|
|
- başıma sık sık gelen durumdur. çok berbattır insanı hayata küstürür. hah işte tam da bu konu hakkında benim de söyleyeceklerim var dediğiniz bir başlıkla karşılaşırsınız. evet evet benim de x başlık hakkında yazabileceğim bir şey var, ortam benim olmalı deyip giriye başlarsınız. bazen uzun olur bazen kısacık. önemi yok. önemli olan özenilmiş olmasıdır. neyse, evet butonuna basıp başlığın sizin girinizle beraber sol framede yer almasını beklersiniz. yer aldıktan sonra başlarsınız her 2 saniyede bir şahsım butonuna basmaya. bir allahın kulu bile oylamamıştır daha. biraz daha beklersiniz. neredeyse kanka listenizdekilerden rica edecek duruma gelirsiniz, hadi be hacı eline mi yapışır bi oylayıver be hadi eksilesen de olur şahsımda yer alsın da gerisinin çok da önemi yok. utanırsın tabi nasıl diyeceksin ki oyla beni diye, yanlış anlaşılır, olmaz, ayıp. en sonunda kaderine razı olup beklemekten vazgeçersin. ertesi sabah baktığında yazdığını bile unuttuğun bir girini oylanmış ama özenen bezene virgülüne noktasına dikkat ettiğin göz bebeğin girinin oylanmadığını görüp olum varya siz kaybettiniz olum modunda saç baş yolarsın.
- olabilir. doğaldır. özenle yazılabilir fakat demek ki diğer yazarlara ilgi çekici gelmemiştir. benim de başıma geliyor. çok normal.
edit: oylamak akla gelmemiş de olabilir.(rushmo, 08.07.2008 21:52 ~ 21:53)
- 'vah vah ne kadar üzücü bir durum' denilesidir. yahu anlamıyorum arkadaş. niye bu kadar sığ bakıyorlar bu sözlüğe. ulan girilerinizi illa birileri oylasın diye mi yazıyosun? kendini tatmin etmek amaçla mı paylaşımda bulunuyosun? bir sürü site var git orda artistliğini yap, 'vay neymişim lan ben' diyerek böbürlenedur.
şu başlığı açmak bile hayıflanasıdır, hüzünbaz osbirciyi oynamaktır. yok ya hala yeni yetme tosunlar bir türlü kafalarını toparlayamayacak, akıllanmayacaklar. kimi beşinci nesil yazarlar, sanki deneyimlerini ya da bilgilerini paylaşmak için değil de pohpohlanmak için burdalar gibi bir intibah bırakıyorlar, hiç yakışmıyor açıkçası.
- bazen unutkanlık sonucu olabilir.
ben mesela bayağı döktürülmüş bir giriyi okuyorum "vay be ne güzel yazmış lan" diyorum, ama oylamayı unutup başka başlıklara geçiyorum. sonra "lan bi oylasaydım ya" diye geri dönüp oyluyorum hemen. yiğidin hakkını çok pis veririm yalnız ha.
- takip edilen ya da beğenilen bir yazar olmayışın göstergesidir.
- silin başka bir sözlükte tekrar şansınızı deneyin. slşakdlakdl.
ayrıca tanım yapmaya kasarken sik gibi cümleler kurmayın. yani birşeyi tanımlamak için illa da şöyle demektir, bu meala gelen hareket, şöyle bulunan kişi, böyle hissettigim his gibi tamlamalar kullanılmaz.
sözlük yazarlığı volume 1.
- bu durumun oluşması için birkaç sebep mevcuttur;
1- giriniz gereğinden fazla uzundur. uzun girilerin okunma oranı kısa ve öz olanlara göre daha düşüktür.
2- girinizde paragraf gibi bir güzelliği kullanmamış olmanız okuyucuların gözlerini yorar, bir süre sonra okuma eylemi kesilir.
3- yazı diliniz okumaya değmeyecek kadar kötüdür.
4- giriniz sizin düşündüğünüz kadar güzel değil, hatta çok kötüdür. aslında çok kötü değildir, eksi oy almaya değecek kadar bile dikkat çekmemiştir.
5- kanka listeniz kabarık değildir.
6- sözlük yazarlarının dikkatini çeken bir kişilik değilsiniz.
sonuç olarak; eğer giri üzerinde günlerce düşünülmüş, yazılım planı kafada kurulmuş, giriye renk katacak link, resim, video gibi ekler binbir zahmetle bulunmuş ve giriye serpiştirilmişse insanı üzer. dünyanın sonu değildir.
- yazar kişiyi üzen durum.
aha işte, böyle mi cevat abi?
formata uymanın huzuru içinde başımı yastığa koyabilirim.
- (bkz: @2114494)
- (bkz: beyler emeğe saygı repleri unutmayalım)
- çok moral bozar. sözlükten soğumaya, yazarların arkasından atmaya, yine yazarların zevklerine bok atmaya, kara çalmaya sebep olur. en saçma sapan, tamamen geyik amacı güden girileriniz oylanır. sadece dikkat çekmek amacıyla yazan yazarlar haftanın en'lerinden birinde yer alır. statüleri zıplar da zıplar. nickaltı patlaması yaşarlar. peki ya sizinkiler neden oylanmaz? günlerce kafanızda tasarladığınız, hatta internet olmadığı için bilgisayara kaydettiğiniz, internete kavuşunca sözlüğe girdiğiniz, ruh halinizin en ufak kırıntısını bile size göre başarılı bir şekilde ortama aktarmayı başardığınız giri neden neden neden dikkat çekmez?
"statüm 300 geçsin" diye kasarken yazdıklarınız da sizi meçhul kahraman seviyesine geri döndürür. "hey dostum senin derdin ne" diyebileceğiniz bir suçlu da yoktur ortada. not:burada sözlükle ilgili istekler devreye giriyor.
gurur ayaklar altına alınıp kanka listesine başvurulur ama yine de tatmin olmaz insan. bütün bunlar yetmezmiş gibi * bir duyuruya yazdığınız özenli cevap ne bir teşekkür alır ne bir "defol lan ne alaka" şeklinde yorum. bırak abi, ben bütün girileri silecem, bırakacam bu sözlük işini, zaten eskisi gibi değil" diye artizlenirken, eskilerden bir giriniz oylanır, statüde kıpırdanma olur, bütün sözler yutulur, eski neşeye kavuşulur ve manasız hayat kaldığı yerden devam eder.
- (bkz: oy verin lan arılar)
*
- biraz daha kızsal bir nick kullanılırsa ve kızsal giriler girilirse hallolacak problem.
(edit: hatta bunları yapıp cinsel içerikli bir giri girerseniz, o giriniz favorilere bile eklenir)
- küfür etme sebebidir.
misal: @2776564
ben bu giriyi 1,5 saatte yazdım ve bırakın oylanmasını, okunmadı bile. eminim. neden? çünkü çok uzun. çünkü neredeyse salt bilgi içeriyor. pek eğlenceli de sayılmaz; ama başkalarının yazdığı uzun giriler nasıl oylanıyor derseniz, okuyucu önce faresinin topunı fırıl fırıl döndürüp uzuuun girinin sonuna, o sağ alt köşede nickname yazan yere bakıyor ve nikine göre ya giriyi okumadan oyluyor, ya da bi'zahmet okuyuverip oyluyor. bu böyle. bana tersini anlatmaya çalışmayın. ha, anlatsanız da anlamam zaten.
şu var bir de, konuya ''kendini tatmin etmek için mi yazıyorsun lan düdük!'' şeklinde yaklaşanlar da var. ulan zaten ne yaptıysak altında bir ego tatmini, bir göt kalkması arayacaksınız. ama arayın tabi ki. bulacaksınız aradığınızı; çünkü evet, eleştirilmek nasıl da insanı sinirlendiriyorsa, takdir edilmek de mutlu ediyor. böyle olması da bekleniyor zaten. çünkü ego tatmini, bildiğim en ''insana ait'' davranışlardan birisi. buraya yazmakla para falan kazandığımız yok zaten. yani ben kazanmıyorum. başkası kazanıyor olabilir. bilemem. hayrına da yazmıyoruz ama. ortada sadece artı oy alma amacı da yok. ama okunuğunu, dikkate alındığını bilmek, karşılığı eleştiri bile olsa güzel bir duygu.
şimdi bu yazdığımdan, insanların sırf ego tatmini için yazdığını kastettiğim de çıkarılacaktır. eminim. çünkü giri yine uzadı ve girinin sağ alt köşesinde yazan nickname de pek öyle tanıdık veya yaran giriler yazan birisinin değil.
kısaca, evet arkadaşlar yazdığım girilerin oylanması, bu haftaki ilginçlikleri kategorisinde falan listelenmesi, favori olarak eklenmesi, geçen haftanın en beğenilen veya en kötü girilerinin arasına girmesi beni mutlu ediyor. çünkü boşa yazmadığımı anlıyorum o zaman. ve, bildiğim kadarıyla da okunduğumu bilebilmem için bundan başka yol da yok -bazen yazdığımız bir giri hakkındaki tepkileri özel mesaj halinde alıyoruz gerçi.
- okucuyuların girilere oy veremediği ve şu an için sitede "231 yazar ve 5001" okuyucu olduğunu düşünürseniz, küfür de etmezsiniz, buna fazla da takılmazsınız kanaatindeyim.
sözlük celebiritisi olmak/olmaya kasmak yerine, veya sözlük içinde iyi yazar çevresi edineyim, bir grubum olsun her giriye alt alta beraber yazalım, birimizin sevmediği her yazarı beraber dibe gömelim, sözlüğün ikonları ben ve kankalarım olsun gibi, tatmin eksikliği ve gündelik hayatta tutunulamadığının göstergesi basit amaçlar yerine, yaşamışlıkları paylaşıyorum deşarj oluyorum, ilgimi çeken konularda dökümanlarımı paylaşıyor, bilgilendiriyorum, bilgileniyorum mutlaka aynı düşünce de ve aynı konulara ilgili insanlar bunları inceliyorlardır diye düşünülürse bu tarz alınganlıklarda ortadan kalkar kanaatindeyim. sonuçta ne için yazarsanız oraya gelirsiniz, orası sizi mutlu ediyorsa ne ala.
ama ben giriyi yazarken çok çaba sarfettim, uzun zaman uğraştım karşılığında oy alamamak tabi ki üzüyor da diyebilirsiniz. başlık çok fazla sol frame beklememiş olabilir yoğunluktan bir neden. okunmamış olabilir bir neden. daha bir çok neden sıralanabilir. önemli olan paylaşmış olmanın size verdiği doyum değil mi nasıl olsa.
kanka listenizin çokluğu ile de bir alakası yok bu durumun, her kanka listesine eklediğiniz ve eklendiğiniz yazarı tanıyorsanız bilemeyeceğim. girileri hoşunuza giden bir yazar olur eklersiniz. tanımadan. "ben özel mesaj atıyorum, süper yazıyorsun dostum seni ekledim sen de beni ekle" diyorsanız bilemem.(rene, 19.10.2008 01:10 ~ 22.10.2008 14:24)
- emek emek yazdığınız o girilerinizi dönüp okuyunca "all-lah be" diyorsanız bu durumun size sorun yaratacağını düşünmüyorum ben.
(twinkle, 19.10.2008 01:17 ~ 01:20)
- (bkz: haz)
- açıkçası çok da sikimde değil. sözlüğü genellikle şirkette bulduğum kısa aralarda stres atmak amacı ile kullanıyorum. evde iken ise sadece okuyorum, çok fazla yazmaya vaktim kalmıyor. hal böyle olunca, "şahsım" butonu da günden güne güncellendikten sonra sağ üst köşede yandığı zaman kullanılan bir aparattan fazlası olamıyor benim için. gerçi zaman zaman tepki alacağını bildiğim entry'lerden sonra kontrol ediyorum, ne kadar eksi yediğimi hesaplamaya çalışıp ona göre bi edit yazıyorum, kendime göre eğleniyor, duruma göre hamur açıp mantı kapatıyorum.
önemli olan yazdıklarınızın okunması neticede. ben bu okunma olayının itü'de fazlası ile mevcut olduğunu bildiğimden; entry'lerimin oylanmaması çok fazla rahatsız etmiyor beni. ama çaylakların ya da [varsa] kayıtlı okurların da oy kullanabilmelerini isterim. en azından bi şekilde yazarlık ehliyetini kaçırmış olmalarından dolayı sözlükten soğumalarının önüne geçilebilir, entry'ler hakkında tepkilerini ortaya somut olarak koyabilirler.
sözün özü; ne dediğimi ben de çözemedim. ama yazın mınıskim, elbet oylayanlar da çıkar.
- "özen" kelimesinden kastedilen nedir bilinmez ama duygu yoğunluğu yaşayarak yazdığınız bir girinin hiç ilgi görmemesi insanı üzer be hocam. üzmese de sanki biraz olsun soğutur ortamdan..
- ne dersin kayser?
+ içimi okudun lan. yoksa sende mi gizli...
- bilmiyorum ne olacak deyip ilginç bulunmasından daha kötü olamayacak durum.
|