırmızı gözlü sirke sineklerinin de nereye kadar genel iyiye dokunur fayda üreteceklerini ayrıca merak etmekteyimdir.
(bkz: bekleyelim görelim)
(bkz: wondrous koş kerhaneye zenci gelmiş)
aktif yazar/yazarlık sahibi oranı düşük sözlüğümüzü belki de hareketlendirecek hadise. ilk zamanlar çer çöp ayıklamak ve sanıyorum ki ispik yapmakla geçecek ve hatta hatta ayarlaşmalar da yaşanacak fakat daha sonra güzel güneşli günler bizi bekler diye düşünüyorum.
bir de hafiften yaşlanıyor muyuz ne? nesil kavramı çok gereksiz görünmektedir bana fakat ne denebilir böyle uygun görülüyor demek ki.
itü'nün akademik takvimine işlenmesi gereken durum.yeni nesiller gelsinler ve her şeyi kendilerine göre yorumlasınlar çağımızı öğrenelim.bakarsınız eskilerde gelir aramıza şenlenir ortalık..
11 eylül 2005 günü başlamıştır. alımların 11 eylül'e denk gelmesi kader midir, tesadüf müdür, yoksa wondrous'un başlattığı gizli ve global bir komplonun işareti midir ben bilmem.
oylanan girilere hareket getirmesi bakımından pek bir sevindirici güzellik. yeni yazarlar, yeni tarzlar ve yeni eserleri merakla, yeni celebrity denemelerini, denyocuları ise esefle beklemekteyim.
hayırlı falan olan* hadise aynı zamanda.
sözlüğe daha bir neşeyle girmemin kaynağıdır. farklı görüşler, zevkler ön plana çıkmış, heyecanla birçok yeni giri girilmiş, ve heyecanla okunmuştur.
iyi ki açıldı bu yazar alımları..
sözlüğe kesinlikle yeni bir soluk,biraz da hareket getirmiştir.tatile giden sözlükçülerin dönmesiyle de katmerli hareket yaşanacak ve sözlük eski günlerine dönecektir sanırım.
sözlüğe yeni gelmiş bir sürü insanı görünce geçen seneki sözlüğe girdiğim ilk günleri bana hatırlatan hede hödö. hatta öyle ki abuk subuk giriler yazasım geliyor. nerdeyse kendimi çaylak bile hissedicem. <yoksa içime mi doğuyor? neyse allah'tan kendime mukayet olabilen bir insanım.> anılarımı depreştirdi yazar alımı sözün kısası.
ayriyeten acaba hangi yazarlar uçup tekrar gelmiş ya da hangileri 1. veya 2. nesil yazarların yeni nickleri diye durup dururken işkillenmeme neden olan hede. ama sanki ortam ilk defa açan çiçeklerle doluymuş gibime geliyor. <bu şeyde bile gidip de edebiyat parçalamanın alemi ne şimdi ya>