oğlunuz "baba ben bu kızı seviyorum" dediğinde gözünüz kapalı "eferim lan" diyebileceğiniz, dünyanın en değerli besini olan kırmızı eti yememesi dışında kusur bulmak için çok zorlanacağınız ve hatta bulamayacağınız insanın ismi.
tanıdığım tek özgeden yola çıkarak yapabileceğim özge tanımlaması budur. ya ben çok şanslıyımdır da böyle bir özgeyle tanışmışımdır yahut da bütün özgeler böyledir.
bilemem.
bir zamanlar kendi çapımda "bütün özgeler güzeldir" hipotezini kurup daha sonra teori halini alamadan bizzat çürüttüğüm (bkz: ne yazık ki) insanın kızı olunca koyabileceğini düşündüğüm güzel bir isim
başına sıfat konmadan söylenmesi etraftaki bu isme sahip kişi sayısı itibari ile neredeyse imkansızdır. pastahaneden tutunda kaportacısına kadar bir çok dükkanada verilmiştir. bu isme rastlayamayacağınız yer yoktur.
10lu halley paketinin plastik şeffaf kutusunun altına bakın inanmıyorsanız.
karşılaştığım bütün özgelerin çilli olmasından belki bilemiyorum çilli kızları anımsatan isim. güzel olurlar genel de.
herkes güzel aslında.
(bkz: kafam güzel)
çok güzel bir isimdir. bir doktor arkadaşın söylediğine göre "özden ayrı" demek-miş. insanlar isimleriyle yaşarmış ya, özge ismine sahipseniz "lan adım bile farklı eheh" falan diye düşünebilirsiniz.
son yirmi beş yıldır falan bu ülkede doğan kız çocuklarında default geliyo bu isim. bazı aileler değiştiriyorlar tabii doğar doğmaz. merve yapıyo o değiştirenler de.