belki ilginizi çeker
  1. · nesnellik
  2. · nesnel
  3. · zevkler ve renkler tartışılmaz
  4. · nesnel
  5. · itü sözlük
  6. · dogma olarak bilim
  7. · bireysel
  8. · bana göre
  9. · orijinalinden güzel olan cover
  10. · kime göre neye göre
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  2. · kayseri tabula rasa zirvesi
  3. · yaran diyaloglar
  4. · yetenek sizsiniz türkiye
  5. · sözlük yazarlarının hayalleri
  6. · yazarların yapmak istediği saçmalıklar
  7. · yılmaz özdil
  8. · kenan doğulu ve tatmin edilemez egosu
  9. · bilkent üniversitesi

öznel*  

1. içine kişisel duygu, düşünce ve yorumların da katıldığı yazının niteliği. kişinin olaylara kendi açısından bakması durumu.
    (selenge, 04.12.2004 16:20 ~ 08.06.2005 21:53)
  2. öznellik şahsa özgülüktür. öznel bir şeyde yanlış yoktur
    (mavio, 22.02.2005 17:08)
  3. öznellik tanımını kendinden alan bir kavramdır. kişiye bağlılık, ona görelik yanında kişinin değer, inanç gibi bireysel yargılarına göre olayları, durumları veya kişileri değerlendirmesi demektir. bilimin hiç bir şekilde kabul etmediği, etmeyeceği bir tutum, algılama veya davranış biçimidir.* yoksa bilimsel alan dışında elbette kişiler olayları, durumları, kişi veya nesneleri kendi bilgi, görgü yahut deneyimlerine göre değerlendirebilir. * kimse de buna bir şey diyemez. ancak bir şekilde bilimsel bir biçim kazanmışsanız bundan sonra artık bilim diliyle, bilimsel anlayış veya yaklaşımlarla -en azından böyle bir tarzla- konuşmak zarureti hasıl olur ki; böyle kişiler takdir edilir, sevilir, çekici felan olurlar.
    (bkz: nesnellik)
    (fempusay, 25.03.2005 18:21 ~ 18:22)
  4. özneye hitap eden.
    (paradoksu kucaklamak, 22.04.2009 15:33)
  5. düşünceyi söyleyenin kişisel düşüncelerini içerecek şekilde açıklamak. örneğin: dün gece eve rahat gittim. öznelin zıttı için:

(bkz: nesnel)
    (süper mario, 24.10.2009 19:14)
  6. nesnelliğin küçük parçalarıdır. bu nedenle öznel doğrular, nesnelleşince, yanlış olabilmektedirler.
    (mustafa, 19.11.2009 01:36)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil