belki ilginizi çeker
  1. · ağlatan şiirler
  2. · aşık olunan kişinin sevgilisinden bahsetmesi
  3. · jezebel
  4. · üçüncü kişi olmak
  5. · yaşadığı her aşkta baş rolde olmak
  6. · asla birlikte olunamayacak birine aşık olmak
  7. · aşk birlikte olamamaktır
  8. · unutulmaz film replikleri
  9. · jezabel kan içinde yatardı
  10. · aşık olunan kızın aşık olduğu adamı dövme isteği
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · demokratik sol halk partisi
  3. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  4. · aşk ı memnu
  5. · annelerin yakışıklı anlayışı
  6. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  7. · ugg
  8. · kendinden kaçmak
  9. · alternatif şirin isimleri

üçüncü şahsın şiiri  

sayfa  / 2
  1. felaketim olurdu ağlardım; çaresizlik...
    (allah kızlara güvenseydi zar koymazdı, 11.10.2004 02:09)
  2. tamamen platonik olan bir aşkı anlatır. nerdeyse herkesin hayatında en azından bir kere başına böyle bir şey geldiği düşünülürse hemen hemen herkese hitap eden bir şiirdir. en can alıcı dizeleri ise aşağıdaki dizelerdir. olayı daha iyi anlatan başka şiir yoktur, üstüne tanımam.

gözlerin gözlerime değince
    felaketim olurdu, ağlardım
    beni sevmiyordun, bilirdim
    bir sevdiğin vardı, duyardım
    (esdora, 26.05.2005 01:32)
  3. "gözlerin gözlerime değince
    felaketim olurdu, ağlardım"
    "gözlerinde beni değil bir başkasını görüyordum'un en güzel ifadesi bence...çaresizlik bu kadar güzel anlatılamaz delicesine sevdiğin seni sevmiyorsa ve yakınındaysa bu şiir seni ifade eden nadide eserler arasındadır...
    (palantir, 26.05.2005 01:40)
  4. amacını aşan şiir. kapanan bir yarayı deşen şiir. her seferinde insanı mike tysondan yumruk yemişe veya kafasında roberto carlosun şutu patlamışa çeviren şiir. itirafa, suça ve intihara iten şiir.
    (hepten aykırı, 15.10.2005 01:37)
  5. her ortamda etrafı salya sümüğe boğan ve her daim boğabilme potansiyeline sahip (tabii okuyana da bağlı) attila (atilla değil) ilhan şiiri.
    (karacalut, 07.08.2006 14:41)
  6. canınız en çok üçüncü şahıs olunca acır aşkta, çünkü bilirsiniz onun kalbi başkası için çarpıyordur sizse onun hayatındaki herhangi birinden farksızsınızdır ve bu şiir sizin duygularınızın en güzel anlatılmış halidir
    (sorunsal, 08.11.2006 17:54)
  7. (tabudeviren, 14.02.2007 11:40)
  8. o adam

o yüreği sevmekten yaralı
    şiire aşık bir insan
    o da herkes gibi
    payını almış dünyadan
    kimi gün ağlamış, kimi gün gülmüş
    kimi gün vurulmuş, kimi gün düşmüş
    taş olmuş susmuş
    kuş olmuş uçmuş
    incinmiş, kırılmış, küsmüş
    kimini deliler gibi sevmiş
    yıldızlar gibi yüceltip övmüş
    kiminin yüzüne tükürmüş, sövmüş
    bir kere yaşamış, bin kere ölmüş
    şimdi 'bir avuç gözyaşı'
    'bir demet şarkı'
    ve bir de bu 'uykusuz şiirler'
    ardından kalan...

işte son perde
    işte son sahne
    işte..

ahmet selçuk ilkan
    (ellisande, 14.02.2007 11:52)
  9. bu şiiri yazan adam dururken cenaze gülüşlü bir adama aşık olan kıza sitem etmemize yol açan atilla ilhan şiiri
    (kibar kıro, 08.07.2007 21:57)
  10. goethe'nin hiç bitmeyen aşk platonik olandır sözünü doğrularcasına bir aşka "o" olarak dışardan bakan insanın duygularıdır üçüncü şahsın şiiri.ağırdır üçüncü tek-il şahıs olmak.
    (bilginsel, 01.09.2007 21:30)
  11. 3. şahsın "felaketi"dir adeta.

kadın bir gün o hayırsız tarafından terkedilince dönecektir 3. şahsa.

belki o kadın artık onun kollarında olacaktır, ama yine sevmeyecektir, kan içinde geceler geçecektir ve ne yazıktır ki 3. şahıs tüm bunları yine bilecektir.

şiir ilk mısrasından başlayarak bir aşkın bir insanı nasıl bir mezara gömebileceğini haykırır.

"allah öldürür dünyadan alır
    sen beni öldürdün hayatta bıraktın
    cehennem ateşi ahirette olur
    sen beni dünyada ateşe attın"
    (varolmanın dayanılmaz hafifliği, 08.01.2008 21:15)
  12. onun şiiridir, onların şiiridir. bize de avcumuzu yalamak kalır hatıralardan, bir de bir şarkı, şark-ı bir yalan: orda bir köy var uzakta, gitmesek de, görmesek de...
    (ornitrin, 01.02.2008 02:08)
  13. yanlış bilmiyorsam, ki yanlış bilmiyorumdur muhtemelen, şair bu şiiri gemiyle italya'ya giderken gemide gördüğü bir bayana yazmıştır.
    (oceangoing, 01.02.2008 02:20)
  14. ağlamak mı dediniz? demek siz de üçüncü şahıslardansınız. buyrun size attila ilhan. buyrun size üçüncü şahsın şiiri.

çaresizlik mi dediniz? tamam, siz de bizlerdensiniz. yeni katılanlara pek tavsiye etmiyoruz ama buyrun size
    anlatabilmeniz için diğerlerine
    içinizdeki acizliği
    üçüncü şahsın şiiri.

ortaokul aşkı, lise aşkı, yaş yetmiş aşkı... her neye saplanıp kaldıysanız buyrun size...
    (tariktuna, 21.02.2008 12:17 ~ 12:20)
  15. önceleri bu şiiri okuduğumda farklı anlamlar çıakrtırdım ve hatta sevmezdim de. zira buradaki ikinci kişi ben olurdum. hani şu güldü mü cenazeye benzeyen. hakikaten gülünce ben cenazeye benzerdi ve birilerinin felaketi olurdu ağlardı.

şimdi okuyorum da meğer ne kadar da güzel şiirmiş. meğer üçüncü şahıs ne kadar da acı çekermiş. üçüncü şahıs olarak şimdi farkındayım ki benden daha berbat gülenler de varmış. bu döngü böyle sürüp gidecek anlaşılan. birileri hep ikinci şahıslıktan üçüncü şahıslığa terfi edecek ve o üçüncü şahıslar hep bu şiirle kendini teselli edecek.

ve şimdi ben gülünce, felaketi olmuyor kimsenin üstelik cenazeye de benzemiyorum...
    iyi ki yazmışsın bu şiiri attila usta. keşke ölmeden evvel üçüncü şahsın mektubunu da yazsaydın, keşke. kusura bakma herşeyi senden bekliyorum en iyisi ben yazayım onu da. biraz beceriksizim ama müsadenle.
    (itirazım var sayın yönetici, 21.02.2008 12:25 ~ 12:28)
  16. lisedeki edebiyat öğretmenimizin dediğine göre çolpan ilhan için yazılmış şiirdir.ne kadar doğrudur bilemem ama, cenaze gülüşlü adam sadri alışıkdır.attila ilhan, sadri alışık'ı kardeşine layık bulmamaktadır.

sessizce bir cigara yakardın
    parmaklarımın ucunu yakardın

dizeleri de çolpan ilhan'ın sigara içmesi ağabeyini üzdüğünü anlatır.
    (hürrem, 21.02.2008 20:14)
  17. ben seni sevdim,
    sen onu seçtin.
    ne diyim bilmem ki!..
    allah cezanı versin...

yazan: o*
    (mornemeses, 21.02.2008 20:19 ~ 20:21)
  18. atilla ilhan'ın süper bir şiiridir beğenerek okuyoruz-dinliyoruz. fakat anlatımı gurursuzdur (maalesef ki). empati yapacak olursak kolay bir şey olmasa gerek bu şiiri yayınlamak. böyle bir şiir yazılabilir de, fakat yayınlamak da nesi? sevmek güzel şey. gidenin arkasından acı da çekilebilir o da güzeldir. ama bunu ifşa etmek biraz gurursuz bir davranış. bu ifşa da edilebilir belki ama bu şiirdeki çok gurusuzca, yalvaran bir üslup ile olmamalı. bünyeye zarar. vurucu bir şiir evet ama erkekçe değil. ayaklar yere sağlam basmıyor. yazık.
    (kremberiz, 21.02.2008 21:12)
  19. (acımadıki, 05.04.2008 18:55)
  20. bu şiirde alfabedeki tüm harfler kullanılmıştır.
    (una furtiva lacrima, 31.05.2008 01:22)
  21. ikinci şahıs olabildiğimi farkettiren şiirdir.
    (akılfikirdükkanı, 30.09.2008 19:55)
  22. ben de inanamıyorum ama en güzel kerem alışık yorumlamıştır bu şiiri dinlediğim kadarıyla. hiç huyu değildir halbüse.
    (togisama, 08.11.2008 09:27 ~ 09:28)
  23. bu şiir hakkında söylenebilecek en güzel sözleri hıncal uluç söylemiştir. copy-paste yaparaktan size takdim ediyorum:

şiiri sevmek, aşkları, ayrılıkları, umutları, umutsuzlukları şiirle yaşamak.. gençlik yıllarımın en güzel anılarında şiirler vardır hep.. en acıklı olanlarında da.. şairler hayatımızın bir parçasıydılar.. duygularımızın tercümanları..
    şiir matineleri düzenlenirdi o zamanlar liseler ve üniversitelerde.. tıklım tıklım dolu olurdu salon.. hele ankara koleji.. bu kültür yuvası o kadar çok şiir günü düzenlerdi ki.. evim kolej'in yanında.. fahri kolejliyim, kaçırmazdım.. şairler gelir kendi şiirlerini okurlardı.. iyi şiir okuyanlar da en ünlü dizeleri.. hele bir gün.. ergun evren kendi şiirini okumuştu kolej'de.. bir başka ünlü şair "böyle şiir lisede okunur mu" diye ayağa fırlamış, terk etmişti salonu.. ergun'la dalga geçmiştik, yıllarca "müstehcen şair" diye..
    atilla ilhan şiir matinelerinin en popüler şairlerindendi.. hele bir şiiri vardı, dillerden düşmeyen.. hep top 10'da, hem de başlarda olurdu..
    üçüncü şahsın şiiri.. niye çok popülerdi.. çünkü o yaşlarda hele çoğumuzun hayatında bir üçüncü şahıs vardı..
    biz bir kızı severdik.. kız da bizi sever- di, ama arkadaş gibi.. gönlünü verdiği biri vardı aslında..
    bize güler, ona giderdi..
    en felaketi de, kızın yanında o oğlana rastlamak olurdu.. arkadaşımızın sevgilisi.. iyi davranmak zorundayız. delikanlılık, centilmenlik onu gerektirir.. içimizden boğmak gelirdi, ama çaktırmazdık..
    en felaketi mi dedim.. yanlış dedim.. en felaketi çok daha başka olurdu..
    kız ağlayarak yanımıza gelirdi bir tenhada.. başını omzumuza yaslardı.. sevgilisi ile koptuğunu anlatırdı.. içten içe bir sevinç kaplardı gönlümüzü.. ama dedik ya serde delikanlılık var.. şövalye romanları okuyarak yetişmişlik var..
    olur mu?.. fırsattan istifade bize yakışır mı?. uzun uzun teselli eder, akıl verirdik, barışma yollarını anlatırdık.
    rahatlardı.. gülerek koşardı.. ona.. üçüncü şahsa..
    ve biz açardık şiir defterimizi..
    atilla ilhan'ı bir daha okurduk.. o olmaz olası üçüncü şahsın şiirini okurduk..
    felaketimize ağlayarak..
    (satrianijr, 25.01.2009 19:40)
  24. (kl7mu, 03.03.2009 23:20)
  25. felakettir,kıskançlıkta varılmış son noktadır adeta insanı ağlatır sözleriyle.
    (olivepoison, 10.05.2009 00:37)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil